Διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και του τζογαρίσματος του ιδρώτα των εργαζομένων – ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που επιχειρεί η κυβέρνηση και μετατρέπει το δικαίωμα στην ασφάλιση σε επενδυτικό προϊόν. Οι συγκεντρωθέντες εργαζόμενοι, μέλη σωματείων και πολιτικών οργανώσεων εναντιώθηκαν στην κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης και τζόγου της επικουρικής ασφάλισης, συνέχεια του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Αυτό που τόνισαν ήταν πως η επικουρική ασφάλιση πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επενδυτικούς κινδύνους.

 

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και προγραμματιζόταν πορεία με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ, όπου βρισκόταν σε σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σημερινή άνοδό του στη Θεσσαλονίκη.  Η πορεία ξεκίνησε στις 19:55 προς τα δυτικά. Στη διασταύρωση Εγνατίας με Ίωνος Δραγούμη φραγμός από άνδρες των ΜΑΤ εμπόδισε την άνοδο των διαδηλωτών προς το ΥΜΑΘ.

Οι διαδηλωτές επί μισή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατήγγειλαν στον λαό της πόλης την πρωτόγνωρη απαγόρευση συνέχισης της πορείας και με ψυχραιμία και συντεταγμένα συνέχισαν επί της Μητροπόλεως. Μέσω της πλατείας Αριστοτέλους επέστρεψαν στο Άγαλμα Βενιζέλου γύρω στις 21:00 όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.

Μετά το μπλόκο της αστυνομίας στην Ίωνος Δραγούμη η πορεία κατευθύνθηκε προς τα κάτω και μέσω Αριστοτέλους κατέληξε Άγαλμα Βενιζέλου
Μπλόκο της Αστυνομίας στην Ίωνος Δραγούμη
Ξεκίνημα της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

https://new.infolibre.gr/2021/08/31/syllalitiria-enantia-stin-idiotikopoiisi-tis-epikoyrikis-asfalisis-1-9/

Μοιραστείτε το άρθρο