Οι πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ οδήγησαν στις ρατσιστικές αντιδράσεις στο Γυμνάσιο Ιππείου Λέσβου – ΒΙΝΤΕΟ

Του Βαγγέλη Γλαντζή

Στο χωριό Ίππειος στη Λέσβο μερικοί μαθητές και αρκετοί περισσότεροι γονείς έκλεισαν την Παρασκευή το σχολείο απαιτώντας τη κατάργηση της τάξης «Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» που φιλοξενεί οκτώ ανήλικα προσφυγόπουλα.

Οι ψεύτικες ειδήσεις περί «25χρονων προσφυγόπουλων» είναι αυτές που έκλεισαν το σχολείο στο Ίππειος, όπου θα φοιτούσαν 8 ανήλικα προσφυγόπουλα.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι στο σχολείο και μέσα στις τάξεις των υπολοίπων παιδιών θα φοιτήσουν 25χρονοι. Κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια αφού το σύνολο των παιδιών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi, αφορά εκπαίδευση παιδιών 13 έως 16 ετών (γεννηθέντων από το 2005 έως το 2008).

Το σύνολο των παιδιών, όπως και άλλα ανήλικα παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν σε άλλα σχολεία της Μυτιλήνης, έχουν επιμέλεια με Εισαγγελική εντολή, δεν πρόκειται δηλαδή για ενήλικες.

Μόλις λίγες μέρες, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο νησί της Λέσβου, με μεθοδεύσεις του Μηταράκη και της ΝΔ, για την ανέγερση στρατοπέδου-φυλακής προσφύγων σε απομακρυσμένη περιοχή, η ρατσιστική εκστρατεία ξεδιπλώνεται ενάντια σε παιδιά προσφύγων που θέλουν να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Ιππείου.

Εξέλιξη στην οποία βλέπουμε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο Μηταράκης είναι αυτός που έστρωσε το δρόμο για τις ρατσιστικές αντιδράσεις στο Γυμνάσιο Ιππείου στη Λέσβο. Όπως η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων που επιβάλλει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της μετατροπής των νησιών σε φυλακές προσφύγων.

Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς!

Μοιραστείτε το άρθρο