Μαζική φωνή στους δρόμους: Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας!, στο 5ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, 26/6 – ΦΩΤΟ

Η λοατκι+ κοινότητα και αλληλέγγυοι κατέβηκαν και φέτος στους δρόμους για ίσα δικαιώματα για όλες, όλ@, όλους και επαναδιεκδίκηση της υπερηφάνειας, των σωμάτων, των ζωών μας. Ιδιαίτερα πολυπληθής η συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία, με πολλά συνθήματα ενάντια σε: σεξισμό, ρατσισμό, ομοφοβία, φασισμό, καταπίεση, κακοποιητικές συμπεριφορές κατά γυναικών και λοάτκι+ άτομα κ.α.

Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, με body painting και τραπεζάκια συλλογικοτήτων, όπου υπήρχε υλικό σε κείμενα, βιβλία, αυτοκόλητα, κονκάρδες κ.α..

Στις 20:00 ξεκίνησε πολύχρωμη πορεία ελεύθερης έκφρασης, η οποία ήταν ιδιαίτερα μαζική (σαφώς μεγαλύτερη της περυσινής). Ακολούθησε την Εγνατία προς ανατολικά, κατέβηκε την Εθνικής Αμύνης όπου στο ύψος της Τσιμισκή βρήκε μπροστά της ένα τοίχος από κλούβες και ΜΑΤ εμποδίζοντας την πορεία προς τον Λευκό Πύργο. Έτσι κατευθύνθηκε επί της Τσιμισκή προς δυτικά, ανέβηκε την Αριστοτέλους, όπου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα σταμάτησε με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Πολυπληθής και ποικιλόμορφη η πορεία, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν πολλά συνθήματα, όπως: Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας / Για κάθε σεξιστή και ομοφοβικό υπάρχει μιά θέση στον Θερμαϊκό / Ακόμη κι αν φορέσω τη φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει όχι / Η Ζακί ζεί, τσακίστε τους ναζί / Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, οι μπάτσοι και τ’ αφεντικά έκαναν δολοφονία / Για κάθε φασίστα και ομοφοβικό, υπάρχει μιά θέση στον Θερμαϊκό… [Δείτε περισσότερα στα καλέσματα των συλλογικοτήτων στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση που παρατίθεται στο τέλος].

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου για το μπροστινό μπλοκ των οργανώσεων που υπέγραφαν το πανό ως Reclaim our Pride. Το πίσω μπλοκ στο πανό που υπέγραφε ως queerιόλες, όπου συμμετείχαν αρκετοί φοιτητ(ρι)ες των κατειλημμένων σχολών του ΑΠΘ, συνέχισε την πορεία επί της Εγνατίας προς ανατολικά με κατάληξη το πανεπιστημιακό κάμπους. Στη ΣΘΕ ακολουθούσε προβολή της ταινίας: Καλιαρντά.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

https://new.infolibre.gr/2021/06/25/5o-aytoorganomeno-thessaloniki-pride-savvato-26-6-18-00-sygkentrosi-agalma-venizeloy-19-00-poreia/

Μοιραστείτε το άρθρο