Προσαγωγή προέδρου σωματείου εν ώρα συνδικαλιστικού καθήκοντος

Την εποχή της πανδημίας ακόμη και το αυτονόητο καθήκον συνδικαλιστών στη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων και ενημέρωσης για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου φαίνεται ότι βρίσκονται στο… έλεος της καταστολής και της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τελευταίο “θύμα” ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ο οποίος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας την ώρα που πήγαινε σε χώρο εργασίας προκειμένου να ενημερώσει εργαζομένους για την απεργία της 26ης Νοεμβρίου και παρά το γεγονός ότι γνωστοποίησε στους αστυνομικούς της Ομάδας Δράσης και την ιδιότητα και τον σκοπό της επίσκεψής του στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ακολουθεί η καταγγελία του σωματείου:

Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που έγινε στην οδό Πατησίων το πρωί της 24ης Νοέμβρη. Ο συνάδελφος βρέθηκε εκεί προκειμένου να πάει σε εξόρμηση ενόψει της απεργίας της Πέμπτης 26 Νοέμβρη του Σωματείου σε τεχνική εταιρεία.  Όταν πήγε να βγάλει ένα πανό του σωματείου από το αυτοκίνητο, ήρθαν τρεις αστυνομικοί της μηχανοκίνητης Ομάδας ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίοι λίγο μετά γίνανε δέκα, και ζήτησαν ταυτότητα, χαρτί μετακίνησης και έγινε σωματικός έλεγχος και έλεγχος του οχήματος.

Ιδιαίτερο όμως ήταν το ενδιαφέρον των αστυνομικών για το περιεχόμενο του πανό (!), τόσο στο χώρο του συμβάντος όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου το περιεχόμενο του πανό ελέγχθηκε ξανά (!) Η προσαγωγή στο τμήμα έγινε παρά το ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής για την ιδιότητά του.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια συλλήψεων και προσαγωγών για μοίρασμα υλικού πριν το Πολυτεχνείο και ενόψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη. Οι εργοδότες βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται με όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περνούν στην πανδημία. Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους που πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιώντας τις κρατική καταστολή και η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΣΤΙΣ 26/11 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΥΓ: Το πανό ήταν από παλιότερη κινητοποίηση του σωματείου και έγραφε: ‘Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-εε-κεφάλαιο – Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας’

Μοιραστείτε το άρθρο