Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία, αλλά… 30 εκατ. στα κανάλια – 30 εκατ. για αστυνομία στα πανεπιστήμια!

Αθήνα:
Γυναίκα που ήρθε εμπύρετη με #covid στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, έτοιμη με τις πιτζάμες. Ήξερε, είχε πνευμονία. Δίχως συνοδό, μόνη…
Στηριζόταν πάνω στην πόρτα και της είπαν: “κυρία μου μην αγγίζετε”. Την έβαλαν σε μια καρέκλα, της πέρασαν τα σωληνάκια.
Σε μια καρέκλα. Δεν υπήρχε άλλο κρεβάτι πια. Η ώρα ήταν μόλις 17:00 και η εφημερία είχε ξεκινήσει στις 14:30 της Τρίτης. Όλα γεμάτα. Πανζουρλισμός. Να μην μας προλαβαίνουν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες, αυτοί οι ήρωες ντυμένοι αστροναύτες.
Και η “μάνα μου – η μάνα σου” να είναι με πυρετό, στην καρέκλα. Κοιμόταν, έβραζε και το κεφάλι της κρεμόταν. Κι όταν χτύπησε το τηλέφωνο απάντησε λέγοντας, “μια χαρά είμαι παιδί μου μην κλαίς, ξαπλωμένη και σκεπασμένη με κουβέρτα”.

Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν 2 νοσηλευτές για 50 ασθενείς.

30 εκατομμύρια στα κανάλια
30 εκατομμύρια για αστυνομία στα πανεπιστήμια

Πηγή: Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Θεσσαλονίκη:
Πίεση έχουν αρχίσει να δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης.

Όπως περιγράφει σε δηλώσεις της η Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος της ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης): «Εκεί που είχαν ξαναδοθεί κλίνες για την καθημερινή νοσηρότητα αρχίζουν να γεμίζουν πάλι οι κλίνες covid 19.

Προχθές στο Παπανικολάου, έγιναν 25 εισαγωγές σε απλά κρεβάτια και έτσι έφτασαν στις 60 νοσηλείες. Η μια πνευμονολογική κλινική γέμισε και τώρα ξεκινάει να γεμίζει και η δεύτερη. Στο ΑΧΕΠΑ προχθές νοσηλεύονταν 55 απλά covid περιστατικά και 13 κρεβάτια στη ΜΕΘ. Στο Γεννηματά, επίσης χθες, έκαναν εισαγωγή 17 περιστατικών. Στο Ιπποκράτειο έχουν 40 κλίνες γεμάτες στις απλές νοσηλείες».

«Αν αρχίσουν να γεμίζουν οι covid κλινικές θα αρχίσουν αυτόματα και οι επεκτάσεις κλινών μέσα στα νοσοκομεία. Επιστροφή δηλαδή στις πρόχειρες και κακοσχεδιασμένες λύσεις που εφαρμόστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο». «Τότε, που μέσα σε 3 ημέρες, όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έγιναν νοσοκομεία κορονοϊού και το σύστημα κλατάρισε. Τίποτα δεν έγινε στο μεσοδιάστημα παρά τη δραματική εμπειρία του δεύτερου κύματος. Δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού ενώ και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας στη Θεσσαλονίκη δεν δούλεψε καθόλου καλά.

H Θεσσαλονίκη έζησε τότε εμπόλεμες στιγμές. Τώρα θα μπούμε με μισογεμάτες κλίνες στο τρίτο κύμα και χωρίς να ξέρουμε ακόμα καλά πως θα συμπεριφερθούν κλινικά οι μεταλλάξεις».

Β.Γλ.

Μοιραστείτε το άρθρο