Παμπειραϊκή μαζική συγκέντρωση εργαζομένων διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και δημόσια υγεία (ΦΩΤΟ)

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και φορέων διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία και στην αξιοπρεπή ζωή ενάντια στην κρατική καταστολή και αυταρχισμό.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι απαιτούν την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, οι οποίοι είναι από τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης του covid19 σε όλη την περιφέρεια του Πειραιά.

Στα αιτήματά τους ο οργανωμένος υγειονομικός έλεγχος στο λιμάνι του Πειραιά, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Cosco, στα εργοστάσια και σε χώρους εργασίας, όπου εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚ Πειραιά επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας» και «την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, οι κλινικάρχες, όπως το “Metropolitan” στον Πειραιά, με τεράστιες υποδομές, θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού».

Τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής, καλεί σε αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119), κλιμακώνοντας τον αγώνα μετά τη μεγάλη αυτοκινητοπομπή που πραγματοποιήθηκε στην Πετρούλοη τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, με αίτημα να σταματήσει το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα κυβέρνησης και Περιφέρειας για επέκταση της χωματερής στη Φυλή.

Μοιραστείτε το άρθρο