«Οι εργατικοί αγώνες στα Βαλκάνια, ο δικός μας δρόμος για ταξική αλληλεγγύη των λαών»

Η Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την ανάπτυξη εργατικών αγώνων στις γειτονικές βαλκανικές χώρες και στέκεται με αλληλεγγύη σε αυτούς.
Η ίδρυση νέων σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων καθώς και η ανάπτυξη αγώνων τόσο σε παραδοσιακούς κλάδους (ορυχεία, αυτοκινητοβιομηχανία), όσο και σε νέους όπως οι τηλεπικοινωνίες, τα τηλεφωνικά κέντρα, το διαδίκτυο είναι μια ελπιδοφόρα προσπάθεια σε εξέλιξη. Από τα ορυχεία της Bulqiza μέχρι τα σύγχρονα κάτεργα των εταιρειών τηλεπωλήσεων, από τα εργοστάσια της FIAT στο Kragujevac μέχρι τους αόρατους e- εργαζόμενους, εμφανίζεται μια νέα γενιά εργατικής τάξης που οργανώνει τους πρώτους αγώνες της για να απελευθερωθεί από τις αλυσίδες της.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας των τελευταίων 30 ετών, της ασυδοσίας ολιγαρχών και κράτους- μαφίας, αλλά και της πανδημίας, η ανεξάρτητη δράση της εργατικής τάξης θέτει σε σοβαρή δυσκολία το κεφάλαιο και ενθαρρύνει χιλιάδες άλλους εργάτες να αγωνιστούν για να επιβάλουν τις δικές τους ανάγκες ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.Αυτά τα ελπιδοφόρα και πρωτοπόρα βήματα είναι παράδειγμα για την εργατική τάξη στην Ελλάδα που μαζί με την ελαστική εργασία, την ανεργία, την εργοδοτική αυθαιρεσία έχει αντιμετωπίσει και το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί οριστικά το 8ωρο και χτυπάει τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία.
Η Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση καλεί ντόπιους και μετανάστες στην Ελλάδα για διεθνιστική αλληλεγγύη, κοινό βηματισμό και αγώνες με τα ταξικά μας αδέρφια.
Συζητάμε σε διαδικτυακή εκδήλωση με:
Nenad Glicic, Crvena Inicijativa Kragujevac (Σερβία)
Bora Mema, Sindikata Solidariteti (Αλβανία)
Ξοπλίδη Παναγιώτη, Ταξική Κίνηση
Κυριακή 16 Μάη, 6.30 μμ (θα δημοσιευτεί link τις επόμενες μέρες)

ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ για την Εργατική Χειραφέτηση Θεσσαλονίκης 

Μοιραστείτε το άρθρο