ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών και φοιτητών στις σημερινές κινητοποιήσεις! ΦΩΤΟς

Μιά μέρα μετά την κοινή εμφάνιση της υπουργού Παιδείας μαζί με τον υπουργό Προ.Πο. (Αστυνομίας), ο δεύτερος έστειλε τα ΜΑΤ κατά διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών και φοιτητών που διαδήλωναν σήμερα κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου! Η εκπαιδευτική κοινότητα αντιτίθεται στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και στους αυστηρότερους όρους εισαγωγής και φοίτησης. Εκτός αυτών, έμφαση δινόταν στην αναγκαιότητα μέτρων υγειονομικής προστασίας στα σχολεία, όπως 15 παιδιά ανά τμήμα κ.α.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της Κεραμέως. Στην επιχείρηση των συγκεντρωμένων από την πλατεία Κοραή να κάνουν πορεία επί της Πανεπιστημίου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την επιθετικότητα των αστυνομικών οι οποίοι έριξαν χημικά εναντίον τους.  Κάποιοι κατευθύνθηκαν προς τη Σταδίου και την πλατεία Ομονοίας.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έντονος ο αστυνομικός κλοιός κατά φοιτητών και εκπαιδευτικών, έναντι της μαζικής κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι φοιτητές τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, φώναξαν συνθήματα κατά της κατάργησης του ασύλου και της υποβάθμισης της παιδείας από την κυβέρνηση. Η πορεία παρεμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έριξαν δακρυγόνα. Οι φοιτητές μετακινήθηκαν προς το ΥΜΑθ, όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση εκπαιδευτικοί.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

https://new.infolibre.gr/2021/01/12/kinitopoiisi-enantia-sti-katathesi-toy-antiekpaideytikoy-nomoschedioy/

 

Μοιραστείτε το άρθρο