Witches Fight Back: Φεμινιστικό εργαστήρι: #metoo στην Ελλάδα και υποχρεωτική συνεπιμέλεια, 22/6 19:00 Γρασίδια Θεολογικής ΑΠΘ

Ανοίγουμε την εβδομάδα του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride με φεμινιστικό εργαστήρι της συλλογικότητας Witches Fight Back!
Θα παρουσιάσουμε και θα θέσουμε σε ανοιχτή συζήτηση ζητήματα που μας απασχόλησαν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για την ανάδειξη του metoo και το κύμα καταγγελιών έμφυλης βίας που ξεκίνησαν τον περασμένο χειμώνα, καθώς και για το προβληματικό νομοσχέδιο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Επίσης, θα αναφερθούμε στην έμφυλη διάσταση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
Θα τοποθετηθούν μέλη της συλλογικότητάς μας και θα ακολουθήσει κυκλική συζήτηση.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει μπαρ για την οικονομική ενίσχυση του REclaim Pride.

Witches Fight Back


Εκπομπή ενάντια στις Γυναικοκτονίες στο ράδιο 1431 στις 20:00 22/6

Η δολοφονία της Καρολάιν δεν ήταν η πρώτη γυναικοκτονία και ούτε θα είναι και η τελευταία. Όπως δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε θα είναι και η τελευταία που γίνεται θέαμα στην τηλεόραση και παρακολουθείται από ένα κοινό που έχει βυθιστεί στον βούρκο της απάθειας. Γι΄αυτό κόντρα σ΄αυτή γενικευμένη αποχαύνωση της κοινωνίας να οργανώσουμε την επίθεση μας ενάντια στην πατριαρχική και εξουσιαστική βία για έναν κόσμο πραγματικής και ολικής ελευθερίας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

antistasi@espiv.net


Φεμινιστική πορεία την Τρίτη 22/6 στις 19:00 στα Λιοντάρια

Άλλη μια αδερφή μας νεκρή, άλλη μια γυναίκα δολοφονημένη από αυτόν “που είχε τα κλειδιά του σπιτιού της” και ακόμη συζητούν αν ο όρος γυναικοκτονία είναι σωστός. Εμείς λέμε ΝΑΙ, αυτός είναι ο σωστός όρος, δίνει την έμφυλη διάσταση ειδεχθών εγκλημάτων και στιγματίζει το σύστημα της πατριαρχίας και τις αντιλήψεις που ευθύνονται για την έξαρση γυναικοκτονιών στον αναπτυγμένο κόσμο ακόμη και σήμερα στον 21ο αιώνα.
Ο ρόλος της αστυνομίας, των δικαστών, αυτών που νομοθετούν και των ΜΜΕ είναι εξοργιστικός με τον ευνοϊκό τρόπο που μεταχειρίζεται τους γυναικοκτόνους διασύροντας την προσωπικότητα και σπιλώνοντας την μνήμη των νεκρών.

ΩΣ ΕΔΩ! Ο πόνος μας, τα τραύματα που ξυπνούν σε όλ@ επιζώντ@ έμφυλης βίας γίνονται ΟΡΓΗ και μας βγάζουν στους δρόμους.
Πορεία την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 19.00 στα Λιοντάρια.

φεμινίστριες ηρακλείου

 

Μοιραστείτε το άρθρο