Ούτε υγεία, Ούτε ελευθερία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία: Καλέσματα στη συγκέντρωση υγειονομικών, Πάτρα 23/3

Ούτε υγεία – Ούτε ελευθερία

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Άμεση και χωρίς όρους μαζική πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων και μέσων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού σε περίθαλψη. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλο το προσωπικό υγεία καθώς και πρόνοια για να μην οδηγηθούν στην απόλυτη εξάντληση και σε σοβαρούς κινδύνους και για τη δική τους υγεία.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι εκτεθειμένη στην μετάδοση του ιού, υποχρεωμένη να στοιβάζεται στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο, να ποδοπατιέται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να αφήνεται χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ όσοι αναγκαστικά έχασαν τις δουλειές τους λόγω του lockdown, ζουν με υποσχέσεις καταβολής των πενιχρών επιδομάτων σε ένα μήνα, επιδόματα τα οποία θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω διπλά και τρίδιπλα στην επόμενη φάση της «ανάκαμψης».

Κάτω τα χέρια από τις θέσεις εργασίας και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Καμία απόλυση, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Ούτε σκέψη για απαγόρευση απεργιών και συνδικαλισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα. Να συναντηθούμε εκεί που κρίνεται το δίκιο, η ζωή και η ελευθερία. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, με βασικό μέλημά την ευμάρεια και την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και όχι μίας κάστας ισχυρών, που οδηγούν την ανθρωπότητα στην δυστοπία του θανάτου, της εξαθλίωσης και του ελέγχου. Να συνδέσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της στέγασης, της υγείας, της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για την προστασία της φύσης σε έναν ενιαίο και κοινό αγώνα ενάντια στο βάρβαρο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα.

KAΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ, 17.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” και συντρόφισσες – σύντροφοι

ipposd.org

Όλοι/ες στη συγκέντρωση των υγειονομικών, Τρίτη 23/3

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

Συγκέντρωση υγειονομικών, Τρίτη στις 17:00 στην πλατεία Γεωργίου

Ένας χρόνος έκλεισε από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας. Μια πανδημία που εντέλει ανέδειξε την αποτυχημένη και εγκληματική στάση και επιλογές της κυβέρνησης αλλά και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Μια πανδημία που κατέρριψε τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αυτορρύθμισης της αγοράς, καθώς οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν τέτοιες πολιτικές έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων θυμάτων της πανδημίας.

Η κυβέρνηση εξαρχής αγνόησε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, αρχικά ελπίζοντας ότι η πανδημία θα είναι βραχύβια και έπειτα βασίστηκε στον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο οποίος έχει μετατραπεί σε φιάσκο, με τις ευθύνες των φαρμακευτικών πολυεθνικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, επί έναν χρόνο αντιμετωπίζουν εκτός από την πανδημία και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5% του ΑΕΠ. Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν στο τέλος του 2020 ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 δις ευρώ. Οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται φέτος κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι παρόλο που η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης του εξοπλισμού και των υποδομών. Η όποια προσπάθεια αναβάθμισης στηρίζεται σε δωρεές – ελεημοσύνες «καλοθελητών» επιχειρηματιών που γίνονται λόγω πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όρια της κατάρρευσης, με τις διαθέσιμες ΜΕΘ πανελλαδικά να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πατώντας στον υγειονομικό Αρμαγεδώνα που προκάλεσε με τις εγκληματικές πολιτικές της, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να τσακίσει και κάθε εργασιακή σχέση, οποιαδήποτε έννοια εργατικού δικαίου. Οι εργαζόμενοι καλούμαστε είτε να ρισκάρουμε τις ζωές μας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, είτε να ζήσουμε στην ανασφάλεια και τον φόβο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της ανεργίας και την απομόνωση της τηλεργασίας.

Για να κρύψει την ανικανότητα της, η κυβέρνηση της ΝΔ χρειάζεται τους πραιτοριανούς της. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει ένα όργιο καταστολής για να επιβάλει τα χουντικής έμπνευσης μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, με τις συμμορίες των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ να τραμπουκίζουν νέους και οικογένειες που κυκλοφορούσαν απλά στην γειτονιά τους. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι η αστυνομική κτηνωδία στη Ν. Σμύρνη, με τους συμμορίτες της ΔΡΑΣΗ να ξυλοκοπούν νεαρό ο οποίος απλά καθόταν στην πλατεία και τις δολοφονικές επιθέσεις μετά την πορεία της Τρίτης 9/3 σε τυχαίους περαστικούς.

Η κυβέρνηση της φτώχεια και της βίας και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο το λαό της Ν.Σμύρνης. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα -το πρώτο εδώ και καιρό- μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων και διαδηλώσεων! Για να επιβάλλουν αυτήν την αποπνικτική κατάσταση που ετοιμάζουν για τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση και στο θάνατο, το μόνο που τους απομένει είναι τα γκλοπ της αστυνομίας. Για να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, το μόνο που μας μένει είναι η οργάνωση και οι αγώνες μας.

  • Κάτω τα καταστροφικά λόκνταουν και τα αντεργατικά μέτρα.
  • Επίταξη της ιδιωτικής υγείας.
  • Λεφτά για Υγεία -Παιδεία, όχι για Χρέος – Εξοπλισμούς – Πλούσιους.
  • Άμεση απόσυρση των κατηγοριών και των προστίμων σε όλους τους διαδηλωτές

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

Μοιραστείτε το άρθρο