Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, Τρίτη 30/3 18:00

ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ, ώρα 18.00 – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29)

Ούτε βήμα πίσω απ΄ τις σύγχρονες ανάγκες μας! Να ληφθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των εργαζόμενων και άνεργων τεχνικών!

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες τεχνικοί που εργάζονται με το καθεστώς του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι) εδώ κι ένα χρόνο παραμένουν «έρμαια» των εργοδοτών χωρίς στοιχειώδη κάλυψη από «έκτακτα μέτρα»: άδεια «ειδικού σκοπού», αναστολή σύμβασης, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών. Οι απολύσεις δίχως αποζημίωση, οι άδειες «άνευ αποδοχών» μέχρι να υπάρξει δουλειά, είναι η «άλλη όψη του νομίσματος» της εκμετάλλευσης. Η εργοδοτική επίθεση φέρνει εντατικοποίηση, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση ωραρίων, δουλειά «από ήλιο σε ήλιο» σε χώρους εργασίας «κλουβιά» χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο. Μετά από ένα χρόνο γνωρίζουμε τι σημαίνει τηλεργασία χωρίς ωράριο και Σαββατοκύριακο, σε μια κατοικία που μετατρέπεται σε οικογενειακό «κελί» τηλεργασίας γονιών και τηλεκπαίδευσης – φύλαξης παιδιών.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να εξαπολύσει νέα αντιλαϊκά μέτρα ικανοποιώντας τα αιτήματα ΣΕΒ, εφοπλιστών, τραπεζιτών, όπως το νομοσχέδιο Βρούτση–Χατζηδάκη, αλλά κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα όποια μέτρα επιβάλλονται αποσκοπούν στην καταστολή συλλογικών διεκδικήσεων και όχι στη διαχείριση της πανδημίας που παραμένει εγκληματική.

Η κυβέρνηση προκαλεί με τα αυστηρά κριτήρια λήψης του επιδόματος – φιλοδωρήματος των 400€, προκειμένου να αποκλείσει την πλειοψηφία όσων ζούμε απ’ τη δουλειά μας. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πρόκληση να κάνει η κυβέρνηση επιδοματική πολιτική πτωχοκομείου και μάλιστα με «ξένα κόλυβα». Το 400άρι είναι από το αποθεματικό των δικών μας εισφορών προς ΟΑΕΔ για ένα επίδομα ανεργίας… που δε λάβαμε ποτέ! Το ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, των κυβερνήσεων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΚΙΝΑΛ, με τα λεηλατημένα αποθεματικά δεν εξασφάλισε ποτέ ούτε καν επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς δουλειά και για τους απολυμένους μισθωτούς με ΔΠΥ. Ελάχιστοι εργαζόμενοι από όσους κλείνουν το μπλοκάκι δικαιούνται τα ψίχουλα του σχετικού “βοηθήματος” κ για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα αποθεματικά ήταν αρκετά για επενδύσεις 1 δις που κατάπιε η «μαύρη τρύπα» της Τράπεζας Αττικής.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με την τροπολογία του Δεκέμβρη, προικίζει την ιδιωτική εκπαίδευση με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αναγνώρισης ισοδυναμίας των πτυχίων Κολλεγίων με πτυχία των ΑΕΙ, συνεχίζοντας από κει που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Γαβρόγλου. Είναι ένα ακόμη βήμα στη διαβάθμιση δικαιωμάτων και μετατροπή των πτυχίων σε απλό διαβατήριο για δια βίου επί πληρωμή σεμινάρια, εξετάσεις, πιστοποιήσεις.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Η κυβέρνηση μέσω της άγριας καταστολής προσπαθεί να βάλει σε καραντίνα οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. Επικαλείται την «ατομική ευθύνη» και τις λαϊκές συγκεντρώσεις που τηρούν μέτρα προστασίας, για να δικαιολογήσει την ταξική πολιτική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ. Εντείνει την καταστολή ξοδεύοντας εκατομμύρια Ευρώ για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Το εργατικό κίνημα μπορεί να επιβάλλει μέτρα με τη συλλογική του δύναμη, για να σώσει την υγεία και τη ζωή όλων μας. Δεν θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι/ες μέσα από τη συλλογική μας πάλη, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο, θα ανοίξει η προοπτική της ανατροπής του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

Αγωνιζόμαστε για:

//Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 Ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας στους άνεργους και με χαμηλό εισόδημα αυταπασχολούμενους μηχανικούς. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για μισθωτούς με ΔΠΥ και αυτοαπασχολούμενους.

// Να μην περάσει ο  αντεργατικός, αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση – Χατζηδάκη. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στη δίωξη των αγώνων και του ταξικού συνδικαλισμού. Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.

// Απαγόρευση απολύσεων. Ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα! Να μπει τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και την ελαστικοποίηση του ωραρίου. Λιγότερες ώρες δουλειάς – δουλειά για όλες/ους. 7ωρο/5νθημερο/35ωρο με πλήρεις απολαβές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Ειδικού σκοπού άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων.. Πλήρης εφαρμογή των μέτρων και για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ΔΠΥ.

// Πλήρης κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

// Θωράκιση της πρωτοβάθμια δημόσιας υγείας. Αύξηση δαπανών για το ΕΣΥ, προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών στην υγεία. Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. Δωρεάν μαζικά τεστ. Μαζικοί εμβολιασμοί για όλο τον πληθυσμό.

// Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας με εργοδοτική ευθύνη. Παροχή των αναγκαίων ΜΑΠ από την εργοδοσία. //Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

// Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Όχι στην απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και την απεργία. Όχι στις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων με πρόσχημα την πανδημία.

// Πλήρεις απολαβές και ασφαλιστικές εισφορές για όσους εργάζονται από το σπίτι. Καμία καταπάτηση του νόμιμου δηλωμένου ωραρίου. Ο εξοπλισμός για την εργασία από το σπίτι να βαρύνει την εργοδοσία. Όχι στην αξιοποίηση της τηλεργασίας ως μέσο επιβολής αντιδραστικών σχέσεων εργασίας (υπερωρίες – εργασία το Σαββατοκύριακο) και απομόνωσης των εργαζομένων.

//Αναστολή πληρωμών προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ για ανέργους και όσους εργάζονται με προγράμματα. Διαγραφή χρεών, κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού εργατικών -λαϊκών νοικοκυριών! Αφορολόγητο εισόδημα στα 12.000€.

// Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, κοινωνικές υπηρεσίες.// Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και τις δαπάνες για την κρατική καταστολή της αστυνομίας.

// Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

// Να μην εφαρμοστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως. Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Ολιγομελή τμήματα μαθητών (μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη), μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Γραφεία: Ερμού & Φωκίωνος 11,10563,4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.:  6936760879, 6977806266

Μοιραστείτε το άρθρο