Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για αναστολή της εκδικητικής απόλυσής του συνδικαλιστή – γιατρού K. Καταραχιά

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα του προέδρου των εργαζομένων και γιατρού στο νοσοκομείο “Αγ. Σάββας” Κ. Καταραχιά για προσωρινή αναστολή της εκδικητικής απόλυσής του από τη διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι της 25 Μαΐου οπότε και θα κριθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει.

Η παρουσία του νομικού συμβούλου του υπουργού Υγείας στη χθεσινή διεξαγωγή της εκδίκασης της αίτησης του, ήταν ενδεικτική από μόνη της της κυβερνητικής παρέμβασης απέναντι στον συνδικαλιστή γιατρό και στήριξης της κίνησης της διοίκησης του νοσοκομείου, όπως σημειώνουν και οι συνήγοροι του Καταραχιά, Κώστας Παπαδάκης και Δημήτρης Ζώτος. Στις 25 Μαΐου “θα δοθεί ο επόμενος δικαστικός αγώνας, και όχι μόνο” τονίζουν οι δύο δικηγόροι και επισημαίνουν ότι “Ο Κώστας Καταραχιάς εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Αγίου Σάββα για τουλάχιστον έξι μήνες σύμφωνα με τη συνδικαλιστική νομοθεσία.”

Αναλυτικά οι Κ. Παπαδάκης και Δ. Ζώτος σημειώνουν:

Το αίτημα προσωρινής διαταγής του Κώστα Καταραχιά, που εκδικάστηκε χθες 31.3.2021 από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ζητούσε να παραμείνει στη θέση εργασίας του από σήμερα μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, απορρίφθηκε. Λόγω της φύσης της διαδικασίας δεν προβλέπεται η σύνταξη σκεπτικού των αποφάσεων επί αιτημάτων προσωρινών διαταγών.

Έτσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόρριψης. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι όπως είπαμε και χθες η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε προσπάθεια να απορριφθεί το αίτημα. Και μόνο η δημόσια αναγγελία της παρουσίας νομικού συμβούλου του Υπουργείου Υγείας (χωρίς κανέναν δικονομικό ρόλο) στη δικαστική αίθουσα χθες είναι εύγλωττη. Η φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας δεν κατόρθωσε ακόμα να κατακτήσει το δίκιο της.

Δικάσιμος για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 25.5.2021. Την ημέρα εκείνη συνεπώς θα δοθεί ο επόμενος δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση του Κώστα Καταραχιά και την παράταση της σύμβασης εργασίας του με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» τουλάχιστον μέχρι τις 31.10.2021, και μαζί για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο Κώστας Καταραχιάς εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Αγίου Σάββα για τουλάχιστον έξι μήνες σύμφωνα με τη συνδικαλιστική νομοθεσία.

Με θερμές ευχαριστίες σε όσους με κάθε τρόπο, από κάθε χώρο και από κάθε γωνιά της χώρας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, ανάμεσα στους οποίους την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ που παρενέβησαν στη δίκη και τους δικηγόρους τους, και με την πρόσκληση να συστρατευθούν μαζί μας ακόμα πιο δυναμικά τότε συνεχίζουμε τον δικαστικό και όχι μόνο αγώνα.

Αθήνα, 1.4.2021

Οι συνήγοροι του Κώστα Καταραχιά

Δημήτρης Ζώτος

Κώστας Παπαδάκης

https://new.infolibre.gr/2021/03/31/en-anamoni-tis-dikastikis-apofasis-gia-anastoli-apolysis-toy-katarachia/

Μοιραστείτε το άρθρο