ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Όχι στο λοκντάουν στη ζωή μας, ενίσχυση δημόσιας υγείας, υπεράσπιση δικαιωμάτων

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3 Συγκεντρώσεις σε Αθήνα (18:30 Σύνταγμα), Θεσσαλονίκη (18:00 Άγ. Βενιζέλου), Κατερίνη (17:00 Συντριβάνι), Ηράκλειο (17:00 Πλ. Ελευθερίας)…

Πλήθος εργατικών σωματείων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, συνδικαλιστικών σχημάτων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Όπως διακηρύττει η ΟΕΝΓΕ: Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, η κυβέρνηση ενισχύει τους ιδιοκτήτες τους. Ενώ συνδέοντας τον αγώνα των υγειονομικών με αυτόν ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και κρατική καταστολή, σημειώνει: Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Χαρακτηριστικό του κλίματος στις τάξεις όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας και ενδεικτικό της τρέχουσας κατάστασης αντιδημοκρατικής εκτράχυνσης είναι το σύνθημα: Ούτε υγεία, ούτε ελευθερία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ένας χρόνος πανδημίας και η κυβέρνηση,

Αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία.

Αντί να προσλάβει παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους, εξαναγκάζει ειδικευόμενους παιδίατρους, γυναικολόγους, ορθοπαιδικούς, χειρουργούς, γαστρεντερολόγους να περιθάλπουν ασθενείς με covid.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο προσωπικό, συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς τάζοντάς τους μισθό 2.000 ευρώ συν 1.400 ευρώ το μήνα για εφημερίες. Την ίδια στιγμή οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ολόκληρων μηνών.

Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής.

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στις σχολές ακόμα και στις γειτονιές. Απολύουν γιατρούς μέσα στην πανδημία επειδή δεν άφησαν τους συναδέλφους τους που αρρώστησαν να συρθούν σε ΕΔΕ.

Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους.

Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/03 για την υγεία του λαού και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6:30 μμ.

Στη συλλογική διεκδίκηση και την οργανωμένη δράση βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

Απαιτούμε:

Ø Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ø Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.

Ø Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

ΟΕΝΓΕ


Ενδεικτικά καλέσματα έχουν απευθύνει:

ΑΘΗΝΑ

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Ρουβίκωνας

ΟΡ.Μ.Α.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Τοπικός Συντονισμός Αθήνας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας Υδραγωγείο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων Ηλιούπολης

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ζ’ ΣΕΠΕ

Σύλλογος φοιτητ(ρι)ών Φυσικού

Σύλλογος φοιτητών/φοιτητριών Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Κατάληψη Τμήματος Κινηματογράφου

ΟΚΔΕ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


Στον ίδιο χώρο και ώρα καλούν σε αντικατασταλτική συνέλευση:

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα του Δ. Κουφοντίνα,

ΕΚΧ Σχολείο,

ΑΠΟ-ΟΣ,

Κατάληψη 111


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ

 

«Θα είμαστε ξανά στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων»

Ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος και δίκαιος αγώνας 65 ημερών απεργίας πείνας (και για μικρότερο διάστημα δίψας) του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Από τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής να το αποτρέψουν, αναδείχθηκε ότι η κυβέρνηση με διαρκείς μεθοδεύσεις, όχι μόνο στέρησε απ’ το Δημήτρη Κουφοντίνα τα νόμιμα δικαιώματά του και παραβίασε τον ίδιο το φωτογραφικό, δυσμενή για αυτόν, νόμο που η ίδια ψήφισε, αλλά συνέχισε να τον εμπαίζει, αποδεικνύοντας όχι απλά ότι τη βρίσκει αδιάφορη το ενδεχόμενο του θανάτου του, αλλά ότι τον επεδίωξε. Με τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, την προσχηματική όπως αποδείχθηκε επίκληση της δυνατότητας προσφυγής σε αναρμόδια φόρα της δικαιοσύνης μόνο και μόνο για να συνεδριάσει στο έσχατο χρονικό σημείο η ΚΕΜ με προαποφασισμένο αποτέλεσμα, φάνηκε, και στον πιο δύσπιστο ακόμη, ότι σκοπός της κυβέρνησης ήταν να εξωθήσει τον κρατούμενο στο θάνατο.

Από τον αγώνα του απεργού πείνας αλλά και των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που συντάχθηκαν με την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών ενός κράτους δικαίου, αναδείχθηκε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης: αυτό του κυνισμού, της αδιαλλαξίας, της εκδικητικότητας. Αποκαλύφθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία ότι πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν δίστασε εν χορώ με τα αργυρώνυτα ΜΜΕ να στοχοποιήσει και να συκοφαντήσει όλον τον προοδευτικό κόσμο που συντάχθηκε με το δίκαιο αίτημα του απεργού, αλλά και που δεν σέβεται ούτε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Γι’ αυτό και ο αγώνας αυτός πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Την στράτευση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας σε έναν διαρκή αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών εγγυήσεων σε μια κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη.

Δικηγόροι και νομικοί βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και βρήκαμε στο διάβα μας τη συγκινητική ανταπόκριση κλάδων, πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, φοιτητών. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι, βρέθηκαν στο δρόμο καθημερινά, υπέγραψαν κείμενα, για να στηρίξουν το δίκαιο και νόμιμο αίτημα του απεργού, αλλά και να καταγγείλουν την στρατηγική της έντασης και της κυνικής αδιαλλαξίας της κυβέρνησης.

Η απεργία πείνας πέτυχε να αποκαλύψει την δολοφονική μανία της κυβέρνησης και το γεγονός ότι η πολιτική αυταρχισμού δοκιμάζεται πρώτα σε έναν, για να επεκταθεί στα δικαιώματα όλων. Αυτό το κίνημα τροφοδότησε συνολικότερες εξελίξεις ενός μεγάλου αγώνα που δίνει σήμερα η κοινωνία ενάντια στον αυταρχισμό και το δόγμα της «πυγμής» και της καταστολής. Η υπεύθυνη στάση του απεργού, παρά τους διαρκείς εμπαιγμούς στο πρόσωπό του ενόσω βρίσκεται σε απεργία πείνας έπαιξε καίριο ρόλο.

Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκεται απόλυτα απομονωμένη και απονομιμοποιημένη με μόνο σύμμαχο την ακροδεξιά στον δρόμο της κλιμάκωσης του αυταρχισμού, της καταστολής και της βίας. Οι προθέσεις της και η κυνική πολιτική της έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Με την απόφαση του απεργού να ολοκληρώσει την απεργία πείνας νίκησε σήμερα και η ζωή και δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει έναν προαναγγελθέντα θάνατο σε δημόσια θέα, για να θρέψει ένα ακροδεξιό ακροατήριο και να καλλιεργήσει τα κατώτερα ένστικτα απανθρωπιάς.

Αυτός ο αγώνας έχει συνέχεια, μέσα από τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται κάθε ημέρα και πιο αποφασιστικά στους δρόμους και στις γειτονιές για τα δημοκρατικά δικαιώματα, το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Το κίνημα που ξεκίνησε για την καταγγελία της εξοντωτικής μανίας της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας και τροφοδοτήθηκε από τα γεγονότα της Ν. Σμύρνης που αποκάλυψαν την απροκάλυπτη βία και καταστολή που επιχειρείται να παγιωθούν σε επίπεδο καθημερινότητας, γέμισε το Σύνταγμα και δεκάδες πόλεις τις Ελλάδας για εβδομάδες και τις γειτονιές στις 13-14 Μάρτη με το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα: Ότι η κοινωνία δεν πρόκειται να επιτρέψει την αντιδημοκρατική εκτροπή, την περαιτέρω κατάλυση των δικαιωμάτων του λαού από την κυβέρνηση και τη διάβρωση συνταγματικών και κατακτημένων δημοκρατικών ελευθεριών.

Εμείς η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών που στηρίξαμε με όσες δυνάμεις είχαμε τον αγώνα του απεργού πείνας, χαιρετίζουμε την απόφασή του που αποδεικνύει περίτρανα ότι από την αρχή επρόκειτο για έναν αγώνα για τη ζωή.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων που σήμερα απειλούνται και θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή με την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ελευθεριών, του δικαιώματος στη διαδήλωση, ενάντια στην αστυνομική βία, την κοινωνική και πολιτική φίμωση.

Καλούμε σε πλατιά μαζική λαϊκή κινητοποίηση την Τετάρτη 17/3/2021 στο Σύνταγμα στις 18:30, με σκοπό να πορευτούμε και να συναντήσουμε τους αγωνιζόμενους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και κλάδους που κινητοποιούνται και αυτοί ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, με αίτημα τη γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στον αυταρχισμό και την κλιμακούμενη αστυνομική βία.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Κάλεσμα στήριξης στο συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ Τετάρτη 17/3 πλατεία Συντάγματος 18:30

Η κοινωνική βάση βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ιστορική στιγμή. Από τη μία η ολομέτωπη επίθεση της εξουσίας που προσπάθησε με τον πλέον ανήθικο τρόπο να εκμεταλλευτεί την καραντίνα για να περάσει τα πιο σκοτεινά της σχέδια, από την άλλη η πανδημία που καθημερινά μολύνει χιλιάδες και σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους. Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως η εξουσία εκτός από μοχθηρή θα αποδεικνυόταν και ανίκανη. Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως φυσικά και δε θα έκαναν προσλήψεις των απαραίτητων υγειονομικών, φυσικά και δε θα έφτιαχναν νέες ΜΕΘ, ασφαλώς δε θα έκαναν επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών. Αν κάποιοι/ες από την τάξη μας περίμεναν πως οι κρατικές και κομματικές κλίκες θα ανταποκρίνονταν στο ελάχιστο των απαιτήσεων μιας καθόλα προβλέψιμης κατάστασης, ήρθε η ώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αν είχαν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, αν υπήρχαν οι απαραίτητες ΜΕΘ εκατοντάδες ασθενείς από covid σήμερα θα ήταν ζωντανοί. Για αυτά τα θύματα του κράτους ποιος θα αποδώσει άραγε δικαιοσύνη;

Αν αντέχουμε ακόμα το οφείλουμε αποκλειστικά σε εκείνους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που κάθε μέρα παίζουν το κεφάλι τους για όσα χρήματα κερδίζει το μήνα και ένας αστυνομικός της ομάδας Δράση που στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο και σίγουρα για πολύ λιγότερα χρήματα από όσα κερδίζουν τα κομματικά στελέχη και τα υψηλόβαθμα παράσιτα του καθεστωτικού μηχανισμού. Οι «ήρωες» όπως τους αποκάλεσαν αυτοί που έφτασαν να τους διώκουν και να τους απολύουν, είναι δικοί μας ήρωες. Αυτοί τιμούν τον όρκο τους, ας τιμήσουμε και εμείς την ταξική αξιοπρέπειά μας και ας σταθούμε στο πλευρό τους.

Αγωνίζονται για αιτήματα από τα οποία οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είμαστε όλοι εμείς. Οι φτωχοί, οι μη προνομιούχοι, οι χωρίς δικαιώματα, οι καταπιεσμένοι, αυτοί που – αν ακόμα δεν έχουμε βρεθεί στην ανεργία – δουλεύουμε για να ζήσουμε με έναν αστείο μισθό.

Την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 18.30 να είμαστε όλοι και όλες στην πλατεία Συντάγματος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Τα συμφέροντα και η ελευθερία της βάσης πάνω από όλα

Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών

Ρουβίκωνας

Παναττικό Συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία

Ο αγώνας για δημόσια υγεία είναι αγώνας για πολιτικές ισότητας και αλληλεγγύης, είναι αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα ανθρώπινης εκμετάλλευσης, υπέρ της κομμουνιστικής στρατηγικής για μια αταξική κοινωνία προσφοράς και αλληλοβοήθειας.

Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία για:

  • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Διάθεση πόρων και ενισχυση του ΕΣΥ με εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας στα νοσοκομεία (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).

Εναντιωνόμαστε στην ακροδεξιά κυβέρνηση που στήνει Κράτος Εκτακτης Ανάγκης με προσχημα την πανδημία για να ισοπεδώσει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παναττικό Συλλαλητήριο για την Δημόσια Υγεία, Τετάρτη 17/3, 6:30μμ Σύνταγμα

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)
Το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία [Σύνταγμα, 17/3, 6.30μμ]

Ούτε υγεία, ούτε ελευθερία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία

  • Ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου
  • Ενάντια στο καθεστώς εκμετάλλευσης, κρατικής τρομοκρατίας και υποταγής
  • Ενάντια στον αστυνομικό στρατό κατοχής στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης
  • Ενάντια στο ειδικό καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους
  • Ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με όρους επιβολής αστυνομικού κράτους, ανέχειας, απαγόρευσης της πολιτικής δράσης και αποσάθρωσης της δημόσιας υγείας
  • Ενάντια στις μαζικές συλλήψεις και τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, όπως αυτά που υπέστησαν οι συλληφθέντες από την διαδήλωση της Ν.Σμύρνης και τις απειλές βιασμού σε βάρος δεκαοχτάχρονης κρατούμενης
  • Ενάντια στην κρατική κάλυψη βιασμών, σεξουαλικής κακοποίησης και σεξιστικής βίας

ΌΛΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ! Τροφή, Υγεία, Παιδεία, Στέγαση

  • Αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών
  • Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται στις κατειλημμένες σχολές, τους χώρους εκμετάλλευσης, τις γειτονιές και τους δρόμους
  • Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων για τα γεγονότα της Ν.Σμύρνης, οι διώξεις των οποίων είναι εκδικητικές και στοχεύουν στην τρομοκράτηση όσων διαδηλώνουν και αγωνίζονται στους δρόμους.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστριες, ενάντια στις δολοφονίες στα σύνορα, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την εκδίωξη από χώρους στέγασης και την εξαθλίωση, που εξώθησε μια νεαρή μετανάστρια που βρισκόταν εγκλωβισμένη στο Καρά Τεπέ να αυτοπυρποληθεί και οδήγησε στο θάνατο τριών προσφύγων από φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό

Συγκέντρωση: Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 | Σύνταγμα | 18:30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Τοπικός Συντονισμός Αθήνας

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια για την Υγεία του Λαού

Καλούμε στις 17 Μαρτίου

Αθήνα- Σύνταγμα στις 18:30

Θεσσαλονίκη- Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Υγειονομικών, στις 18 Μαρτίου, Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, 12:00

Τέλη Φεβρουαρίου του 2020 καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. ‘Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία” δήλωναν τότε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ένα χρόνο μετά και εν μέσω ενός τρίτου lockdown μετράμε πάνω από 6.000 νεκρούς, μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε χώρους αντιμετώπισης μιας και μόνο ασθένειας, υποστελέχωση όλων των βαθμίδων Υγείας, ένα υγειονομικό προσωπικό στα όρια των φυσικών του αντοχών και την ψυχική υγεία της κοινωνικής βάσης να έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.

Η θανατοπολιτική τους όμως δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών, στις φυλακές αλλά και, μέχρι την Κυριακή, στο σώμα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση με κάθε μέσο καταστολής που διαθέτει και με σταθερό αρωγό τα φίλια ΜΜΕ (ειδικευόμενα στο ψέμα και στην παραποίηση της αλήθειας) βάλλει εναντίον όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, σε όσους αντιστέκονται στα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά και εργασιακά νομοσχέδια, σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την αστυνομική βία ως την νέα κανονικότητα.

Απεναντίας, συγκαλύπτει παιδεραστές και βιαστές (πχ Λιγνάδης, Γεωργιάδης), αθωώνει μεγαλοναρκέμπορους και ρίχνει ποινές χάδια στις φασιστοσυμμορίες που οι ίδιοι εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν στο παρελθόν ως μακρύ χέρι του κράτους. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες, η συστηματική φίμωση και η αστυνομική καταστολή στρέφονται και εναντίον των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Οι άλλοτε ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες πέρα από τις υπερωρίες και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες, σήμερα τρώνε γκλοπιές στο κεφάλι (συνδικαλιστές τις ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και στο Ζάππειο αντίστοιχα), απειλούνται και παρακολουθούνται από βαλτές διοικήσεις, τους αποστέλλονται κλητεύσεις για απολογία εξαιτίας κινητοποιήσεων για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας (περίπτωση προέδρου της ΟΕΝΓΕ), τιμωρούνται για την συνδικαλιστική τους δράση με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία ή και με απόλυση (ενδεικτική η περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας) και απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό.

Αντίστοιχή ήταν και η αντιμετώπιση των αγώνων των φοιτητών/ φοιτητριών και των μαθητών/ μαθητριών όλους αυτούς τους μήνες. Μιλάμε εδώ για την προέκταση μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή αντί να διαθέσει χρήματα (τα χρήματα των φορολογουμένων) για την μόνιμη και επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων/κέντρων υγείας/ΤΟΜΥ, την αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την πρόσληψη δασκάλων/καθηγητών στα σχολεία και την εύρεση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για την μείωση των μαθητών ανά τάξη, την διασφάλιση αντι-Covid 19 προστατευτικών μέτρων στους χώρους εργασίας κτλ επιλεγεί να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, δεκάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση των σωμάτων της αστυνομίας (στα πλαίσια μιας στρατηγικής καταστέλλω όποιον αντιστέκεται), μειώνει την φορολογία για τις άδειες χρήσης ΜΜΕ κατά 98,5%, ανακεφαλαιοποιεί ιδιωτικές εταιρείες (πχ Aegean) με χρηματοδοτήσεις δώρο και στήνει την αγορά για τις ιδιωτικές μεγα-κλινικές σπρώχνοντας εκεί όσους και όσες έχουν την οικονομική δυνατότητα. Για τους υπόλοιπους, η πρόσβαση σε δομές/υπηρεσίες υγείας αποτελεί μάλλον άπιαστη πολυτέλεια. Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές και το μεγάλο έργο που αυτές θα επιτελέσουν στην μάχη κατά του Covid-19 η κοροϊδία φαίνεται δεν έχει όρια.

Η μεταφορά ασθενών στις εν λόγω δομές προϋποθέτει αυτοί να βρίσκονται ένα βήμα πριν το εξιτήριο, με την νοσηλεία τους πάντοτε να γίνεται με το αζημίωτο. Παράλληλα, το εμπόριο ελπίδας του μαζικού εμβολιασμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο απουσίας επιχειρησιακού σχεδιασμού και εμβολιαστικών δόσεων. Σε όποιον τα παραπάνω δεν φαντάζουν ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχει δίκιο. Μπροστά στα κέρδη της πολιτικοοικονομικής ελίτ αυτής της χώρας και της διατήρησης της εξουσίας της εις βάρος της κοινωνικής βάσης οι λέξεις “δημόσια υγεία” αποτελούν ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, η διαχρονική υπονόμευση της Δημόσιας υγείας ως μόνο στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της. Όποιος όμως σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

H καραμέλα της ατομικής ευθύνης/ανευθυνότητας ως κύριος μηχανισμός διασποράς του ιού έλιωσε, όταν έγινε αντιληπτό το πως εκμεταλλεύτηκε την πανδημία το κεφάλαιο: Έλιωσε με την ψήφιση των νομοσχεδίων Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση τον επόμενο καιρό. Με τις απαγορεύσεις που αφορούσαν μόνο την εργατική τάξη, το λαό και τα δικαιώματά του όταν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά.

Με τις fast-track ιδιωτικοποιήσεις, με την μή ενίσχυση του ΕΣΥ και την αδιαφορία για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, με την λογοκρισία του διαδικτύου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, με την καθημερινή αστυνομική βία που εφαρμόζεται στο πλαίσιο “Νόμος και Τάξη” που έχει κατακλύσει τις γειτονιές μας και που μας επιτρέπει να βγούμε από το σπίτι στην ουσία μόνο για να παράγουμε και να καταναλώσουμε.

Τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη όπου αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμων σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά που κάθισε σε ένα παγκάκι, αλλά και η -δύο φορές – εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αποτέλεσαν το έναυσμα για να γυρίσει ο φόβος πλευρά. Χιλιάδες διαδηλωτές αψηφώντας τα απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την οργανωμένη κρατική τρομοκρατία πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων συγκροτώντας μαζικές λαϊκές αντιστάσεις στην επιβαλλόμενη δυστοπία και στον ”δημοκρατικό” ολοκληρωτισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεκδίκηση της ζωής και της αξιοπρέπειας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα των Υγειονομικών, του φοιτητικού κινήματος, των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην κρατική καταστολή.

Μόνο με ένα ενιαίο σύστημα Υγείας (Δημόσια Υγεία – Πρωτοβάθμια Φροντίδα, – Νοσοκομειακή περίθαλψη) το οποίο θα καλύπτει δωρεάν και επαρκώς τις ανάγκες όλων θα μπορέσουμε ως κοινωνία να εξέλθουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από την πανδημία και τις πολύπλευρες συνέπειές της. Μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας όπου για την εργατική τάξη και το λαό επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστολή, τρομοκρατία, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν ήδη τις νέες πολεμικές επεμβάσεις που έρχονται όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας. Δουλειά τη δουλειά και γειτονιά τη γειτονιά, χωρίς αυταπάτες πια για την όποια σοσιαλδημοκρατία, να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό και στις κρίσεις του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την διαρκή πολεμική προετοιμασία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Μονιμοποίηση των εκτάκτων · Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Η ΜΑΧΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Μαζικός αγώνας για την υγειά, τη δημοκρατία, τη ζωή!

Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως η διαχείριση της κυβέρνησης έχει αποδειχθεί εγκληματική σε κάθε πεδίο σχετικά με τον έλεγχο της διασποράς και ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας επιλέγοντας τον κρατικό αυταρχισμό αντί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία της κοινωνίας.

Η κατάσταση των νοσοκομείων είναι ενδεικτική. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στην Αττική, το υγειονομικό προσωπικό είναι εξαντλημένο και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει στη συνεχιζόμενη πίεση που δέχεται ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει! Επέλεξε πολιτικά να μην κάνει το παραμικρό εδώ και πολλούς μήνες για να ενισχύσει δραστικά το Ε.Σ.Υ, παρότι η κατάσταση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο έδειξε ξεκάθαρα την ανεπάρκεια της πολιτικής της, η οποία συνίσταται σε ατομική ευθύνη με το κουτάλι, καταστολή και παράλογα μέτρα.

Είναι γνωστό πλέον πως ο κερδισμένος χρόνος που ήρθε ως αποτέλεσμα του πρώτου lockdown δεν αξιοποιήθηκε στο ελάχιστο. Η απουσία προσλήψεων υγειονομικών και δημιουργίας επαρκών ΜΕΘ, η κατάσταση στα ΜΜΜ, οι μηδενικοί σχεδόν έλεγχοι σε χώρους δουλειάς όπως εργοστάσια και βιομηχανίες (με μετακύλιση της ευθύνης στους εργαζομένους), η επιμονή μη συνταγογράφησης των διαγνωστικών τεστ, η ανυπαρξία σοβαρής ιχνηλάτησης, η ποινικοποίηση του ελεύθερου χρόνου, αποτελούν μια σκιαγράφηση του παραλογισμού. Για επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας ούτε λόγος. Οι κλινικάρχες αντιμετωπίζονται ως “ημέτεροι”: αδρές αποζημιώσεις για ελαφρά περιστατικά, χρησιμοποίηση των υποδομών του κράτους χωρίς ουσιαστική αποζημίωση.

Ταυτόχρονα, η εμβολιαστική διαδικασία κινείται πάρα πολύ αργά και μετ’ εμποδίων, γεγονός που δεν επιτρέπει την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενεργητική ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Οι πατέντες παραμένουν εμπόδιο και αναδεικνύουν τον παραλογισμό το κέρδος των ελάχιστων να μπαίνει πάνω από την υγεία των πολλών. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε καν τη προσπάθεια για διμερής συμφωνές ώστε να εξασφαλίσει ικανοποιητικές ποσότητες εμβολίων. Η ανεπαρκής κεντρική διαχείριση από την Ε.Ε και τα παιχνίδια ανταγωνισμών μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών έχουν ως αποτέλεσμα θανατηφόρες καθυστερήσεις και σταθερή πίεση στις κοινωνίες.

Η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, συνεχίζει να νομοθετεί ασταμάτητα σε μια σειρά από πεδία όπου η κοινωνική αντίθεση στις πολιτικές της είναι φυσικό να πυροδοτεί την έντονη εναντίωση και διαμαρτυρία. Την ώρα που είμαστε απροστάτευτοι σε δουλειές και ΜΜΜ, η ομάδα Δράση δέρνει κόσμο στις γειτονιές, στη λογική της εφαρμογής του “lockdown στον ελεύθερο χρόνο”, και στους ανοιχτούς χώρους όπου ο κίνδυνος της διασποράς είναι 20 φορές μικρότερος.

Η κόπωση της κοινωνίας από τον παραλογισμό των μέτρων και την ανυπαρξία σχεδίου εντείνεται και πλέον όλες και όλοι έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατέψει τη κοινωνία. Η δυσαρέσκεια και η οργή για την καταστολή μεγαλώνει. Αυτό φαίνεται στον μαζικό αγώνα ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό που γέμισε με διαδηλώσεις τα κέντρα των πόλεων, τη Νέα Σμύρνη και όλες τις γειτονιές της Ελλάδας, το διήμερο 13-14 Μαρτίου. Τώρα είναι η στιγμή να συνδεθεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων με την πάλη για δημόσια υγεία, ενίσχυση του ΕΣΥ, προστασία της κοινωνίας από την πανδημία και την οικονομική κατάρρευση. Ενωμένοι/ες μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μείνουμε σιωπηλές/οι.

Αύριο Τετάρτη 17/3 στις 18:30, στο Σύνταγμα (Αθήνα) και στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη) θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς και θα συμπορευθούμε μαζί ξανά (με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και αποστάσεων).

Απαιτούμε να πάψει ο παραλογισμός και να ικανοποιηθούν αιτήματα που αφορούν τη προστασία της υγείας και των ζωών μας.

  • Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ με μαζικές και μόνιμες προσλήψεις
  • Άμεση επίταξη άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Σπάσιμο της πατέντας των εμβολίων
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέλουμε γιατρούς, και όχι αστυνομία!

  • Διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ραγδαία μείωση των δαπανών για την αστυνομία και στήριξη της δημόσιας υγείας, του εισοδήματος και του κοινωνικού κράτους.
  • Να προστατεύσουμε και να διευρύνουμε όλες/οι μαζί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!

Αναμέτρηση – ομάδα κομμουνιστών/κομμουνιστριών

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πορεία αλληλεγγύης στους υγειονομικούς

Κρατική διαχείριση της πανδημίας εντός και εκτός πανεπιστημίου

Η έρευνα εντός του πανεπιστημίου δεν έχει γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, ωστόσο παραμένει η μόνη λειτουργία που πραγματοποιείται διά ζώσης αυτό τον καιρό. Ενώ, λοιπόν λειτουργούν χώροι εργασίας, εστίαση, ανοιγοκλείνουν σχολεία, το κράτος επιμένει να διατηρεί κλειστά τα πανεπιστήμια. Το γεγονός ότι παράλληλα πέρασε και εφαρμόζεται ένας τόσο αντικοινωνικός νόμος, αποδεικνύει ότι η μη λειτουργία των σχολών είναι κυρίως πολιτική επιλογή, ώστε να μην υπάρχει το πεδίο ανάπτυξης κοινωνικών αντιστάσεων εναντίον της ατζέντας τους για τα πανεπιστήμια. Γι’αυτό και οι φοιτήτριες και ο αγωνιζόμενος κόσμος απαντάμε σε αυτά με το άνοιγμα των σχολών και της πανεπιστημιούπολης με καταλήψεις, εκδηλώσεις, συνελεύσεις και διαδηλώσεις.

Την ίδια στιγμή οι παροχές για τους/τις φοιτητ(ρι)ές συνεχώς υποτιμώνται. Εστίες απειλούνται επανειλημμένα με κλείσιμο ή κλείνουν με πρόσχημα την “υγεία”, παροχές, όπως ζεστό νερό, φαγητό, συντήρηση δεν θεωρούνται αυτονόητες και όταν οι οικότροφοι αγωνίζονται για αυτές, τους εκβιάζουν με παύση των παροχών αυτών αν δε λήξουν τον αγώνα. Παράλληλα κόσμος που έχει ανάγκη (άποροι, μετανάστριες) αποκλείονται από τη λέσχη και φοιτήτ(ρι)ες αποκλείονται από εργαστήρια λόγω ελλείψεων σε εξοπλισμό ή διδακτικό προσωπικό.

Εν μέσω της πανδημίας, το κράτος βρίσκει πρόχειρες λύσεις για μπάλωμα των τραγικών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας. Δικαιολογεί τη βάρβαρη συνθήκη των ασθενών στα νοσοκομεία και την υποτίμηση των ζωών των φτωχών, επικαλούμενο ότι η πανδημία αποτελεί παροδικό πρόβλημα. Επίσης, υποτιμάει γενικά τα δημόσια αγαθά, όπως και την παιδεία, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των λίγων (aka αστική τάξη). Παράλληλα, ενισχύει ραγδαία τα σώματα ασφαλείας με πρόσχημα το κράτος έκτακτης ανάγκης, το οποίο ήρθε για να μείνει. Η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για να παρθούν επιπλέον κατασταλτικά μέτρα σε όλα τα κοινωνικά παιδεία, όπως γίνεται για παράδειγμα τώρα στο πανεπιστήμιο με σκοπό να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σύλλογος φοιτητ(ρι)ών Φυσικού

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τετάρτη 17 Μάρτη – 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου – Κάλεσμα των Νοσοκομειακών Ιατρών

Πέμπτη 18 Μάρτη – 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου – Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων

Κυριακή 21 Μάρτη – 12μ Λευκός Πύργος – Κάλεσμα κοινωνικών φορέων και οργανώσεων

Καθώς χιλιάδες διαδήλωναν για μέρες για να μην επιτρέψουν το μοιραίο στην απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, στις 5-6 Μάρτη η κυβέρνηση διέλυσε τις συγκεντρώσεις με αστυνομική κατοχή στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομική κτηνωδία συνεχίστηκε στη Ν. Σμύρνη, που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο τον λαό της γειτονιάς. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα -το πρώτο εδώ και καιρό- μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων και διαδηλώσεων! Ακολούθησαν μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές γειτονιές και πόλεις, εκφράζοντας την αγανάκτηση και οργή ενάντια στο κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Νεολαία και εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη είχαν απαντήσει με μεγάλη διαδήλωση στα αίσχη των ΜΑΤ στην εισβολή στο ΑΠΘ. Ενώ εκατοντάδες είναι οι αγωνιστές που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και διώξεις, έχουν φάει ξύλο και δακρυγόνα επειδή αμφισβήτησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων στις 17/11 και 6/12. Τελευταίο περιστατικό είναι ο θανατηφόρος τραυματισμός νεαρού μοτοσυκλετιστή από αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Μπακογιάννη, με την κυνική συγκάλυψη του δράστη να αποδεικνύει την αλαζονεία και την πλήρη αυτονόμηση της κυβέρνησης από την κοινωνία.

Νέοι δρόμοι ανοίγουν σήμερα για τη μαζική αντίσταση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα τους εργαζόμενους και πλατιά κοινωνικά στρώματα, που δεν μπορούν ν’ αναπνεύσουν κι από πάνω τρέμουν τα εξοντωτικά πρόστιμα, το ξύλο, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεοκοπία φουντώνουν καθημερινά. Έχει εξαπολυθεί λαίλαπα αντεργατικών μέτρων: απολύσεις, αναστολές, μισθοί και βοηθήματα πείνας, αντιαπεργιακά, αντισυνδικαλιστικά και αντιασφαλιστικά μέτρα. Αφού ξεσάλωσαν με τη μαύρη προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», ετοιμάζονται για ένα ακόμα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα», θυσιάζοντάς μας στο βωμό του αεριτζίδικου τουριστικού κεφαλαίου. Αντί για λεφτά στη δημόσια υγεία και με το φιάσκο των εμβολίων, «γαλάζιοι» ημέτεροι τρέχουν να εμβολιαστούν πρώτοι, ενώ ιδιώτες-αρπακτικά κάνουν πάρτι με κρατικό χρήμα. Αντί για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας σε σχολεία-σχολές, η Κεραμέως πετσοκόβει εισακτέους, φέρνει τη χούντα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και δίδακτρα. Κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας (και καμία ευθύνη των εργοδοτών) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ΜΜΕξαπάτησης παίζουν τα νον-πέιπερ του Μαξίμου και της Ασφάλειας, χαφιεδίζουν διαδηλωτές και αγωνιστές. Πέφτει λογοκρισία σε διαδίκτυο και ελεύθερη έκφραση. Ο Μητσοτάκης καμώνεται τον ατσαλάκωτο και επιτυχημένο, ο Χρυσοχοΐδης τα «λύνει» όλα επιβάλλοντας γενική αστυνομοκρατία – και όλοι μαζί ενοχοποιούν τις διαδηλώσεις και ιδιαίτερα την άκρα αριστερά, ετοιμάζοντας νέα νομοσχέδια ενίσχυσης της ΕΛΑΣ!

Πρέπει να διώξουμε το συντομότερο τους νεοφιλεύθερους κανίβαλους, βουτηγμένους στη σήψη και ανηθικότητα αυτής της (χουντο)κυβέρνησης, την ακραία νεοφιλελεύθερη-ταξική πολιτική τους! Ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός. Δεν μπορεί να νικηθεί αλλιώς αυτή η σύγχρονη αντεπανάσταση. Απαιτούνται θυσίες, κατάλληλη πολιτική, οργάνωση παντού. Εντελώς το αντίθετο από ό,τι κάνουν ή μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, που ενδιαφέρονται μόνο να παρασιτούν εκλογικά πάνω στους αγώνες. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας – ανοίγοντας τον δρόμο για μια ριζική ανατροπή.

  • Έξω ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-Ασφαλίτες από τις γειτονιές και τις σχολές μας. Κάτω Πρόστιμα και Χουντο- απαγορεύσεις.
  • Κάτω τα καταστροφικά λόκνταουν και αντεργατικά μέτρα. Επίταξη ιδιωτικής υγείας. Λεφτά για Υγεία -Παιδεία, όχι για Χρέος – Εξοπλισμούς – Πλούσιους.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ -ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΒΙΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγώνας για την δημόσια Υγεία και την Παιδεία, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή – 17 και 18 Μάρτη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους!

Έναν και πλέον πια χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και είναι πλέον απόλυτα φανερό ότι η διαχείρισή της από την κυβέρνηση σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη διακοπή της εξάπλωσης του ιού. Οι απαγορεύσεις, η άγρια καταστολή, τα πρόστιμα και οι διώξεις κάθε φωνής αντίστασης και διαμαρτυρίας έρχονται ως απαραίτητο συμπλήρωμα της απουσία κάθε ουσιαστικού μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας. Καμία ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, Μ.Ε.Θ. κ.ά. καθώς και άρνηση επίταξης των ιδιωτικών κλινικών ενώ την ίδια στιγμή συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τα νοσοκομεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στο χώρο της Παιδείας την ίδια στιγμή και ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά για περισσότερο από μισό χρόνο (κι ένα χρόνο τώρα τα Πανεπιστήμια), λόγω της πεισματικής άρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ. για λήψη και του παραμικρού ακόμη μέτρου για την ασφαλή λειτουργία σχολείων και σχολών, η κυβέρνηση θεσμοθετεί το ένα αντιεκπαιδευτικό μέτρο μετά το άλλο: αξιολόγηση, αύξηση αριθμού μαθητών/τμήμα, τηλε-“εκπαίδευση” και κάμερες, εξίσωση πτυχίων κολεγίων, και αύξηση ωραρίου στα νηπιαγωγεία μέχρι την τράπεζα θεμάτων, τους νέους φραγμούς για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Αυτό που φυσικά λείπει από την ατζέντα των κυβερνητικών ρυθμίσεων είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για τα δεκάδες χιλιάδες κενά, η εύρεση/διαμόρφωση νέων σχολικών χώρων για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων και γενικά μέτρα για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Το μόνο που επιτρέπουν τελικά στο λαό είναι να πηγαίνει (εφόσον έχει) στη δουλειά και το σουπερμάρκετ και στη συνέχεια να κλείνεται στο σπίτι του, παρακολουθώντας την κυβερνητική προπαγάνδα των χρυσοπληρωμένων καναλιών ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περνάει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο: για την εργασία, την ασφάλιση και τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, την περιβαλλοντική καταστροφή και την αμφισβήτηση/κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και την αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση δεν βρίσκει λεφτά για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για τη στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων εργαζόμενων και των μικροεπαγγελματιών, αλλά δεν φείδεται κονδυλίων για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών και δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας ή για την των μεγάλων επιχειρήσεων και την ενίσχυση των φιλικών ΜΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία δεν τρομοκρατούμαστε από τον κρατικό αυταρχισμό και την άγρια καταστολή, δεν περιστέλλουμε τους αγώνες μας μπροστά στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!

Το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στηρίζει

  • Το παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή,

την Τετάρτη 17 Μάρτη, 6μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

  • Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, την αξιολόγηση και την παντελή απουσία μέτρων για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων,

την Πέμπτη 18 Μάρτη, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

και κηρύσσει μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ

ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια για την Υγεία του Λαού

Καλούμε στις 17 Μαρτίου

Αθήνα- Σύνταγμα στις 18:30

Θεσσαλονίκη- Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Υγειονομικών, στις 18 Μαρτίου, Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, 12:00

Τέλη Φεβρουαρίου του 2020 καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. ‘Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία” δήλωναν τότε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ένα χρόνο μετά και εν μέσω ενός τρίτου lockdown μετράμε πάνω από 6.000 νεκρούς, μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων, μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε χώρους αντιμετώπισης μιας και μόνο ασθένειας, υποστελέχωση όλων των βαθμίδων Υγείας, ένα υγειονομικό προσωπικό στα όρια των φυσικών του αντοχών και την ψυχική υγεία της κοινωνικής βάσης να έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα.

Η θανατοπολιτική τους όμως δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών, στις φυλακές αλλά και, μέχρι την Κυριακή, στο σώμα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση με κάθε μέσο καταστολής που διαθέτει και με σταθερό αρωγό τα φίλια ΜΜΕ (ειδικευόμενα στο ψέμα και στην παραποίηση της αλήθειας) βάλλει εναντίον όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, σε όσους αντιστέκονται στα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά και εργασιακά νομοσχέδια, σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την αστυνομική βία ως την νέα κανονικότητα.

Απεναντίας, συγκαλύπτει παιδεραστές και βιαστές (πχ Λιγνάδης, Γεωργιάδης), αθωώνει μεγαλοναρκέμπορους και ρίχνει ποινές χάδια στις φασιστοσυμμορίες που οι ίδιοι εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν στο παρελθόν ως μακρύ χέρι του κράτους. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες, η συστηματική φίμωση και η αστυνομική καταστολή στρέφονται και εναντίον των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Οι άλλοτε ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες πέρα από τις υπερωρίες και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες, σήμερα τρώνε γκλοπιές στο κεφάλι (συνδικαλιστές τις ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας τους έξω από το Υπουργείο Υγείας και στο Ζάππειο αντίστοιχα), απειλούνται και παρακολουθούνται από βαλτές διοικήσεις, τους αποστέλλονται κλητεύσεις για απολογία εξαιτίας κινητοποιήσεων για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας (περίπτωση προέδρου της ΟΕΝΓΕ), τιμωρούνται για την συνδικαλιστική τους δράση με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία ή και με απόλυση (ενδεικτική η περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας) και απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό.

Αντίστοιχή ήταν και η αντιμετώπιση των αγώνων των φοιτητών/ φοιτητριών και των μαθητών/ μαθητριών όλους αυτούς τους μήνες. Μιλάμε εδώ για την προέκταση μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή αντί να διαθέσει χρήματα (τα χρήματα των φορολογουμένων) για την μόνιμη και επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων/κέντρων υγείας/ΤΟΜΥ, την αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την πρόσληψη δασκάλων/καθηγητών στα σχολεία και την εύρεση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για την μείωση των μαθητών ανά τάξη, την διασφάλιση αντι-Covid 19 προστατευτικών μέτρων στους χώρους εργασίας κτλ επιλεγεί να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, δεκάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση των σωμάτων της αστυνομίας (στα πλαίσια μιας στρατηγικής καταστέλλω όποιον αντιστέκεται), μειώνει την φορολογία για τις άδειες χρήσης ΜΜΕ κατά 98,5%, ανακεφαλαιοποιεί ιδιωτικές εταιρείες (πχ Aegean) με χρηματοδοτήσεις δώρο και στήνει την αγορά για τις ιδιωτικές μεγα-κλινικές σπρώχνοντας εκεί όσους και όσες έχουν την οικονομική δυνατότητα. Για τους υπόλοιπους, η πρόσβαση σε δομές/υπηρεσίες υγείας αποτελεί μάλλον άπιαστη πολυτέλεια. Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές και το μεγάλο έργο που αυτές θα επιτελέσουν στην μάχη κατά του Covid-19 η κοροϊδία φαίνεται δεν έχει όρια.

Η μεταφορά ασθενών στις εν λόγω δομές προϋποθέτει αυτοί να βρίσκονται ένα βήμα πριν το εξιτήριο, με την νοσηλεία τους πάντοτε να γίνεται με το αζημίωτο. Παράλληλα, το εμπόριο ελπίδας του μαζικού εμβολιασμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο απουσίας επιχειρησιακού σχεδιασμού και εμβολιαστικών δόσεων. Σε όποιον τα παραπάνω δεν φαντάζουν ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχει δίκιο. Μπροστά στα κέρδη της πολιτικοοικονομικής ελίτ αυτής της χώρας και της διατήρησης της εξουσίας της εις βάρος της κοινωνικής βάσης οι λέξεις “δημόσια υγεία” αποτελούν ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, η διαχρονική υπονόμευση της Δημόσιας υγείας ως μόνο στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της. Όποιος όμως σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

H καραμέλα της ατομικής ευθύνης/ανευθυνότητας ως κύριος μηχανισμός διασποράς του ιού έλιωσε, όταν έγινε αντιληπτό το πως εκμεταλλεύτηκε την πανδημία το κεφάλαιο: Έλιωσε με την ψήφιση των νομοσχεδίων Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση τον επόμενο καιρό. Με τις απαγορεύσεις που αφορούσαν μόνο την εργατική τάξη, το λαό και τα δικαιώματά του όταν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά.

Με τις fast-track ιδιωτικοποιήσεις, με την μή ενίσχυση του ΕΣΥ και την αδιαφορία για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, με την λογοκρισία του διαδικτύου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, με την καθημερινή αστυνομική βία που εφαρμόζεται στο πλαίσιο “Νόμος και Τάξη” που έχει κατακλύσει τις γειτονιές μας και που μας επιτρέπει να βγούμε από το σπίτι στην ουσία μόνο για να παράγουμε και να καταναλώσουμε.

Τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη όπου αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμων σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά που κάθισε σε ένα παγκάκι, αλλά και η -δύο φορές – εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αποτέλεσαν το έναυσμα για να γυρίσει ο φόβος πλευρά. Χιλιάδες διαδηλωτές αψηφώντας τα απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την οργανωμένη κρατική τρομοκρατία πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων συγκροτώντας μαζικές λαϊκές αντιστάσεις στην επιβαλλόμενη δυστοπία και στον ”δημοκρατικό” ολοκληρωτισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεκδίκηση της ζωής και της αξιοπρέπειας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα των Υγειονομικών, του φοιτητικού κινήματος, των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην κρατική καταστολή.

Μόνο με ένα ενιαίο σύστημα Υγείας (Δημόσια Υγεία – Πρωτοβάθμια Φροντίδα, – Νοσοκομειακή περίθαλψη) το οποίο θα καλύπτει δωρεάν και επαρκώς τις ανάγκες όλων θα μπορέσουμε ως κοινωνία να εξέλθουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από την πανδημία και τις πολύπλευρες συνέπειές της. Μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας όπου για την εργατική τάξη και το λαό επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστολή, τρομοκρατία, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν ήδη τις νέες πολεμικές επεμβάσεις που έρχονται όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας. Δουλειά τη δουλειά και γειτονιά τη γειτονιά, χωρίς αυταπάτες πια για την όποια σοσιαλδημοκρατία, να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό και στις κρίσεις του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την διαρκή πολεμική προετοιμασία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Μονιμοποίηση των εκτάκτων · Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Μοιραστείτε το άρθρο