Εσπασε η χουντική απαγόρευση –
Καταγγέλλουν την αστυνομοκρατία, την κρατική τρομοκρατία, τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Πλήθος πολιτικών οργανώσεων καταγγέλλουν την αστυνομική βία που επιδείχθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου κατά την 12η επέτειο της δολοφονίας του από όπλο αστυνομικού και ζητάνε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν φθάσει τους 143 από τους συνολικά 400 προσαχθέντες την Κυριακή.

Δήλωση συνηγόρων οικογένειας Παύλου Φύσσα  για τις συλλήψεις Καμπαγιάννη – Παπαδάκη

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση  συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο. Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη  και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των  ΜΑΤ.  Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα

Ανδρέας Τζέλλης

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ειρήνη Μπολάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων !

Η τρομοκρατία Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη δεν θα περάσει !

Σήμερα 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον μπάτσο Κορκονέα, η αστυνομία προχώρησε σε ένα ακόμα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία.

Η αστυνομία του Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη από τα ξημερώματα απέκλεισε το κέντρο της Αθήνας ώστε να εμποδίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βρεθούν στο μνημείο του Αλέξη, στον τόπο δολοφονίας του, στα Εξάρχεια. Παρά τους αποκλεισμούς και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις γίνανε στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών και τη διάλυση των συγκεντρώσεων για να μην πάνε με πορεία στο μνημείο του Αλέξη.

Ανάμεσα στις δεκάδες προσαγωγές ήταν ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας Eργατική Aλληλεγγύη, ο Κώστας Τουλγαρίδης περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, o Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρίστος Αργύρης μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας, η Κατερίνα Πατρικίου και τη Ζανέτα Λυσικάτου γραμματέα και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, δύο μέλη από την πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη μαζί δεκάδες άλλους αγωνιστές και μέλη της επαναστατικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ, του ΝΑΡ, του ΚΚΕ (μ-λ). Η αστυνομική επιχείρηση του Χρυσοχοΐδη συνεχίζεται, και αυτή την ώρα, σε όλους τους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις.

Οι προσαγωγές και η αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αντίθετα, η 6 Δεκέμβρη θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη. Το σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008: «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κολαστήριο των Μεταγωγών στη Πέτρου Ράλλη.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της πανδημίας, με κινητοποιήσεις διαδηλώσεις και απεργίες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α’ ΕΛΜΕ

Καταγγέλλουμε το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων!

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες!

Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Καλούμε την Α’ ΕΛΜΕ να υιοθετήσει ψήφισμα καταγγελίας του αυταρχισμού και συμπαράστασης στους προσαχθέντες και συλληφθέντες

Η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από το χέρι του του ειδικού φρουρού Κορκονέα. Ανήμερα της μαύρης επετείου ακολουθεί την οδό των χουντικών και φασιστικών απαγορεύσεων που εγκαινίασε στο Πολυτεχνείο. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει ξανά την πολιτική της σιδηράς πυγμής, επιδίδεται σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Με πρόσχημα την πανδημία έχει επιβάλει από τα ξημερώματα της Κυριακής το χουντικό καθεστώς της απαγόρευσης των συναθροίσεων και προχωρά σε προσαγωγές και διωγμούς όσων τολμούν να παραβρεθούν στο σημείο της άγριας δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήδη δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη, υγειονομικοί που μάχονται για τη Δημόσια Υγεία, ακόμα και οι δικηγόροι της δίκης ενάντια στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α συλλαμβάνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας, θέλει να επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία γενικό σιωπητήριο. Καμία σχέση δεν έχουν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα θέλει να κάμψει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της. Γι αυτό και κατασυκοφαντεί, καταστέλλει, εξαπολύει διωγμούς, επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα όσους ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής της.

Η πολιτική της καταστολής της τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας δεν θα περάσουν Οι αγώνες μας θα πουν την τελευταία λέξη! Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο της εκπαίδευσης να καταγγείλει απερίφραστα το καθεστώς της κυβερνητικής τρομοκρατίας και καταστολής! Καλούμε όλα τα σωματεία να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους σε όσους διώκονται!

Απαιτούμε

  • Nα απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες!
  • Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο!

Κάτω η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της αστυνομοκρατίας!

Ο Αγώνας για Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Δημοκρατία συνεχίζεται!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ μ-λ

Κάτω  η κρατική τρομοκρατία !

Άμεση  απελευθέρωση  του γραμματέα  του ΚΚΕ(μ-λ)

Ανδρέα  Βογιατζόγλου  και των υπόλοιπων αγωνιστών του ΚΚΕ(μ-λ)

Άμεση  απελευθέρωση  όλων των προσαχθέντων στο κέντρο Αθήνας  και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κήρυξε στην πραγματικότητα από σήμερα τα ξημερώματα  στρατιωτικό νόμο σε όλη την χώρα, βγάζοντας χιλιάδες αστυνομικούς στον δρόμο με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού.

Έχει αποκλείσει τα Εξάρχεια στο σημείο της στυγερής δολοφονίας του μαθητή Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, απαγορεύει σε εκπροσώπους συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων να καταθέσουν ακόμη και λουλούδια στο σημείο, πολιορκεί πανεπιστημιακά ιδρύματα, γραφεία  πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, έχει καταλάβει πλατείες.

Από το πρωί  ισχυρές αστυνομικές πολιόρκησαν το πολιτικό  βιβλιοπωλείο  «Εκτός Των Τειχών», εμπόδισαν διαδηλωτές του ΚΚΕ(μ-λ) να κατευθυνθούν στα Προπύλαια και προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ), σ. Ανδρέα Βογιατζόγλου.

Καταγγέλλουμε σε όλο τον δημοκρατικό λαό αυτό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας που έχει  έναν ανομολόγητο, αλλά ξεκάθαρο στόχο. Να φοβίσει τους εργαζόμενους, την νεολαία και τον λαό για να σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή, στην εργασία, στην υγεία και στην ελευθερία. Να προλάβει την λαϊκή οργή που μεγαλώνει καθημερινά από την εγκληματική διαχείρισης της πανδημίας και την εφαρμογή με πρόσχημα αυτήν αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. Αυτές οι κυβερνητικές επιδιώξεις θα αποτύχουν!

 Ο λαός και το κίνημα της νεολαίας δεν θα φοβηθούν!

Θα οργανωθούν και θα απαντήσουν μαζικά και αγωνιστικά.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και στα Χανιά
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της χουντικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων
  • Τιμάμε αγωνιστικά και μαζικά την μνήμη του Αλέξη !

Στην Θεσσαλονίκη έσπασε η χουντική απαγόρευση,

τιμήθηκε αγωνιστικά η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι, ημέρα αγωνιστικής μνήμης του δολοφονημένου από αστυνομικό, μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι αψήφησαν την χουντική κυβερνητική  απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Ένωσαν τις φωνές τους και κρατώντας τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.  Θύμισαν την στυγερή δολοφονία, κατήγγειλαν το νέο κύμα κρατικής αστυνομικής τρομοκρατίας και φώναξαν δυνατά για τις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις. Ζήτησαν τα αυτονόητα. Δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην ελευθερία! Δικαιώματα που τσαλαπατά η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία υπηρετώντας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα συμφέροντα των πλούσιων και ισχυρών.

Δεκάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γαλλικό Προξενείο επί τις Λεωφόρου Στρατού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν και διεθνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό και την νεολαία που αντιμετωπίζει τις ίδιες ώρες την σιδηρόφρακτη καταστολή της κυβέρνησης Μακρόν. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Επταλόφου, στην εργατογειτονιά των Αμπελοκήπων που βιώνει ταυτόχρονα   την πανδημία, την ανεργία, την φτώχεια και την μόλυνση. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην παραλία στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μεταφέροντας ανάλογα μηνύματα και διεκδικήσεις. Συγκέντρωση και πορεία έγινε από διαδηλωτές στην Άνω Πόλη, συγκέντρωση επίσης επιχειρήθηκε κοντά στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπως και σε άλλες περιοχές της πόλης. Η αστυνομία το μόνο που κατάφερε είναι να εξαπολύσει ένα εκ των υστέρων κυνηγητό κάνοντας σύμφωνα με τα οποία  ΜΜΕ,  προσαγωγές.

Για μια ακόμη φορά, όπως και στην επέτειο του  Πολυτεχνείου αποδείχθηκε  πως καρφάκι δεν της καίγεται της κυβέρνησης για τα υγειονομικά μέτρα, στο όνομα των οποίων επέβαλε χουντικές απαγορεύσεις και έβγαλε χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα επιτέθηκαν σε διάφορες  μικρές συγκεντρώσεις  πολιτών στα Εξάρχεια που επιχείρησαν να τιμήσουν με υγειονομικές προφυλάξεις και να προσεγγίσουν το μνημείο στον τόπο δολοφονίας του Αλέξη Μεταξύ αυτών και σε αυτήν μελών και φίλων του ΚΚΕ(μ-λ) προχωρώντας σε 12 προσαγωγές ανάμεσα τους και του γραμματέα, σ. Α. Βογιατζόγλου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός της Καταστολής με το πρόσχημα της πανδημίας θέλουν να βάλουν στον γύψο τις λαϊκές ελευθερίες, να σπείρουν τον φόβο για να περάσουν αντεργατικά μέτρα και να καταπνίξουν τις αντιδράσεις λαού, γιατρών και νοσηλευτών για την άθλια κατάσταση του συστήματος  υγείας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομίζει πως βρήκε τον «παπά» για να θάψει μαζί με τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία και τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα  και τις ανάγκες της νέας γενιάς. Είναι γελασμένη. Όσο σιδηρόφρακτη  κάνει την πολιτική της, τόσο θα γεμίζει με οργή τον λαό και την νεολαία! Όσο κτυπάει και συλλαμβάνει αγωνιστές τόσο θα πληθαίνουν  οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων ή συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην υπόλοιπη Ελλάδα
  • Χαιρετίζουμε όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις μνήμης για τον Αλέξη που διεκδίκησαν δικαιώματα και ελευθερίες.

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο