Ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνικά δικαιώματα

Πρωτοβουλία Συλλόγων Φορέων & Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης καταγγέλουν την διαχείριση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα από τον τομέα υγείας, τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, την διαχείριση της παιδείας και την τιμωρητική πολιτική της κυβέρνησης. Καλούν σε:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Σάββατο 27/3/2021, στις 12:00, στο Λευκό Πύργο


Τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα οποία εφαρμόζονται στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας, είναι στην πραγματικότητα μέτρα κοινωνικής καταστολής, για να αντιμετωπίσουν την αντίδρασή μας στην γιγάντια φτώχεια-ανεργία-ανισότητα, που δημιουργεί η κρίση του συστήματός τους και τα διαρκή αντεργατικά μέτρα. Την ίδια ώρα που οι λιγοστές ΜΕΘ είναι επικίνδυνα γεμάτες και τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα και ρημαγμένα, την ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεχειλίζουν τις ώρες αιχμής και οι μαζικοί χώροι δουλειάς στοιβάζουν τους εργαζόμενους χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, οι κυβερνητικοί περιορισμοί στην καθημερινή μετακίνηση, δεν έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο, και στο μόνο που στοχεύουν είναι να μεταφέρουν την ευθύνη της διάδοσης του ιού στο λαό.

Αυτό που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, είναι η παροχή δωρεάν υγείας και μέτρων προστασίας, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ και οι μαζικές προσλήψεις νοσοκομειακού προσωπικού, τα μαζικά και δωρεάν τεστ (ειδικά στους χώρους εργασίας) και η ύπαρξη πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, τα αυτονόητα δηλαδή που απαιτούνται για να σωθεί η ζωή του λαού. Είναι η αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο τερματισμός της αθλιότητας που επικρατεί στην πόλη με τον ΟΑΣΘ. Είναι οι προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, χτίσιμο νέων σχολείων, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία της εκπαίδευσης (σε όλες τις βαθμίδες) με ασφαλείς όρους. Είναι, πάνω από όλα, η εξασφάλιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε υγεία, παιδεία, δουλειά, ζωή. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα, ρημάζει ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη Υγεία, Παιδεία και διαλύει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι δίκαιες διεκδικήσεις με τους αρνητές του ιού, που δεν υψώνουν καμία διεκδίκηση προς την κυβέρνηση για υγειονομική προστασία.

Για να περάσει αυτή την πολιτική, χρησιμοποιεί την πανδημία ως αφορμή για να εκδηλώσει μια πρωτοφανή σε αγριότητα αστυνομοκρατία, όπως εξελίχθηκε στη Νέα Σμύρνη, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στις διαδηλώσεις, η οποία στρέφεται ενάντια σε όσους αγωνίζονται, όπως οι φοιτητές, αλλά ακόμη και ενάντια στην καθημερινή ζωή του λαού μας. Θέλουν, έτσι, να εμπεδώσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής, θέλουν να νομιμοποιήσουν τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και απεργιών, θέλουν να καταστείλουν εν τη γενέσει της κάθε κινητοποίηση. Ιδιαίτερο μίσος έχουν για τη νεολαία, την οποία φοβούνται γιατί δεν θέλει να υποταχθεί στα σχέδια τους. Στο ίδιο πλαίσιο είναι και η εκδικητική στάση τους στην δίκαιη απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, που τον θέλανε νεκρό. Οι εκατομμύρια άνεργοι-απολυμένοι και τα μικρομάγαζα που μαραζώνουνε, οι μαθητές-φοιτητές που τους πετάνε έξω από την εκπαίδευση με τον ν. Κεραμέως-Χρυσοχοίδη και βρίσκονται χωρίς μέλλον, οι εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με την κατάργηση του ωραρίου και τιας απλήρωτες υπερωρίες ή με τα εργατικά «ατυχήματα» για να σωθεί η οικονομία των πλουσίων, οι νοσοκομειακοί που ρισκάρουνε τη ζωή τους στη μάχη ενάντια στη νόσο, οι χιλιάδες άνθρωποι που θα χάσουνε το σπίτι τους με τους πλειστηριασμούς, οι συνταξιούχοι που κινδυνεύουν από τον πραγματικό συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στην ΥΓΕΙΑ – ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕΘ. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΤΩ Ο ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΠΕΡΓΙΩΝ.
  • ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ.

Πρωτοβουλία  Συλλόγων Φορέων & Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Ενιαίος Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψήφιων Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Σύλλογος Φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ

Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής ΑΠΘ

Σύλλογος Φοιτητών Μαθηματικού ΑΠΘ

Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.)

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Μοιραστείτε το άρθρο