Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά των διώξεων συνδικαλιστών υγειονομικών. Με χημικά απάντησε ο υπουργός. 30/3 ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Σε πανυγειονομικό ξεσηκωμό κάλεσαν σήμερα οι υγειονομικοί σε κινητοποιήσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και αντίθετα  τις διώξεις των συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων η εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγ. Σάββας» Κ. Καταραχιά (αύριο λήγει η σύμβασή του – η μοναδική σε όλη την Ελλάδα), αλλά και τις διώξεις των προέδρων ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, προέδρου Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ Αθ. Σιούλη.

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε να συναντήσει τους υγειονομικούς. Αντ’  αυτού οι κλεισμένες πόρτες του υπουργείου άνοιξαν ΜΟΝΟ για να βγουν από μέσα άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι επιτέθηκαν με δακρυγόνα και χημικά στους συγκεντρωμένους υγειονομικούς και συνδικαλιστές τους. Καμία εξήγηση από τον αρμόδιο υπουργό για την εκδικητική και παράλογη απόλυση του προέδρου των εργαζομένων γιατρού Κ. Καταραχιά. Οι εποχές της συγκίνησης και των χειροκροτημάτων για τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχι κατά της πανδημίας φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τις σημερινές κινητοποιήσεις είχαν καλέσει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ, με στάση εργασίας, προσυγκεντρωση στο νοσοκομείο “Άγ. Σάββας”, πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 13:00, όπου συμμετείχαν πολλοί υγειονομικοί και αλληλέγγυοι.

Στην Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην 3η και 4η ΥΠΕ.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

https://new.infolibre.gr/2021/03/29/apergiakes-kinitopoiiseis-ygeionomikon-triti-30-3/

Μοιραστείτε το άρθρο