6/12 ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Τιμάται στους σημερινούς αγώνες κατά των απαγορεύσεων

 

Πλήθος συγκεντρώσεων σε πολλά σημεία (κυρίως στην Αθήνα) και πόλεις ανά τη χώρα, σπάζουν εκ νέου τις απαγορεύσεις κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και τον ολοκληρωτισμό της κυβέρνησης, στέλνοντας μηνύματα αντίστασης και αγώνα. Δυναμική η παρουσία στους δρόμους του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές του ΚΚΕ (μ-λ) στα Χανιά

Βίντεο με αστυνομικό να έχει πάρει τα λουλούδια που άφησε μια κυρία στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη και να τα ξεφτυλίζει “χτυπώντας” με αυτά τους συναδέλφους του.

ΑΘΗΝΑ: Πάνω από 100 οι προσαγωγές, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων πολιτών που θέλησαν να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανάμεσά τους, υγειονομικοί, δικηγόροι, συνδικαλιστές, μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αυτοδιοικητικοί κλπ. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη, οι αστυνομικές δυνάμεις, με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας.

Από νωρίς το πρωί, η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αστυνομοκρατούμενο το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Πολλές δράσεις σε εξέλιξη από συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και της αυτονομίας. Πολίτες στα μπαλκόνια της πλατείας Εξαρχείων φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δράση μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Αριστοτέλους. Έγινε προσαγωγή ενός νεαρού επειδή είχε μαζί του ένα πανό. Επίσης, αστυνομικοί διαπόμπευσαν γιατρό πηγαίνοντας συνοδεία στο γραφείο της, προκειμένου να αποδείξει την ιδιότητά της.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε παρέμβαση και στην περιοχή του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενώ έγινε και πικετοφορία στη Νέα Παραλία. Μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Επταλόφου.

 

 

Πορείες από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιήθηκαν περίπου στις 14:00 στους Αμπελόκηπους καθως και στην Άνω Πόλη, περνώντας από Τσινάρι, Πλατεία Κουλέ Καφέ και Πλατεία Τερψιθέας. Γιγαντοπανό τοποθετήθηκε σε κτήριο στην Δυτική Θεσσαλονίκη ενώ ο ΕΚΧ Σχολείο πραγματοποίησε μικροφωνική.

https://www.facebook.com/alerta.gr/videos/2491286151174912

https://www.facebook.com/alerta.gr/videos/448411506554882

 

Αθήνα, Νέα Σμύρνη

Αθήνα

Νωρίτερα, παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ «Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.»

11:20

Γραβιάς – Μπενάκη Εξάρχεια

10 μέλη ΚΚΕ ΜΛ εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ να προσεγγίσουν τα Προπύλαια. Έγιναν προσαγωγές.

11:25

Δεν επιτρέπεται ούτε στους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστοί 8 σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας. Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη” στην Αθήνα, καταγγέλλουν ότι παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία να πλησιάσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου για να αφήσουν συμβολικά λουλούδι.

11:30

ΑΘΗΝΑ Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Ναυαρίνου. Οι διαδηλωτές. μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ζήτησαν να τους επιτραπεί να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, υγειονομικοί, συνδικαλιστές, δικηγόροι – ανάμεσά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης,  μέλη του ΣΕΚ, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου κ.ά.

https://new.infolibre.gr/2020/12/03/sti-mnimi-toy-alexi-grigoropoyloy-apo-tin-exegersi-toy-08-stoys-agones-toy-simera-poy-den-mpainoyn-se-karantina/

Μοιραστείτε το άρθρο