Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: Καταδικάζει την αστυνομική επέμβαση και ζητάει την απομάκρυνση της αστυνομίας από το ΑΠΘ

Η Συνέλευση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. καταδικάζει την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ στις 11/3 και στις 22/2. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση της ένστολης και μη αστυνομίας από τους χώρους του ΑΠΘ και τον σεβασμό του ακαδημαϊκού χώρου και των λειτουργιών του με άμεση πρωτοβουλία και ευθύνη των πρυτανικών αρχών. Τα μέλη της Συνέλευσης θεωρούν αδιανόητη την επιτήρηση των μελών του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την παρεμπόδιση της ελεύθερης μετακίνησης των φοιτητριών/των, όπως και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ. Είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η προσαγωγή των φοιτητριών και φοιτητών μας, νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για τις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη όσων συνελήφθησαν στις δύο επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος όφειλαν και οφείλουν να ενημερώσουν όλη την κοινότητα του Α.Π.Θ. για τις δύο επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων και για τις ενέργειες που έκαναν.

Καλούνται οι πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και:
• να εξηγήσουν σε ποιες ενέργειες προέβησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι θα έληγε
η κατάληψη το επόμενο πρωί, ώστε να αποτραπεί μία δεύτερη επέμβαση της
αστυνομίας στις 11/3,
• να εξηγήσουν γιατί δεν ήταν παρούσες στην εκκένωση του κτιρίου της διοίκησης
στις 11/3 και στις 22/2 και γιατί δεν παρέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας στις
22/2,
• να ενημερώσουν για ποιο λόγο το ΑΠΘ βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση
πάνω από 24 ώρες μετά τη βίαιη λήξη της κατάληψης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν καμία θέση μέσα στα Πανεπιστήμια.
Ζητάμε την απόσυρση του νόμου 4777/2021 και καλούμε τα μέλη του ΑΠΘ να στηρίξουν την κατάργησή του στην πράξη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο