ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΑΠΘ: Καλεί σε διαρκή στήριξη, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο αστυνομικής επέμβασης – ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ- 10/3 2:50
Μετά από τη χθεσινή αποτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης και της αποψινές δηλώσεις και φημολογίες για εκκένωση σήμερα τα ξημερώματα δημοσιεύουμε αυτό το βίντεο και δηλώνουμε:
Τα αιτήματα και ο αγώνας μας είναι δίκαια. Το κράτος μας στοχοποιεί και μας εκφοβίζει. Όποιος σιωπά είναι συνένοχος. Δε θα λυγίσουμε !
Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο να στηρίξει την κατάληψη.
Κάτω ο νόμος Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ. ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11/3

Ανακοίνωση της Κατάληψης Πρυτανείας

Η Πρυτανεία πάνω από δύο εβδομάδες παραμένει κατειλημμένη από φοιτητικούς συλλόγους, φοιτητές/τριες και τον κόσμο του αγώνα. Έχουμε καταφέρει με πείσμα και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε, τόσο την πρώτη αστυνομική εκκένωση της Κατάληψης στις 22/2, όπου πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις απέκτησαν το ελεύθερο από την Πρυτανική Αρχή, Υπουργείο και Κρατικούς θεσμούς να καταφύγουν σε ένα όργιο καταστολής με ξυλοδαρμούς, βασανισμούς και συλλήψεις× όσο και την πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα εκκένωσης. Χθες βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών περικύκλωσαν λίγο πριν την απαγόρευση τον πανεπιστημιακό χώρο, με σκοπό να εκκενώσουν το κτήριο. Η κινητοποίηση της περιφρούρησης της Κατάληψης και η άμεση ανταπόκριση του αλληλέγγυου κόσμου έδιωξαν τους μπάτσους χωρίς να τους αφήσουν καν να προσεγγίσουν καν την Κατάληψη. Η αντανακλαστική πορεία από την Κατάληψη της Σχολής Θεάτρου που έφτασε το βράδυ στην Κατειλημμένη Πρυτανεία, αμφισβήτησε στην πράξη την κρατική απαγόρευση και αυταρχικότητα. Παρά τη νυχτερινή απαγόρευση και την επίθεση της αστυνομίας στην είσοδο της Φιλοσοφικής, ένωσε με τον πιο όμορφο τρόπο την περιφρούρηση της Κατάληψης, τον κόσμο που ήταν έξω με τον αλληλέγγυο κόσμο που έφτασε από το κέντρο.

Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές. Ξεδιπλώνει ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο επιβολής, καταστολής και βίας. Οι διαγραφές, το όριο φοίτησης, τα πειθαρχικά επιχειρούν να αλλάξουν συνολικά τη ζωή μας ως φοιτητές/τριες. Παράλληλα η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι κάρτες εισόδου και τα συστήματα παρακολούθησης επιχειρούν να εντείνουν τον έλεγχο και την καταστολή όποιου/ας σηκώσει κεφάλι. Τα γεγονότα πρώτης αστυνομικής εισβολής όσο κι αυτά που ήθελαν να επιχειρήσουν στην τελευταία απόπειρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις θεσμοθετούνται ως κανονικότητα με το νέο νόμο.

Η Κατάληψη της Πρυτανείας ακολουθεί το νήμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος, αποτελεί εστία αντίστασης στην κρατική αυταρχικότητα και την αστυνομική βία και κέντρο αγώνα που συνδέει τους φοιτητικούς συλλόγους, τους φοιτητές/τριες με τον κόσμο του αγώνα και ολόκληρη την κοινωνία.

Για άλλη μια Πέμπτη θα βρισκόμαστε στο δρόμο και καλούμε όλους/ες να συμπορευτούν μαζί με το μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων και της Κατάληψης Πρυτανείας. Θα βρεθούμε στο δρόμο να διαδηλώσουμε ενάντια στον Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και τον κρατικό ολοκληρωτισμό.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την κατάληψη πρυτανείας.

Καλούμε τους συλλόγους μεταπτυχιακών, διδακτορικών και καθηγητών να στηρίξουν και να κοινοποιήσουν τα αιτήματά μας. Να συναντηθούμε όλοι/ες φοιτητές/τριες, μεταπτυχιακοί/ες, διδακτορικοί/ρισσες, καθηγητές/τριες, εργαζόμενοι εντός και εκτός πανεπιστημίου και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας στο Κατειλημμένο Κέντρο Αγώνα της Πρυτανείας, ώστε να υψώσουμε συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στην Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση, την αυταρχικότητα και βία του Κράτους, της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών.

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο/η της πόλης, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Απαιτούμε:

Κατάργηση του Νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2

Παραίτηση του Πρύτανη Παπαϊωάννου

Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων

Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους καθηγητές

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας – δίψας Δ.Κ.

Πέμπτη 11/3, Πανεκπαιδευτική Πορεία 13:00 άγαλμα Βενιζέλου, με προσυγκέντρωση στις 11:00 στην Πρυτανεία

Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας

Μοιραστείτε το άρθρο