Λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας, ο αγώνας των φοιτητ(ρι)ών συνεχίζεται!

Τον τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας αποφάσισαν σήμερα οι φοιτητ(ρι)ές και οι αλληλέγγυοι στο ΑΠΘ, συνεχίζοντας ωστόσο τον αγώνα τους. Όλον αυτόν τον καιρό έδωσαν την απάντησή τους στις κυβερνητικές εξαγγελίες και στον νόμο Κεραμέως, με δυναμική και μαζική παρουσία στους δρόμους, συνεχείς δράσεις και εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια και επανοικειοποίηση του χώρου που ανήκει στους φοιτητές αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο αγώνας, ο οποίος συνεχίζεται, έβαλε τις βάσεις για την αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος, αποδεικνύοντας ότι οι φοιτητές αποτελούν το πιο ριζοσπαστικό και δυναμικό τμήμα της κοινωνίας, ειδικότερα στους ζοφερούς καιρούς στους οποίους ζούμε. Μία μαζική και ηχηρή απάντηση απέναντι στην καταστολή, στην κρατική βία, στην συρρίκνωση του δημοσίου χώρου, στην οικονομική επίθεση σε τμήματα της κοινωνίας και την υποτίμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Η μάχη κερδήθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά σε όλους τους χώρους που οφείλουμε να προστατέψουμε, απέναντι στην αδηφάγα κυβέρνηση που επιχειρεί να μας επιβάλλει τη σιωπή.


Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποχωρούν από την κατειλημμένη πρυτανεία, με μερικές νίκες στην πλάτη τους και έναν μεγάλο αγώνα με πολλές ακόμη μάχες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση αποχώρησης από την κατάληψη:

Την Παρασκευή 16 Απριλίου αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαμε στην κατάληψη Πρυτανείας καθώς θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει. Απότομα με ότι δώσαμε μια ηχηρή απάντηση στην πιθανή εισβολή των μπάτσων στις σχολές μας και γενικότερα στο χώρο του πανεπιστημίου, καταλαμβάνοντας τις σχολές μας και το κεντρικό διοικητικό κτήριο του ΑΠΘ (πρυτανεία). Η δυναμική μας παρουσία στα Πανεπιστήμια με εκδηλώσεις, συνελεύσεις και πολιτιστικές δράσεις επιβεβαιώνει την ετοιμότητα μας να απαντάμε στις απειλές και στα σχέδια του κράτους.
Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή μας στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολαβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΆΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

ΑΝΟΊΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

Λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας με πανηγυρικό κλίμα από τους φοιτητές και τους αλληλέγγυους για τον αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν απέναντι στην αυταρχική κυβερνητική πολιτική, τον νόμο Κεραμέως και την εξαγγελία για τοποθέτηση αστυνομίας μέσα στο κάμπους.

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Friday, April 16, 2021

Μοιραστείτε το άρθρο