Νέα «δώρα» της κυβέρνησης στους μεγαλοκλινικάρχες

Τη στιγμή που κορυφώνεται η πανδημία, με χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, με πάνω από 8.000 νεκρούς πλέον, με ρεκόρ διασωληνωμένων, μέσα και κυρίως έξω από τις ΜΕΘ, με τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα και τους μαχόμενους υγειονομικούς εξαντλημένους να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση προκαλεί για ακόμα μια φορά!

Όχι μόνο αδιαφορεί προκλητικά για το παλλαϊκό πλέον αίτημα για άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, που είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπισθεί η πανδημία, αλλά συνεχίζει τα δωράκια στους μεγαλοκλινικάρχες. Με επείγουσα τροπολογία ορίζει ως ακατάσχετες και αφορολόγητες τις αμοιβές που θα εισπράξουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια για τη νοσηλεία ασθενών που μεταφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία!

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που επιστράτευσε στις 22/3 206 ιδιώτες γιατρούς της γειτονιάς, παίρνοντας τους από την άκρως απαραίτητη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τούτη την ώρα. Μια ακραία αυταρχική ενέργεια σαν συνέχεια του αυταρχικού πογκρόμ των διώξεων αγωνιστών γιατρών του ΕΣΥ, με αποκορύφωμα την προκλητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζόμενων του Αγίου Σάββα και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προκαλεί τον λαό όταν ευνοεί, ακόμα και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, την κερδοφορία και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου στην υγεία.

Επίταξη ΤΩΡΑ του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, της υλικοτεχνικής υποδομής και του προσωπικού του, χωρίς αποζημίωση σε covid και non covid περιστατικά.

Όχι στην προκλητική επιστράτευση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών της γειτονιάς.

Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών.

Καμιά απόλυση, κάτω ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο