Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις χθες
έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση:
Το αντεργατικό έκτρωμα δεν θα περάσει!

Πλημμύρισαν από απεργούς και διαδηλωτές οι δρόμοι σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου οι συμμετέχοντες στην 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν την επιβολή του κυβερνητικού νομοσχεδίου που ισοπεδώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με αποκορύφωμα την κατάργηση του 8ωρου. Προς νέα απεργιακή κάθοδο την Τετάρτη 16/6.

Στην Αθήνα οι κινητοποιήσεις-πορείες που εκτυλίχθηκαν στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, το Σύνταγμα, ήταν από τις πλέον μαζικές και εντυπωσιακές με παλμό και δυναμισμό. Άλλοι τις χαρακτήρισαν απεργιακό ξεσηκωμό και άλλοι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Αξιοσημείωτη ήταν η κάθοδος πολλών ομοσπονδιών και σωματείων από όλο το φάσμα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία των εργατών από τα ΒΦΛ Καβάλας.

Τρείς ήταν οι κύριοι πόλοι των χθεσινών διαδηλώσεων: από τα Χαυτεία πρωτοβάθμια σωματεία βάσης, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της άκρας αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Από τα Προπύλαια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Ενώ από την πλατεία Κλαυθμώνος οι καθεστωτικές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και δυνάμεις της αριστεράς, του Σύριζα κ.α.

Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις κινήθηκαν σε πορείες: Από την Καμάρα εργατικά σωματεία και σχήματα, οι φοιτητ(ρι)ες των κατειλημμένων σχολών του ΑΠΘ, αριστερές οργανώσεις (ΝΑΡ, ΚΚΕμλ) και αναρχικός χώρος. Από το άγαλμα Βενιζέλου το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Από το ΕΚΘ σωματεία της δύναμής του, η ΕΔΟΘ, ο Σύριζα, κάποιες αριστερές οργανώσεις (ΣΕΚ, ΔΕΑ, ΛΑΕ, αλλά και δυνάμεις της ΟΚΔΕ).

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ

https://new.infolibre.gr/2021/06/09/apergiakes-kinitopoiiseis-panelladika-10-6-lt-br-gt-panergatiko-ochi-sto-antergatiko-teratoyrgima-tis-kyvernisis/

Μοιραστείτε το άρθρο