Πανεπιστημιακοί προς πρύτανη ΑΠΘ: Είστε ασυνεπής και αναντίστοιχος… Αναλάβετε την ευθύνη σας!

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρύτανη του ΑΠΘ

κ. πρύτανη,

Παρακολουθώντας κατάπληκτοι/ες τις τελευταίες δύο ημέρες, έναν καταιγισμό αστήρικτων μαρτυριών από μέρους σας στα μέϊλ μας, στα ειδησεογραφικά σάϊτ, σε τηλεοπτικές εκπομπές, που αποσκοπούν στην αιτιολόγηση της πρωτοφανούς αγριότητας των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος των φοιτητών μας, σας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην μεθόδευση από μέρους σας, μεθόδευση που ως αποτέλεσμα έχει την απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου που κληθήκατε να υπερασπισθείτε από τη θέση του πρύτανη.

Η επιλογή σας να σύρετε το ΑΠΘ όμηρο μίας αυτοεκπληρούμενης προφητείας μαρτυρεί την πρόθεση επιβολής ενός πολιτικού σχεδίου που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η ακαδημαϊκή σας ιδιότητα θα όφειλε να συνεπάγεται την υπεράσπιση της αλήθειας, καθώς και την επιδίωξη της συνεννόησης, ενώ και από τις δύο απομακρυνθήκατε πόρρω και ως εκ τούτου κρίνεστε ασυνεπής και αναντίστοιχος.

Η ανάληψη από μέρους σας της ευθύνης για τα έκτροπα που προκαλέσατε στο ΑΠΘ, επιβάλλει να ανασκευάσετε και να ζητήσετε την απαλλαγή των συλληφθέντων-εισών από όλες τις κατηγορίες. Η δε «αφωνία» σας για τις ανάγκες του ΑΠΘ, τις προκλήσεις της covid και μετα-covid εποχής και την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου προκαλούν ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητά σας για τη θέση που αναλάβατε. Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε εσείς, με προσωπική σας ευθύνη.

Πρωτοβουλία πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ

Μοιραστείτε το άρθρο