Μία ακόμη Πέμπτη στους δρόμους φοιτητ(ρι)ές, μαθητ(ρι)ές, εκπαιδευτικοί, ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη

Νέα κινητοποίηση ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, πραγματοποιείται στο καθιερωμένο ραντεβού κάθε Πέμπτη (22/4), κυρίως στην Θεσσαλονίκη (προσυγκέντρωση στις 11:00), όπου και το προπύργιο του φοιτητικού αγώνα με το επανοικειοποιημένο ΑΠΘ. Οι φοιτητ(ρι)ές έχουν στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, οι οποίοι καλούν σε συνέχιση της έμπρακτης αντίστασης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις, όλες στις 13:00.


Θεσσαλονίκη : Προσυγκέντρωση 11πμ Πανεπιστήμια,  1μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Αθήνα : 1μμ, Υπουργείο Παιδείας

Πύργος : 1μμ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Κορινθία : 1μμ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Χανιά : Προσυγκέντρωση 11:30 πμ Νοσοκομείο, 1μμ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22/4 13:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Να αγωνιστούμε συλλογικά, μαθητές, φοιτήτριες και εκπαιδευτικοί στο ύψος των αναγκών μας με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Να υψώσουμε μαθητικές αντιστάσεις ενάντια στις νέες αλλαγές στα σχολεία, που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς εξαιρώντας μαθητές και μαθήτριες από το σύστημα.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ

 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση μαθητών/μαθητριών Θεσσαλονίκης

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και σχολών και ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική την Πέμπτη 22 Απρίλη, 1μ.μ., άγ. Βενιζέλου

Συνάδελφοι/ισσες,

Απέναντι στην συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία, την υγεία και τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτή έχει περιγραφεί και σε προηγούμενα έγγραφά μας, καθώς και την νέα επίθεση που εκδηλώνεται από την κυβέρνηση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα (κατάργηση 8ωρου κλπ) με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη,

το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στηρίζει και το νέο

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον κρατικό αυταρχισμό την Πέμπτη 22 Απρίλη, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

και κηρύσσει μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας

Απαιτούμε:

  • Την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, την ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία και την άμεση κατάργηση της κακόφημης τηλεκπαίδευσης
  • Την κατάργηση της σύμβασης με την Cisco και όλου του νομοθετικού πλαισίου για την Εξ Αποστάσεως “εκπαίδευση”
  • Την παύση κάθε προσπάθειας επιβολής και την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση και τον εσωτερικό κανονισμό
  • Την άμεση απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου του Χατζηδάκη
  • Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Την κατοχύρωση της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο σχολείο, ενάντια στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες

Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης


ΑΘΗΝΑ

Οι αντιδράσεις που καταγράφονται από συλλόγους εκπαιδευτικών αλλά και γονέων αναφορικά με την αιφνίδια μετατροπή σχολικών μονάδων σε Πρότυπα/Πειραματικά, που καταγγέλλουν ότι οι διαδικασίες προχωρούν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων, οδήγησε την  ΟΛΜΕ να λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης, την Πέμπτη 22/04/2021.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 13.00, στο υπουργείο Παιδείας και καλεί τις ΕΛΜΕ να κινητοποιηθούν και να λάβουν πρωτοβουλίες με κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΟΛΜΕ Αττικής

 


ΠΥΡΓΟΣ

Η ΕΛΜΕ Ηλείας συμμετέχει στην ημέρα δράσης για τον χαρακτηρισμό σχολείων σε Πρότυπα και Πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Συλλ. Διδ/ντων που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ (ύστερα από αίτημα και της ΕΛΜΕ Ηλείας) για την Πέμπτη, 22/04/2021.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας :

  • καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση των συλλόγων διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου και 4ου ΓΕΛ Πύργου την Πέμπτη 22/04/2021 και ώρα 13:00 στη Δ. Δ. Ε. Ηλείας, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.
  • κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας (τις δύο τελευταίες ώρες)  την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021,  προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην  κινητοποίηση.

ΕΛΜΕ Ηλείας


ΚΟΡΙΝΘΙΑ

η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 22/04, στις 13.00, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) του νομού Κορινθίας ενάντια στις εισηγήσεις των ΔΔΕ για τον χαρακτηρισμό σχολείων σε Πρότυπα/Πειραματικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων.

Προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής στις κινητοποιήσεις, η ΕΛΜΕ προκηρύσσει διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας (12.00 – 14.00).

ΕΛΜΕ Κορινθίας


ΧΑΝΙΑ

ΑΥΤΟΙ

  • Που εγκατέλειψαν τα σχολεία μας στο έλεος της πανδημίας και τα κράτησαν κλειστά σχεδόν όλο το χειμώνα για να μην ξοδέψουν για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.
  • Που πετούν εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες παιδιά για να τα στείλουν πελάτες στα ιδιωτικά κολλέγια
  • Που πετούν παιδιά από τα 15 τους χρόνια με νόμο στην ανήλικη εργασία
  • Που ευθύνονται για τις χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων αφού προσλαμβάνουν αναπληρωτές το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη

Αντί να ντρέπονται :

  • Που δεν έχει χτιστεί ούτε μια σχολική αίθουσα τα τελευταία 13 χρόνια στα Χανιά.
  • Που 56 τμήματα μαθητών κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες.
  • Που δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή τα τελευταία 11 χρόνια.
  • Που έχουν ρημάξει και τα 54 σχολεία του νομού.

Έρχονται, εν μέσω πανδημίας, να μετατρέψουν το 1ο Γυμνάσιο Χανίων σε Πειραματικό σχολείο, παρά την αντίθετη, αιτιολογημένη απόφαση των καθηγητών του σχολείου. Κι από πάνω προκαλούν ισχυριζόμενοι ότι έτσι θα ¨αναβαθμίσουν¨ όλη τη δημόσια εκπαίδευση στα Χανιά!

Ονειρεύονται νησίδες αριστείας δημιουργώντας από ένα τουλάχιστον Πρότυπο/ Πειραματικό Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα Χανιά κι όλα τα υπόλοιπα παιδιά να φοιτούν σε διαλυμένα, υποχρηματοδοτούμενα σχολεία. Όμως ο βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν είναι η «εκπαίδευση των λίγων αρίστων μαθητών». Είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου ανεξαιρέτως όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία.  Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των Πειραματικών / Πρότυπων καθώς πέραν των άλλων συνδέονται και με την Αξιολόγηση.

Με την  ενδεχόμενη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε Πειραματικό ,θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις, σήμερα οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου κι αύριο των υπόλοιπων σχολείων που θ΄ ακολουθήσουν. Θα γίνει πολύ πιο δύσκολο να βελτιώσουν τη θέση τους οι υπηρετούντες στα επαρχιακά σχολεία, καθώς οι υπεράριθμοι στην πόλη των Χανίων θα αυξηθούν σημαντικά. Επίσης, η μείωση των οργανικών κενών θα μειώσει τις απαιτούμενες θέσεις για διορισμό πλήττοντας έτσι και τους αδιόριστους συναδέλφους.

Εμείς, ως παιδαγωγοί κι εργαζόμενοι, θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα όλων των οικογενειών να μορφώνουν τα παιδιά τους.

Οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου δεν είναι μόνοι! Οι επιθέσεις εναντίον τους, αλλά κι εναντίον ολόκληρου του κλάδου, δεν μας πτοούν. Η προσπάθεια και αυτής της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση, υπηρετώντας τις επιδιώξεις για σχολεία αυτόνομα, κατηγοριοποιημένα, πανάκριβα για τους ίδιους τους γονείς και μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, θα πέσει στο κενό!

ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ – «ΑΡΙΣΤΑ» ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11-2 (υλοποίηση των αποφάσεων της ΓΣ και της ΟΛΜΕ)

ΕΛΜΕ Χανίων

Μοιραστείτε το άρθρο