Φαϊσάλ ελ Μασσερί: Για εμάς τους Παλαιστίνιους η Ιερουσαλήμ είναι “κόκκινη γραμμή”

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Παλαιστινιακό στην παραλία της Θεσσαλονίκης μεταξύ των εκπροσώπων της παλαιστινιακής κοινότητας στην πόλη ήταν και ο γιατρός Φαϊσάλ ελ Μασσερί που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 45 χρόνια.

Μιλάει στον Βαγγέλη Γλαντζή του infolibre για τα τελευταία γεγονότα που συγκλονίζουν τη διεθνή σκηνή και όχι μόνο τη Μέση Ανατολή. Πως φτάσαμε στο σήμερα, τις μεθοδεύσεις πολιτικών ηγετών των μεγάλων δυνάμεων για το μέλλον της Ιερουσαλήμ, για τη σημασία του τεμένους του Αλ Ακσά στο συλλογικό θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων και ιδιαίτερα των Παλαιστινίων. Τον βίαιο και μεθοδευμένο ξεσπιτωμό ανθρώπων στο όνομα σχεδίου για τη μετατροπή της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ, η δυνατόν χωρίς Παλαιστινίους και χαρακτηρίζει το θέμα της Ιερουσαλήμ “κόκκινη γραμμή” για όλους τους Παλαιστίνιους

Δεν διστάζει όμως να πει και τα πράγματα με το όνομά τους για τη στροφή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στο Παλαιστινιακό τόσο από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο πολύ περισσότερο σήμερα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πώς μπορεί να ζητά πρωθυπουργός από το ισραηλινό κράτος – κατοχής να βοηθήσει στο Κυπριακό που είναι επίσης ένα ζήτημα κατοχής και εποικισμού, αναρωτιέται. “Πώς μπορεί να ζητάς να γίνει κάτι με τα κατεχόμενα, όταν το ίδιο το Ισραήλ κατέχει τη Δυτική Όχθη και όλη την Παλαιστίνη;”

Μοιραστείτε το άρθρο