“Ούτε σπιθαμή πανεπιστημιακού χώρου στις δυνάμεις καταστολής!”

Στήριξη στον αγώνα των φοιτητών της κατειλημμένης Πρυτανείας και από τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υπ. Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, που ζητά την άμεση απόσυρση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ενώ ειδικότερα ζητά από τη Σύγκλητο να πάρει άμεσα καθαρή απόφαση καταδίκης του νόμου. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί κι αυτός με τη σειρά του στις 10.00 το πρωί στην Πρυτανεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλες και όλοι αύριο στις 10 στην Πρυτανεία!

Η επίσκεψη του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη μας επεφύλασσε μία έκπληξη. Ο υπουργός ήρθε για να προετοιμάσει την εισβολή στο πανεπιστήμιο.

Από τις 21:00 κλούβες της αστυνομίας σε ένδειξη παντελούς εργαλειοποίησης και εκμετάλλευσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας περικύκλωσαν το ΑΠΘ με στόχο να διαλύσουν βίαια την κατάληψη των φοιτητικών συλλόγων στο κτήριο της Πρυτανείας.
Τα αντανακλαστικά του κινήματος υπήρξαν άμεσα και μετά από διαπραγματεύσεις, στις 22:30, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν. Κατά την προσφιλή τακτική τους, ωστόσο, προχώρησαν σε πέντε “τυφλές” προσαγωγές πέριξ του πανεπιστημίου.

Η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής είναι νίκη της Πανεπιστημιακής κοινότητας! Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν εκφοβίζονται όσο και αν η κυβέρνηση και η αστυνομία σπέρνουν τον τρόμο.

Ως Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητ(ρι)ών και Υπ. Διδακτόρων υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων της κατάληψης πρυτανείας – που είναι και δικά μας αιτήματα.

  • Άμεση απόσυρση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη! 

  • Η Σύγκλητος να πάρει καθαρή απόφαση καταδίκης του αντιδραστικού νόμου!

  • Καμία σκέψη για αστυνομία στα πανεπιστήμια, καμιά σκέψη για πειθαρχικά και face control! 

  • Άμεση παραίτηση του πρωταίτιου της εισβολής Πρύτανη Παπαϊωάννου!

Το πανεπιστήμιο ανήκει στις φοιτήτριες, τους φοιτητές, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους. Δεν τρομοκρατούμαστε—Δεν υποχωρούμε!

Μοιραστείτε το άρθρο