ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ Τριήμερες εκδηλώσεις στην Μαδρίτη:
“Δεν μας κατέκτησαν – Δεν υποτασσόμαστε!
ΒΙΝΤΕΟ

 

ΜΑΔΡΙΤΗ Ανταπόκριση από μέλος της ομάδας επικοινωνίας του πανελλαδικού συντονισμού για τους Ζαπατίστας

Άρχισαν και πραγματοποιούνται από τις 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις στη Μαδρίτη με τίτλο “Δεν μας κατέκτησαν – Δεν υποτασσόμαστε! 500 χρόνια από το ξεκίνημα της ιθαγενικής αντίστασης”. Οι ημέρες αυτές οργανώνονται από δεκάδες συλλογικότητες της Μαδρίτης και κοντινών περιοχών, που έχουν δικτυωθεί εδώ και μήνες και δουλεύουν σε θεματικούς άξονες με αφορμή τον ερχομό των Ζαπατίστας στην Ευρώπη-  δείτε εδω σχετικό βίντεο.

Με σκοπό την οργάνωση της πορείας σήμερα 13 Αυγούστου, που συμπληρώνονται 500 χρόνια από την πτώση του “Μεξικού”, και την παρουσία Ζαπατίστας στην πόλη για την επέτειο, όλες αυτές οι ομάδες δουλεύουν με πολύ όρεξη και φαντασία γι’ αυτό το τριήμερο. Έχουν φτιαχτεί υπο-ομάδες για την “εγγραφή”, τη φιλοξενία, τη φροντίδα και τη συνύπαρξη, την υγεία, την ασφάλεια, το φαγητό, την επικοινωνία, για την πορεία κλπ.

Έχει δημιουργηθεί ένα κανάλι στο τέλεγκραμ όπου μπαίνουν όλες οι πληροφορίες. Υπάρχει χάρτης (δείτε παρακάτω) που δείχνει όλα τα μέρη που γίνονται εκδηλώσεις, τους χώρους φιλοξενίας κλπ και φόρμα εγγραφής για λόγους πρακτικούς και ασφάλειας/πρωτοκόλλου κόβιντ.

Ο βασικός χώρος συνάντησης είναι ένα ένα αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο στη Λαβαπιές, που λειτουργεί όλη μέρα με βάρδιες για πληροφορίες. Εκεί γίνονται και συνελεύσεις των επιμέρους ομάδων, μαγειρεύεται το φαγητό, δίνονται πληροφορίες σε όσ@ς έρχονται από άλλες περιοχές για το πρόγραμμα και τη φιλοξενία, για τις συλλογικές κουζίνες κλπ. Προχθές για παράδειγμα συναντήθηκαν τα “ελεύθερα μέσα”, όπως και στο Βίγο, που θέλουν να συνεισφέρουν στην κάλυψη.

Στο προχθεσινό εργαστήρι οριγκάμι, που έγινε στην Tabacalera  και στο οποίο φτιάχτηκαν αεροπλάνα από χαρτί και μας μίλησε η ομάδα Redretro για τις δράσεις που κάνουν σε δημόσιους χώρους, συμμετείχε και η Μοίρα 421 –δείτε και φωτό / βίντεο.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, σε μια αυτοδιαχειριζόμενη πλατεία έγινε το καλωσόρισμα: συμμετείχαν τουλάχιστον 150 άτομα, αντάλλαξαν εμπειρίες σε μικρές ομάδες και μετά έγινε συζήτηση με αφορμή την επέτειο των 18 χρόνων από τη δημιουργία των καρακόλες.

Χθες είχε πάλι εργαστήρια (πανό, αεροπλάνα από χαρτί) και δράσεις στο μετρό και το απόγευμα ήταν η συναυλία της CGT, της οποίας μπορείτε να δείτε το τέλος, αλλά και ολόκληρη.

Σήμερα το πρωί είχε εργαστήρια κατασκευών και το βράδυ στις 8 (9 ώρα Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που συμμετέχουν σε αυτό. Ήταν μία μαζική κινητοποίηση, κατακαλόκαιρο και με 40 βαθμούς. Συμμετείχαν από Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία (κυρίως), αλλά και Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Κύπρο, Ελλάδα.

Transmisión en directo desde la manifestación de la delegación marítima Zapatista en Madrid, 13 de agosto | ‘No Nos Conquistaron’

Camino al andar
Red Universitaria Anticapitalista
Pie de Página
Avispa Midia
Pozol Noticias Chiapas
Yretiemble Madrid
Desinformémonos
La Comuna Mx
Sexta Grietas del Norte
La Flor Peri Odico
Personajes México

ahuehuete.org

#NoNosConquistaron
#NoClaudicaremos
#tierrainsumisa
#LaGiraZapatistaVa

ΦΩΤΟ από τη χθεσινή πορεία στη Μαδρίτη: elsaltodiario και viajezapatista
ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ από δράσεις που έγιναν σε άλλες γεωγραφίες για την επέτειο των 500 χρόνων:

Μ.

Δεν μας κατέκτησαν! | Μαδρίτη: Αύγουστος 13 | λόγια του Εξεγερμένου Υποδιοικητή Μοϊσές.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΑΔΡΙΤΗ: μουσική υποδοχή των ζαπατίστας από Amparanoia και Boikot (βίντεο του live)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: το καραβάνι των Ζαπατίστας

https://new.infolibre.gr/2021/08/09/no-nos-conquistaron-no-claudicaremos-lt-br-gt-den-mas-katektisan-den-paradinomaste/

Μοιραστείτε το άρθρο