Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής του Δ. Κουφοντίνα – Τα βλέμματα τώρα στραμμένα στην ΚΕΜ

Η εκδίκαση του αιτήματος στο δικαστήριο της Λαμίας είχε χαρακτηριστεί ως ύστατη ευκαιρία να σωθεί η ζωή του Δ. Κουφοντίνα – που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή – και μαζί η χαμένη τιμή της Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της συνηγόρου του απεργού Ιωάννας Κούρτοβικ: «ποιο τοπικό δικαστήριο θα σηκώσει το βάρος μιας άλλης απόφασης», όπως και ότι: «το ζήτημα είναι πολιτικό και πολιτικά μόνο μπορεί να λυθεί». Το κράτος ξεκάθαρα πλέον τον δολοφονεί δια χειρός κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή της έκτισης της ποινής του. Έκρινε πως δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κρατούμενος έβαλε μόνος του την υγεία του σε κίνδυνο (!). Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος.

Όλων τα βλέμματα πλέον στρέφονται προς την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ), καθώς στη σημερινή διαδικασία στη Λαμία έγινε γνωστό ότι η εισαγγελέας Λαμίας έχει ήδη στείλει σχετικό αίτημα για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο ΚΕΜ. Το θέμα φέρεται να έχει εισαχθεί προς επανεξέταση στο ΚΕΜ, και σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση αναμένεται αύριο ή το Σάββατο.

«Ο θάνατός του μπορεί να επέλθει ακόμα και αύριο»

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ Εντατικολόγος, Χρ. Γεωργιάδης, είπε ότι ο Δ. Κουφοντίνας «έχει νοητική διαύγεια, αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης, σε ό,τι αφορά τα ζωτικά του όργανα». Σχετικά με το να κινδυνεύει η ζωή του, είπε: «Ναι, υπάρχει κίνδυνος, η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους». «Η υγεία του είναι σε άμεσο κίνδυνο και ότι ο θάνατός του μπορεί να επέλθει ακόμα και αύριο».

Με το αίτημα της Ι. Κούρτοβικ, που συνυπέγραφε και το μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ Θέμης Σοφός, ζητείτο να αναβληθεί η έκτιση της ποινής ώστε ο απεργός πείνας για 56 μέρες και δίψας 10 να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, με το δεύτερο αίτημα, την επαναμεταγωγή του κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού από του Δομοκού όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κασσαβέτειας εκτός νόμιμης διαδικασίας. Τ

Μοιραστείτε το άρθρο