Τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ, εκκένωσαν την κατειλημμένη πρυτανεία, χτύπησαν και προσήγαγαν δεκάδες φοιτητές!!!

07:00 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Κουκουλοφόροι ασφαλίτες, ΜΑΤ, ειδικές μονάδες  μέσα στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, όπου βρίσκονταν δεκάδες φοιτητές. Οι αστυνομικοί έδεσαν πολλούς, άλλους πέταξαν κάτω, κάποιοι έχουν ματώσει, άλλους τους πατούσαν στα κεφάλια στο έδαφος με τις μπότες… ΝΕΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
Μέχρι τώρα είναι γνωστές 33 προσαγωγές, οι οποίες έγιναν στοχευμένα. Οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο του ΑΠΘ ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς και στην είσοδο της Φιλοσοφικής. Διμοιρία υπάρχει επίσης στην πλατεία Χημείου.
Οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο δημοσιογράφων στο εσωτερικό του ΑΠΘ. Περιόρισαν συγκεκριμένο χώρο για αυτούς μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.
ΥΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΟ ΑΠΘ – ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΠΟΛΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο όχι μόνο με ασπίδες και γκλομπς, αποφασισμένοι να χτυπήσουν τους φοιτητές, αλλά και με κάμερες, drone και ελικόπτερο, που δύο ώρες μετά την εκκένωση εξακολουθεί να πετάει πάνω από το camp.
Το Πανεπιστήμιο έχει καταληφθεί από ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις
Απαγορεύουν την είσοδο σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους να περάσουν μέσα…!

08:00 ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟΥ (Μακρυγιάννη με Εξαδακτύλου).
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
11:00 Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και στη Σχολή Θεάτρου (Εγνατία)
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την περιοχή πέριξ του ΑΠΘ – Πλήρης αστυνομοκρατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Yπό την κατάληψη των ΜΑΤ…

Στρατηγική της έντασης σε όλα τα μέτωπα από την ακροδεξιά κυβέρνηση!
Η εκκένωση αυτή έρχεται δυόμιση βδομάδες μετά την πρώτη αστυνομική εισβολή στην πρυτανεία του ΑΠΘ, η οποία έκτοτε ήταν κατειλημμένη από εκατοντάδες φοιτητές. Έρχεται μάλιστα την ώρα που είχε γίνει γνωστό ότι η κατάληψη θα έληγε σήμερα με την προγραμματισμένη πανεκπαιδευτική πορεία, η οποία θα ξεκίναγε από το κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου. Κάτι που δείχνει ότι κάθε άλλο παρά τους ενδιέφερε η κατάληψη, αλλά η επίδειξη ακόμη μιά φορά εσχάτως της κρατικής εξουσίας και της κυβερνητικής αποφασιστικότητας να πατάξει κάθε διαμαρτυρόμενο. 
Η νέα αυτή βίαιη  αστυνομική επιχείρηση έρχεται μετά το κρεσέντο βίας στην Αθήνα και ειδικότερα στη Νέα Σμύρνη τις προηγούμενες μέρες, που έκανε χιλιάδες να κατέβουν στους δρόμους κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας που εξαπολύθηκε στις γειτονιές πλέον, πέραν των δρόμων όπου δεκάδες χιλιάδες διαδήλωναν τον τελευτάιο καιρό. Ξεχειλίζουν πλέον οι διαμαρτυρίες για την κοινωνική ασφυξία που έχει επιφέρει η πολιτική της κυβέρνησης, με τους περιορισμούς, τις απαγορεύσεις, τα αντιλαϊκά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία, τον κυβερνητικό αυταρχισμό, την αστυνομική βία.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει την στρατηγική της έντασης σε όλα τα μέτωπα, βαδίζοντας σε άκρως αντιδημοκρατικούς ατραπούς. Το μήνυμά της είναι σαφές: κανένανς δεν γλυτώνει από τον ολοκληρωτικό οδοστρωτήρα της! Μόνο που… όποιος σκορπάει ανέμους θερίζει θύελες! Η  καύσιμος ύλη της ευρείας κοινωνικής οργής έχει συσσωρευθεί πλέον και πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ για τη νέα εισβολή στο ΑΠΘ, 11 Μαρτίου 2021

«Η εκκένωση της κατάληψης σήμερα το πρωί από αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κουκουλοφόρους ασφαλίτες, ελικόπτερα) αποτελεί πάνω απ’ όλα μια απόπειρα επίδειξης ισχύος και τρομοκράτησης από την πλευρά τόσο της κυβέρνησης όσο και των, συνεργαζόμενων μαζί της, πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ.

Η βίαιη εισβολή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παρά τη χθεσινοβραδινή -και δημοσιευμένη- απόφαση της συνέλευσης της κατάληψης της πρυτανείας ΑΠΘ να λυθεί οργανωμένα η κατάληψη σήμερα. Καμία λογική δεν μπορεί να αναγνωρίσει εδώ κάποια σχέση αιτίου-αιτιατού, παρά μόνον την εξής: Ο μοναδικός σκοπός της καταστολής της ευρύτερης κινητοποίησης των φοιτητών-τριών είναι η περαιτέρω κλιμάκωση μιας ήδη εξαιρετικά οξυμμένης κατάστασης από την πλευρά κράτους και πρυτανείας, κλιμάκωση που εξυπηρετεί την αυτοεπιβεβαίωση όσων επιδιώκουν την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτό που σίγουρα δεν ήθελαν ήταν η υπέρβαση της κρίσης και η ανάπτυξη του αγώνα και με άλλες μορφές από το ίδιο το εκπαιδευτικό κίνημα. Οι μαζικές προσαγωγές είναι πιθανόν να συνδυαστούν με αβάσιμες κατηγορίες εις βάρος των συλληφθέντων φοιτητών/τριών, όπως μας είχαν προετοιμάσει πρόσφατα προβοκατόρικα δημοσιεύματα στον Τύπο. Κάνουμε έκκληση σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να μην υποκύψει στα ψέματα που κυκλοφορούν ήδη στα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τόσο η πρυτανεία, όσο και η πανεπιστημιούπολη δεν έχουν υποστεί φθορές από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να σταθούμε στο πλευρό των φοιτητών και των φοιτητριών μας και να συνεχίσουμε συντεταγμένα τον αγώνα μας εναντίον του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Η συνεχιζόμενη παρουσία του Ν. Παπαΐωάννου στη θέση του πρύτανη ΑΠΘ αποδεικνύεται πλέον επικίνδυνη για την ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου μας και αποτελεί όνειδος για την πανεπιστημιακή κοινότητα.»

Μοιραστείτε το άρθρο