Ι. Κούρτοβικ:
“Είναι πολιτικό το ζήτημα και πολιτικά μόνο μπορεί να λυθεί”

“Ήττα για την κυβέρνηση και τραύμα στο κορμί της συλλογικής μας κοινωνικής συνείδησης” χαρακτήρισε τους μέχρι σήμερα κυβερνητικούς χειρισμούς η Ιωάννα Κούρτοβικ συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ενημέρωση που παραχώρησε στη συνέλευση της κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Αφού χαιρέτισε τις κινητοποιήσεις που γίνονται όλη αυτή την περίοδο, μνημονεύοντας ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούνταν, αναφέρθηκε για τις νομικές κινήσεις που έγιναν αλλά και για αυτές που θα μπορούσαν και δεν έγιναν λόγω των προσκομμάτων από την ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, που ψευδώς αποκρύπτει και παραποιεί στην τελευταία της ανακοίνωση.

Επεσήμανε τη μονομέρεια από πλευράς των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης που άφησαν στο σκοτάδι την κοινή γνώμη μη δίνοντας τη δυνατότητα στην πλευρά του απεργού πείνας να αντικρούσει επιχειρήματα και να αρθρώσει λόγο. Όπως σημείωσε μετά από 54 ημέρες απεργίας πείνας μόλις σήμερα κλήθηκε από μεγάλο πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι ως συνήγορος του απεργού να μιλήσει κι αυτό μετά την επίδοση εξωδίκων από πλευράς της υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα εναντίον των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών για ελλιπή κάλυψη και για φίμωση της φωνής του και της αλήθειας του.

“Δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει αυτός ο αγώνας. Υπάρχει μια αδιάλλακτη στάση. Αντίθετα με τα όσα λένε έχουμε κάνει διάφορες κινήσεις που θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα απορριφθούν” σημείωσε.

“Η κυβέρνηση δηλώνει την αδιαλλαξία της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από το πρωί είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης και ο κ. Χρυσοχοϊδης υπουργός ΠΡΟΠΟ και καταστολής είναι αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στις αποφάσεις τους. Δεν θέλουν με τίποτα να υποχωρήσουν σε αυτό που οι ίδιοι θεωρούν εκβιασμό από πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Δεν ξέρω πια θα είναι η κατάληξη αλλά ήδη πιστεύω πως η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί. Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είναι μια νίκη για τον απεργό πείνας, είναι όμως μία ήττα για αυτούς που τον εξώθησαν σε αυτή την κατάσταση, σε αυτή την ακραία ενέργεια που μπορεί να οδηγεί και σε θάνατο αλλά σίγουρα οδηγεί σε σοβαρές σωματικές βλάβες. Έχουν ηττηθεί γιατί κατεβαίνει κόσμος παρά τη φοβερή φίμωση, κατεβαίνει άπειρος κόσμος στους δρόμους που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα εκφράζει τη συμπαράστασή του στον απεργό και καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης.

Υπάρχει μια κινητικότητα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, Έχουν μαζευτεί χιλιάδες υπογραφές από καλλιτέχνες, επιστήμονες, από νομικούς, γιατρούς, ακαδημαϊκούς, παρόλες τις επιθέσεις που γίνονται και δέχονται. Επίσης, από  την Ευρώπη, ευρωβουλευτές που έχουν καταθέσει ερώτηση στην ευρωβουλή και έχουν απευθυνθεί και στην Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη, ενώ καλύπτεται σημαντικά και  από τον προοδευτικό ευρωπαϊκό τύπο. Το θέμα κινδυνεύει να γίνει ένα επίδικο ζήτημα της δημοσιότητας για την επόμενη περίοδο.

Επομένως πέρα από το τραύμα που θα προκαλέσει στη κοινωνική μας συλλογική συνείδηση η κυβερνητική αδιαλλαξία θα εκθέσει τη χώρα και κυρίως τη διακυβέρνησή της, στην Ευρώπη και στον κόσμο με έναν τρόπο ανεπανόρθωτο.”

Ολόκληρη η ενημέρωση της Ι. Κούρτοβικ στο Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431 ΑΜ

Μοιραστείτε το άρθρο