Πορεία γειτονιάς στο Φάληρο, ενόψει της εγκατάστασης της πανεπιστημαικής αστυνομίας, 12/4 12:00

Πορεία γειτονιάς! Εν όψει της 15ης Απρίλη, ημέρας εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κάτω ο νόμος Κεραμέως Χρυσοχοΐδη!
Το ΑΠΘ ανήκει σ’ όλη την κοινωνία.

Σ.Φ.Μαθηματικού

 

 

 

 

 

Ούτε παιδεία ούτε ελευθερία το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19 η κρατική διαχείριση παραμένει ίδια. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ προχωράει σε αλλεπάλληλα λοκντάουν με στόχο τη γενικευμένη επιτήρηση και με αποτέλεσμα την αύξηση της καταστολής και την εξαθλίωση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Οι εγκληματικές πολιτικές του κράτους αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία έγνοια για τις ζωές των ανθρώπων της κοινωνικής βάσης, των εργαζόμενων, των αδύναμων. Δεν έχει υπάρξει καμία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά μόνο συνεχείς προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας και μια σειρά ανόητων μέτρων που εντείνουν τη φτωχοποίηση του πληθυσμού και τη στοχοποίησή του από το ίδιο το κράτος (περιβόητο αφήγημα για ατομική ευθύνη).
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί ακόμα μία φορά να αξιοποιήσει την πανδημία ως εργαλείο αντικοινωνικής επιβολής κι ενώ ήδη μετράμε χιλιάδες θανάτους υπό τη διακυβέρνησή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προ δύο μηνών ψήφιση του πιο αντιδραστικού εκπαιδευτικού νομοσχεδίου από τη μεταπολίτευση και έπειτα, που μεταξύ άλλων προβλέπει την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και μια σειρά από άλλα μέτρα που αποτελούν πλήγμα για τη φοιτητική κοινότητα. Οι φοιτητές από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους, και συμμετέχοντας στις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων σφυρηλάτησαν και συλλογικοποίησαν τις αντιστάσεις τους με αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη να λάβει χώρα η 17ήμερη κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ και να έχει καθιερωθεί πλέον η πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων κάθε Πέμπτη. Η απάντηση του κράτους απέναντι σε αυτές τις κινητοποιήσεις ήταν προφανώς η καταστολή! Με την εισβολή της αστυνομίας και τη συνεπακόλουθη εκκένωση της πρυτανείας η οποία συνοδεύτηκε από συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και γενικότερα σκηνές ωμής βίας, έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση του να καταπνίξει οποιαδήποτε φωνή δεν αναπαράγει τις θέσεις του και να ισοπεδώσει κάθε κορμί που στέκεται ανάχωμα στις ολοκληρωτικές του πρακτικές.
Σήμερα φαντάζει κάθε άλλο παρά επιτακτική η ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να υπερασπίσουμε τα ταξικά συμφέροντα και δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κοινή, οριζόντια συντονισμένη, οργανωμένη από τα κάτω δράση. Ο αγώνας ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο πρέπει να είναι διαρκής και συνδεδεμένος με τη συνεχή μάχη ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εκμετάλλευση και να αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σχολών, την οργάνωση σε σωματεία βάσης, οριζόντια και αντιιεραρχικά σχήματα και από τα κάτω συνελεύσεις γειτονιών, να δώσουμε όλοι μαζί, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι τη μάχη ενάντια στην αδικία και την εξαθλίωση που υφίστανται όλα τα πληβειακά στρώματα. Γιατί πάντα η λύση βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, την αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους και τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Κατάληψη Libertatia

Μοιραστείτε το άρθρο