ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ τον τελευταίο συνεργατικό κινηματογράφο στο Παρίσι, LA CLEF

LA CLEF, σε κατάληψη από τον Σεμπτέβρη του 2019 #SauveQuiPeutLaClef

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία πολιτών να συνδράμουν με “χρηματοδότηση από τη βάση” στην αγορά του κινηματογράφου LA CLEF, καθώς σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση για την τύχη του ιστορικού κινηματογράφου, που δημιουργήθηκε στο απόηχο του Μάη του 68.

Ο εμβληματικός κινηματογράφος του quartier latin LA CLEF, γνωστός για τις προβολές σπάνιων, στρατευμένων ή λίγο προβαλλόμενων ταινιών κλείνει τις πόρτες του το 2018.

Πρόθεση του ιδιοκτήτη είναι η πώληση του κτιρίου. Μια ομάδα εργαζομένων αποφασίζει να αντιδράσει. Ένα χρόνο μετά, ο σύλλογος HOME CINEMA καταλαμβάνει τον κινηματογράφο προκειμένου να εμποδίσει την πώληση και να διατηρηθεί ως ανεξάρτητος και συνεργατικός ο κινηματογράφος .

Από το Σεπτέμβρη του 2019 ως τώρα τα μέλη του συλλόγου φτάνουν τις 10.000, ενώ στο μεταξύ έχουν πραγματοποιηθεί 300 προβολές με ελεύθερη είσοδο, για περισσότερους από 20 000 θεατές, με εκατοντάδες προσκεκλημένους, 100 εθελοντές και υποστήριξη από θεατές, κινηματογραφιστές και επαγγελματίες του κινηματογράφου, γείτονες, θεσμούς και πολιτικούς.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Οχι μόνο να διασωθεί το κτίριο αλλά να διατηρηθεί κι ό,τι επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης : να μείνει ως υβριδικός χώρος με δύο αίθουσες που φιλοξενούν ένα συλλογικά επιλεγμένο πρόγραμμα, ως χώρος εργασίας προσιτός στους νέους σκηνοθέτες.

Με ανοιχτή λειτουργία, χώρους πραγματικού διαλόγου και πειραματισμού, ο κινηματογράφος La Clef θα μπορούσε έτσι να συνεχίσει να είναι ένας ζωντανός τρόπος να καθίσταται κοινή η κινηματογραφική κουλτούρα.

Στο μεταξύ δεν έχει βρεθεί λύση ενώ στις 28 Οκτώβρη θα εκδωθεί η δικαστική απόφαση στην έφεση όσων προσπαθούν να σώσουν τον κινηματογράφο.

Γι’ αυτό προτείνουμε να αγοράσουμε όλοι μαζί τον κινηματογράφο. Να γίνει κοινό αγαθό μας!

ΠΗΓΗ

https://www.helloassoA.com/associations/cinemaA-revival/collectes/sauve-qui-peut-la-clef?fbclid=IwAR1st7fe_QiaDnm0ZN_kJ8kcW4gw25hFUSkiGUQcXFtVm9cUnNGaGqk6xjo

Μοιραστείτε το άρθρο