Γιατί κάναμε κατάληψη – Πρυτανεία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εκδήλωση – Συζήτηση: Γιατί κάναμε κατάληψη

Από τη Δευτέρα 1/3 η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τελεί υπό κατάληψη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ισότιμη συζήτηση μεγάλου αριθμού φοιτητών, την Παρασκευή 26/2 σε ανοιχτή συνέλευση στο Πανεπιστήμιο που καλέστηκε από την Αυτόνομη Συνέλευση Π.Ι. Τα αιτήματα της κατάληψης είναι εν πολλοίς ίδια με αυτά των υπόλοιπων φοιτητών και φοιτητριών ανά την Ελλάδα: η κατάργηση του νόμου Κεραμέως, που προβλέπει αστυνομία στα Πανεπιστήμια, διαγραφές και πειθαρχικά για τους φοιτητές, ελεγχόμενη είσοδο στα μέχρι τώρα ελεύθερης πρόσβασης ΑΕΙ κ.λπ. Επίσης, απαιτούμε να επιστρέψουμε επιτέλους για τις σπουδές μας στο φυσικό μας χώρο, το πανεπιστήμιο, με τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων φυσικά, αφού είμαστε ήδη έναν χρόνο εκτός των ΑΕΙ, με η τηλεκπαίδευση, ένα υποτίθεται προσωρινό μέτρο, να έχει υποκαταστήσει πλήρως τη φυσιολογική ακαδημαϊκή ζωή.

Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, η κατάληψη της Πρυτανείας λειτουργεί με ανοιχτή, ανακοινωμένη συνέλευση. Σε αυτή ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα και να συνδιαμορφώσει ως ίσος με όλους τους υπόλοιπους το λόγο και τις επόμενες δράσεις της κατάληψης. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να πλαισιώσουν την κατάληψη και να της δώσουν ακόμη περισσότερη ζωή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε όλους και όλες στην εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Γιατί κάναμε κατάληψη;» την Κυριακή 7/3 στις 3μ.μ. έξω από την Κατειλημμένη Πρυτανεία (κτήριο Μεταβατικού). Για να συζητήσουμε όλοι μαζί τις συνθήκες του καιρού μας, τι σημαίνει το πολύκροτο νομοσχέδιο για την παιδεία και τα επόμενα που θα έρθουν, την τηλεκπαίδευση που υπολειτουργεί και το πώς ως φοιτητές και φοιτήτριες μπορούμε να συνομιλήσουμε ισότιμα και να δράσουμε συλλογικά για όλα αυτά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Μοιραστείτε το άρθρο