Στην Καισαριανή μια από τις εκδηλώσεις προετοιμασίας για τον ερχομό των Ζαπατίστας

Προετοιμάζοντας την επικείμενη επίσκεψη των Ζαπατίστας και στην Ελλάδα, η Πρωτοβουλία για τον ερχομό των Ζαπατίστας “CONSTRUIRYNODESTRUIR” διοργανώνει σχετική εκδήλωση την Κυριακή 21/3 στις 12:00 στις Πλάκες Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Αποτελεί την πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που προγραμματίζονται “για τη γνωστοποίηση του κινήματος, της ιστορίας, των πρακτικών και της σκέψης των Ζαπατίστας πριν τον ερχομό τους” όπως σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στην εκδήλωση στην Καισαριανή θα υπάρχει μικροφωνική και υλικό (βιβλία, ημερολόγια κ.ά.) για την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού στην Ελλάδα.

Ακολουθεί το κείμενο της πρωτοβουλίας:

Ανταποκρινόμενοι και ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα για τον ερχομό των Ζαπατίστας στην Ελλάδα, άτομα που δραστηριοποιούμαστε στις ανατολικές γειτονιές της Αθήνας και έχουμε μια κοινή εμπειρία και δράση, πήραμε την πρωτοβουλία να προσκαλέσουμε συντρόφους και συντρόφισσες να οργανωθούμε γύρω από αυτόν τον σκοπό.

Η συνάντησή μας γίνεται στη βάση των περιεχομένων τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε, δεν περιορίζεται στην τοπική δράση και συμμετέχουν, επιπλέον, άτομα και συλλογικότητες πέραν των ανατολικών.

Έχουμε συμφωνήσει ότι θέλουμε να αναδείξουμε:
α) Την εμπειρία μας σχετικά με τους αγώνες γύρω από τις ανάγκες στο επίπεδο της γειτονιάς και της καθημερινότητας.
β) Την εμπειρία μας από διεργασίες που έχουν προηγηθεί σχετικές με τη προοπτική μιας ελευθεριακής δικαιοσύνης στις κοινότητές μας και ευρύτερα.
γ) Μια πτυχή των αγώνων που αφορά την έμφυλη καταπίεση όπως αυτή σχετίζεται με την αποικιοκρατία και τους αγώνες για τα κοινά, τις καταλήψεις και τις περιφράξεις.

Στην παραπάνω κατεύθυνση  θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις για τη γνωστοποίηση του κινήματος, της ιστορίας, των πρακτικών και της σκέψης των Ζαπατίστας πριν τον ερχομό τους.

Η πρωτοβουλία μας αποτελείται από άτομα, έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, λειτουργεί στη βάση της ισοτιμίας, μακριά από θεσμικές, κομματικές λογικές και κυριαρχικές πρακτικές και συμπεριφορές. Είναι ανοιχτή σε όσες και όσους θέλουν να συμμετάσχουν και ενστερνίζονται τα πιο πάνω
χαρακτηριστικά.

email επικοινωνίας: [email protected]

 

Σχετικά άρθρα

Ειδική σελίδαΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ-Σαλπάρουν για Ευρώπη!

(με όλη τη μέχρι τώρα πληροφορία και διαρκή ενημέρωση)

Μοιραστείτε το άρθρο