Ζαπατίστας: Η υποδοχή της Μοίρας 421 στη Βαρκελώνη έκλεισε με μία αυτοσχέδια συναυλία του ΜΑΝU CHAΟ…

Το μνημείο του Χριστόφορου Κολόμβου ήταν το σημείο που διάλεξαν οι 129 συλλογικότητες και οργανώσεις της Καταλονίας, που απαρτίζουν την Asamblea Zapatista Catalana, για να υποδεχθούν τη ζαπατιστική Μοίρα 421, στη Βαρκελώνη.

«Διαλέξαμε αυτό τον τόπο γιατί είναι είναι σύμβολο αυτής της πόλης. Για τους από πάνω αντιπροσωπεύει το brand Βαρκελώνη, μια πόλη ξεπουλημένη στα παντός είδους συμφέροντα. Για μας όμως αυτός ο τόπος ήταν πάντα το σημείο συνάντησης όσων αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε την αποικιοκρατία και τον ρατσισμό».

«Κάποιες γεννηθήκαμε εδώ, κάποιοι είμαστε μετανάστες. Είναι πολλές οι διαφορές μας ωστόσο μας ενώνει η συνείδηση ότι τους πόνους και τα βάσανά μας τα δημιουργεί ένα σύστημα εχθρός της ζωής και της ανθρωπότητας».

Η Μοίρα 421 ξεκίνησε από το Βίγκο της Γαλικίας (όπου είχε αποβιβαστεί μετά από 50 μέρες διάπλου) με προορισμό τη Μέριδα της Εξτρεμαδούρας (30 Ιούνη), τη Μαδρίτη (3 Ιούλη), τη Βαλένθια (5 Ιούλη) για να καταλήξει στη Βαρκελώνη στις 6 Ιούλη.

Πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με συνθήματα και η πορεία διέσχισε τη γεμάτη απορημένους τουρίστες Ράμπλα για να φτάσει στη Πλάζα Καταλούνια.

«Ελπίζουμε η επίσκεψη σας , αυτό το ταξίδι για τη ζωή, να ταρακουνήσει την μουδιασμένη, από την αδιαφορία και την απανθρωπιά, Ευρώπη, την Ευρώπη του ρατσισμού, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας» ήταν τα λόγια χαιρετισμού της Asamblea Zapatista Catalana, που αποτελείται από αντιρατσιστικές οργανώσεις, από φεμινιστικές ομάδες, από απείθαρχες σεξουαλικότητες, από μετανάστες και κινήματα για τη στέγη. «Κι ελπίζουμε να νιώθετε το θαυμασμό και το σεβασμό που αντιπροσωπεύει ο αγώνας σας για μας, αυτούς και αυτές που κατοικούμε την άλλη Ευρώπη, αυτήν που η καρδιά της χτυπάει κάτω και αριστερά».
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Μαριχοσέ, η τρανς μέλος της Μοίρας 421, ευχαρίστησε τους λαούς ζαπατίστας «που μας εμπιστεύτηκαν και μας έστειλαν να σπείρουμε το σπόρο της εξέγερσης σε κάθε μια από τις καρδιές μας».

Το καλωσόρισμα των ζαπατίστας στη Βαρκελώνη έκλεισε με μια αυθόρμητη και αυτοσχέδια συναυλία από τον Μanu Chao και ομάδες μουσικών που συμμετείχαν στην πορεία.
https://fb.watch/6GBBrMJvFa/
Η Μοίρα 421 αναχώρησε για την Τουλούζη της Γαλλίας, όπου τους δέχτηκαν στις 8 Ιούλη η Συνέλευση Υποδοχής. Από την Τουλούζη, συνοδευόμενη από Γάλλους συντρόφους και συντρόφισσες θα φτάσει στο Παρίσι, όπου αναμένεται τις επόμενες μέρες η μεγάλη αντιπροσωπεία του EZLN και του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου του Μεξικού.

Το Ταξίδι για τη Ζωή κάνει τα πρώτα βήματά του στην Ευρώπη…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα Οι Ζαπατίστας στην Ευρώπη

Πηγή: https://oi-zapatistas-stin-eyropi.webnode.gr/l/i-ypodochi-tis-moiras-421-sti-varkeloni-ekleise-me-mia-aytoschedia-synaylia-toy-mano-tsao/

Μοιραστείτε το άρθρο