Πώς η Σοφία Νικολάου οργανώνει τον καφκικό εφιάλτη του Δημήτρη Κουφοντίνα

Στις 3 Μάρτη (σημειώστε την ημερομηνία), η Σοφία Νικολάου έκανε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το πρωί στο ΟΡΕΝ, το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Αφήνουμε στην άκρη τα γνωστά εμέσματα ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στεκόμαστε στον δρόμο της δικαστικής προσφυγής, που υποδείκνυε και που ήταν το τελευταίο καταφύγιο της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε καμιά δήλωση από πλευράς των δικηγόρων του Κουφοντίνα ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Το αντίθετο: δήλωναν –και είχαν δίκιο – ότι δεν έχουν καμιά νομική δυνατότητα δικαστικής προσφυγής, διότι η αίτηση Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό εκκρεμούσε ενώπιον της ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών), στην οποία είχε υποβληθεί δυο φορές: μία από τον Κουφοντίνα στη γραμματεία της Φυλακής Δομοκού, στις 28.12.2020, και μία από τη συνήγορό του στις 28.2.2021.

Στον «αέρα» του ΟΡΕΝ πληροφορούν τη Νικολάου ότι η Ι. Κούρτοβικ ανακοίνωσε στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1, ότι θα κάνει προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο Λαμίας. Η Νικολάου δηλώνει: «Είναι μια καλή εξέλιξη. Αυτό έπρεπε να κάνει εξαρχής. Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κι από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν ο Κουφοντίνας πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ή όχι. Θα έπρεπε να προσφύγει εξαρχής, πριν καν αρχίσει την απεργία πείνας». Δεν παραλείπει, βέβαια, να εκφράσει το διακαή της πόθο: «Ο Κουφοντίνας θα πρέπει να σταματήσει την απεργία πείνας και να αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης. Φαντάζομαι η Δικαιοσύνη θα είναι πολύ γρήγορη στη διαδικασία της».

Το βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Χατζηνικολάου θέτει υπόψη της Νικολάου τη δήλωση Κούρτοβικ ότι θα κάνει προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο Λαμίας και η Νικολάου απαντά (με τα λειψά ελληνικά της): «Αυτό έπρεπε να κάνει εξαρχής. Να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου, εφόσον αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών απ’ την πλευρά της γενικής γραμματείας για το ότι βρίσκεται στον Δομοκό ο Κουφοντίνας, αυτό έπρεπε να κάνει απ’ την αρχή. Και χαίρομαι ειλικρινά που το κάνει έστω κι αυτή τη στιγμή». Και κλείνει με τον καημό της: «Απομένει, όμως, να σταματήσει ο Κουφοντίνας την απεργία πείνας».

Κανένας δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή ότι αυτή η κυρία εξαπατούσε, όχι μόνο την υπεράσπιση Κουφοντίνα, αλλά και τους δημοσιογράφους συνομιλητές της και δι’ αυτών τον ελληνικό λαό. Γιατί είχε η ίδια φροντίσει, μια βδομάδα πρωτύτερα, να φράξει κάθε δυνατότητα δικαστικής διευθέτησης του ζητήματος!

Αυτό αποκαλύφθηκε όταν η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κατέθεσε την πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο. Αναφέρει η εισαγγελέας στην πρότασή της:

«Τέλος, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 10136-γ’/25-2-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, σε απάντηση σχετικού εγγράφου μας για την πορεία εξέτασης της υπόθεσης και του αιτήματος μεταγωγής του κρατουμένου, αναφέρεται ότι “το υποβληθέν αίτημα του κρατουμένου Δημητρίου Κουφοντίνα, έχει τεθεί όπως προβλέπεται (άρθρο 9 Ν. 2776/1999), προς εξέταση υπόψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Σε κάθε περίπτωση, σχετική ληφθείσα απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών για την εν λόγω υπόθεση θα σας γνωστοποιηθεί άμεσα”».

Στις 25 Φλεβάρη, λοιπόν, όταν από την πλευρά των δικηγόρων του Κουφοντίνα δεν υπήρχε ούτε καν υπαινιγμός για δικαστική προσφυγή, η Νικολάου, με δική της πρωτοβουλία, έστειλε στην Εισαγγελία Λαμίας ένα έγγραφο (το οποίο φρόντισε να κρατήσει κρυφό), στο οποίο έλεγε, σε ελεύθερη απόδοση: «Προσέξτε: αν κάποια στιγμή σας καταθέσουν προσφυγή οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, να ξέρετε ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει πάρει απόρριψη από την ΚΕΜ. Η αίτησή του βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Επομένως, βάσει του νόμου που επιτρέπει στο συμβούλιο εκτέλεσης ποινών να επιλαμβάνεται, μετά από δύο αρνήσεις, δε δικαιούστε να αποφασίσετε, διότι δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος»!

Στις 25 Φλεβάρη είχε στείλει προειδοποιητική επιστολή στην εισαγγελέα Λαμίας, φράζοντας το δρόμο σε κάθε δυνατότητα να γίνει δεκτή η προσφυγή της υπεράσπισης Κουφοντίνα, τις επόμενες μέρες έλεγε με αθώο ύφος «να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ο Κουφοντίνας» και όταν οι δικηγόροι ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, εξέφραζε υποκριτικά την… ειλικρινή χαρά της που οι δικηγόροι την άκουσαν και έκαναν προσφυγή. Είχε στήσει μια παγίδα και ταυτόχρονα εξαπατούσε τον Χατζηνικολάου, τον Παυλόπουλο και τους άλλους αστούς δημοσιογράφους, λέγοντάς τους ότι το δικαστήριο της Λαμίας «θα αποφασίσει εάν ο Κουφοντίνας πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ή όχι», ενώ η ίδια είχε φροντίσει από τις 25 Φλεβάρη, με το έγγραφό της, να προειδοποιήσει τους δικαστές της Λαμίας να μην τολμήσουν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, γιατί η αίτηση Κουφοντίνα εκκρεμεί ακόμα στην ΚΕΜ!

Ας σημειωθεί ότι το ίδιο έγγραφο, που στην Εισαγγελέα Λαμίας είχε αποστείλει στις 25 Φλεβάρη, στη συνήγορο του Δ. Κουφοντίνα το έστειλε στις 3 Μάρτη. Μια βδομάδα μετά! Κανονικά η προσφυγή δε θα έπρεπε να κατατεθεί, γιατί δεν είχε προδήλως καμιά τύχη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η συμπεριφορά της Νικολάου.

Το δικαστήριο της Λαμίας δεν είχε δεύτερη επιλογή. Η Νικολάου με το έγγραφό της είχε δέσει τα χέρια εισαγγελέα και δικαστών.

Η εισαγγελέας πρότεινε: «Ως εκ τούτου, από τα στοιχεία που προσκομίζει ο προσφεύγων σε συνδυασμό με το ως άνω υπ’ αριθμ. 10136-γ’/25-2-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, που επισυνάπτεται αυτεπαγγέλτως στο φάκελο της υπόθεσης, προκύπτει ότι επί του επικαλούμενου αιτήματος μεταγωγής του κρατουμένου στο Κ.Κ. Κορυδαλλού δεν εξεδόθη μέχρι την κατάθεση της υπό κρίση προσφυγής απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών». Κι αφού δεν εξεδόθη απορριπτική απόφαση της ΚΕΜ, ενώ ο Σωφρονιστικός Κώδικας απαιτεί να έχουν εκδοθεί δύο απορριπτικές αποφάσεις, η προσφυγή δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Με την πρόταση της εισαγγελέα συμφώνησε ομόφωνα και το δικαστήριο, σημειώνοντας: «Ιδίως δε από το με αριθμό πρωτοκόλλου 10136-γ’/25-2-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με θέμα “Υποβολή αιτήματος εξέτασης υπόθεσης του κρατούμενου Κουφοντίνα Δημητρίου“, προκύπτει ότι το υποβληθέν αίτημα του προσφεύγοντος για μεταγωγή του στο Κ.Κ. Κορυδαλλού έχει τεθεί προς εξέταση υπόψη της Κ.Ε.Μ. και βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Ως εκ τούτου, δεν εκδόθηκε μέχρι την κατάθεση της προσφυγής απορριπτική απόφαση της Κ.Ε.Μ., και μάλιστα δύο φορές απορριπτική, όπως απαιτεί η διάταξη του άρθρου 9 παρ. 4 Σωφρονιστικού Κώδικα».

Έτσι, η προσφυγή απορρίφθηκε. Απορρίφθηκε με βάση το έγγραφο που είχε φροντίσει να στείλει η Νικολάου, προτού καν υπάρξει «μυρωδιά» προσφυγής.

Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες ομνύουν στον «νομικό πολιτισμό», το «κράτος δικαίου», την «ισονομία» και όλα τα ηχηρά παρόμοια και τους ρωτάμε: πώς θα χαρακτηρίζατε ένα κυβερνητικό στέλεχος που στήνει τέτοιου είδους παγίδες; Πώς μπορεί ένας πολίτης (ο Κουφοντίνας είναι πολίτης της Ελληνικής Δημοκρατίας, μην το ξεχνάμε) να βρει το όποιο δίκιο του, όταν η εκτελεστική εξουσία (για να μιλήσουμε με όρους αστικής κοινωνιολογίας) τού συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο; Όταν τον στέλνει στα δικαστήρια, έχοντας φροντίσει να φράξει κάθε δρόμο εξέτασης του αιτήματός του από τα δικαστήρια, ενώ την ίδια στιγμή δεν εξετάζει την αίτηση που αυτός έχει υποβάλει;

Φέρτε στο νου σας όλη τη μεθόδευση από την αρχή. Η εκτελεστική εξουσία φτιάχνει ένα φωτογραφικό νόμο για να τον διώξει από τις αγροτικές φυλακές. Μετά παραβιάζει αυτόν τον νόμο και τον στέλνει στον Δομοκό αντί για τον Κορυδαλλό. Ο κρατούμενος πολίτης καταθέτει αίτηση ζητώντας να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος, αλλά η εκτελεστική εξουσία κλειδώνει την αίτηση σ’ ένα συρτάρι και την «ξεχνάει». Ο κρατούμενος πολίτης ζητάει να του δώσουν αντίγραφα των αποφάσεων που τον αφορούν και η εκτελεστική εξουσία αρνείται να του τα δώσει, κοροϊδεύοντάς τον αισχρά. Ο κρατούμενος πολίτης αναγκάζεται να ξεκινήσει απεργία πείνας. Η εκτελεστική εξουσία τον αγνοεί, μέχρι που μπροστά στον απεργό πείνας κρατούμενο πολίτη διαγράφεται το φάσμα του θανάτου. Τότε η εκτελεστική εξουσία του λέει να πάει στα δικαστήρια, έχοντας όμως φροντίσει στα μουλωχτά να πει στα δικαστήρια ότι δε δικαιούνται να βγάλουν απόφαση, γιατί το αίτημα του κρατούμενου βρίσκεται ακόμα στη δικαιοδοσία της εκτελεστικής εξουσίας και τα δικαστήρια δεν έχουν ακόμα δικαιοδοσία.

Αν ζούσε ο Κάφκα, ίσως έγραφε μια δεύτερη εκδοχή της «Δίκης». Όμως εδώ δε βρισκόμαστε στο πεδίο της λογοτεχνίας, βρισκόμαστε στο πεδίο της πολιτικής. Η Σοφία Νικολάου, υπό άλλες συνθήκες, θα είχε πάρει πόδι. Όμως, το γεγονός ότι κάνει αυτά που κάνει ειδικά ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ένα πρόσωπο που έχουν φροντίσει να το φορτίσουν ιδεολογικά και πολιτικά, έτσι που να χάνει την ιδιότητα του κρατούμενου (πολιτικού κρατούμενου για εμάς) ενός αστικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος και να αντιμετωπίζεται ως κρατούμενος μεσαιωνικής μοναρχίας, την προστατεύει.

Ανεξάρτητα, όμως, από τις μαφιόζικου τύπου μεθοδεύσεις της Νικολάου και των εντολοδόχων της, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι, μετά και τη σημερινή απόφαση της προέδρου του ΣτΕ, όλη η νομικίστικη θολούρα διαλύθηκε και τα πράγματα είναι πλέον πεντακάθαρα: η αίτηση του Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό είναι αποκλειστικά αρμοδιότητας της ΚΕΜ. Κανενός δικαστηρίου, ποινικού ή διοικητικού.

Η ΚΕΜ πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να συζητήσει την αίτηση που έχει υποβάλει ο Δ. Κουφοντίνας από τις 28.12.2020 (και την έχει επανυποβάλει η συνήγορός του στις 28.2.2021). Κι επειδή η Νικολάου δε συγκαλεί την ΚΕΜ, όπως έχει υποχρέωση (70 μέρες πέρασαν από την υποβολή της αίτησης, 61 μέρες απεργία πείνας συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας), επειδή ούτε ο κουμπάρος της προτίθεται να κάνει κάτι (αυτό δα έλειπε), οφείλει να πάρει την πρωτοβουλία το τρίτο μέλος της ΚΕΜ, η επόπτρια των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά Καλλιόπη Νταγιάντα, όπως ήδη την καλούν με δημόσια επιστολή τους δεκάδες δικηγόροι και νομικοί.

ΠΗΓΗ : https://eksegersi.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο