Επέμβαση ΜΑΤ στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, η οποία τελούσε υπό συμβολική κατάληψη από φοιτητές που διαμαρτύρονταν για τον νόμο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολούθησε χρήση χημικών και ξυλοδαρμός από τα ΜΑΤ προς τους φοιτητές προκειμένου να καταστείλουν την αντίστασή τους και ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τριάντα προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο Αριστοτέλειο μετά από πρωινή ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Πριν λίγο περί οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ και ΠαΜακ

Mε φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε την εισβολή, κατόπιν πρόσκλησης του πρύτανη, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο ΑΠΘ, το ξύλο, τη ρίψη χημικών, τις προσαγωγές, και τα (καταγεγραμμένα και ειδεχθή) βασανιστήρια φοιτητριών και φοιτητών μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Μέσα από το παράλληλο σύμπαν της «τηλεκπαίδευσης» αναγκαζόμαστε να βλέπουμε σε ζωντανή σύνδεση τον βιασμό του πανεπιστήμιου από την κυβέρνηση,  που φτάνει πλέον στα όρια της εγκληματικής βίας και της εξώφθαλμης υποκρισίας!
Μένουμε ακλόνητα δίπλα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται. Μαζί θ’ αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

 

Μοιραστείτε το άρθρο