Βροντερό πανεκπαιδευτικό
ΌΧΙ στις χουντοαπαγορεύσεις!

ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ! Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, σπάζοντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και περιορισμούς, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσει το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!

Η συγκέντρωση στις 12:00 εξελίχθηκε σε πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία χιλιάδες συγκεντρώνονται στα Προπύλαια στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για τις 13.00. Ακυρώνουν στο δρόμο και στην πράξη την απαγόρευση συναθροίσεων και των χουντικής κοπής νόμων, οι χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες στα σημερινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Σπάζοντας στον δρόμο την απαγόρευση των συναθροίσεων, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητα την απόσυρση του ν/χ για τα πανεπιστήμια, επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή.

«Όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία εξαντλήθηκε σε μια μάσκα, ένα “χορηγούμενο” παγουρίνο και οδηγίες για ανοικτά παράθυρα εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών», αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ)».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή (13:15), βρίσκονται μπροστά στο ΥΜΑΘ. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανύμπορες να εμποδίσουν το πλήθος!  Η Αγίου Δημητρίου έχει κατακλυστεί από τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αυτή τη στιγμή (13:25) γράφουν συνθήματα μπροστά στην είσοδο του ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια σε Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Οι ακροδεξιάς κοπής πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ακυρώνουν τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στους δρόμους της αντίστασης και του αγώνα!

ΑΘΗΝΑ

Πορεία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα με χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν δυναμικά και με παλμό ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

https://new.infolibre.gr/2021/01/27/panekpaideytika-syllalitiria-lt-br-gt-stoys-dromoys-spane-tis-apagoreyseis/

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο