Αποκάλυψη από Μαγιορκίνη: Ερήμην της επιστημονικής επιτροπής η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων! 

Καμία επιστημονική επίφαση δεν διαθέτει η χουντικής έμπνευσης απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων και ειδικότερα των συγκεντρώσεων για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων διευκρίνισε με νόημα ότι δεν υπήρξε καμία σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιστημονικής Επιτροπής πέραν της σύστασης για αποφυγή του συγχρωτισμού και ότι «τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας»!

Υπενθυμίζεται ότι οι κρατικές αρχές και η κυβέρνηση υποστήριξαν -ακόμα και στο επίσημο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης-, πως ελήφθη υπ’ όψιν η: «από 4.11.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19». Έτσι, δεν υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη από το ότι η κυβέρνηση και ο σκληρός κρατικός πυρήνας της, επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη με fake news και να χρησιμοποιήσει τον επιστημονικό κλάδο πλαστογραφώντας τις συστάσεις του και εν τέλει «κατασκευάζοντας» τη συναίνεσή του προς τον αντιδημοκρατικό κατήφορο!

Ενόψει του πρωτοφανούς κλίματος που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το το ΣτΕ επικαλούμενο λόγους… «δημοσίου συμφέροντος» απέρριψε την αίτηση του ΜέΡΑ25 και άλλων για ακύρωση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Κι αυτό, ενώ η υπόθεση απαγόρευσης έχει περάσει τα σύνορα της χώρας και έχει εξοργίσει οργανώσεις παντού στον κόσμο.

Γ

Μοιραστείτε το άρθρο