ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΚΑΜΠ ΣΚΟΥΡΙΩΝ Οι δολοφονίες που συνεχίζονται και αυτά που πέτυχε η εξέγερση στις ΗΠΑ  

Παρουσίαση από τον George Katsiaficas – ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 8Η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7: Υγεία και περιβάλλον από Αυτοδιαχειριζόμενη Δομή Υγείας Εξαρχείων και Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης / Θεατρική παράσταση ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ από τις Τσιριτσάντσουλες.

ΠΕΜΠΤΗ 30/7 – 7Η ΜΕΡΑ

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε:

Το πρωί ξενάγηση στα αντάρτικα λημέρια του Κακάβου.

Το απόγευμα την εκδήλωση – συζήτηση: Η εξέγερση του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μια συζήτηση με τον σύντροφο – συναγωνιστή George Katsiaficas.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία και το πού βρισκόμαστε, από την Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς.

Δελτίο Τύπου 7η μέρα

Χθες 30/07/2020 το δεκαήμερο φιλοξένησε τον καθηγητή George Katsiaficas, ο οποίος μας ενημέρωσε για την εξέγερση που ξέσπασε στην Αμερική από τη δολοφονία του George Floyd και μετά. Στους δρόμους των πόλεων βρέθηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια διαδηλωτές. Μεταξύ άλλων σημειώθηκε ότι έγιναν τουλάχιστον 70 δολοφονίες ακόμα. Δημιουργήθηκαν αυθόρμητα ο τοίχος των μανάδων (wall of moms) και ο τοίχος των βετεράνων (wall of vets), κοινωνικών ομάδων που βγήκαν να προασπίσουν το κίνημα που φούντωνε από τη δική τους οπτική με τις δικές τους δυνάμεις.

Από τις 15 Μαίου ως τις 10 Ιούλη σημειώθηκαν αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτοκινήτων σε πλήθος πεζών διαδηλωτών γεγονός που έφερε επιπλέον νεκρούς. Διεκδικήσεις που έγιναν γνωστές ήταν η 100% ακύρωση της χρηματοδότησης της αστυνομίας, η κατάργηση της χρήσης όπλων απέναντι στους διαδηλωτές, η έκδοση επανορθώσεων στα θύματα της αστυνομικής βίας, να δημοσιοποιηθούν οι καταγραφές των καμερών που είναι στις στολές και τα οχήματα των αστυνομικών.

Ακολούθησε πολύωρη κουβέντα γύρω από ζητήματα που άνοιξαν σε διάφορα επίπεδα στο θέμα και σειρά είχε η ενημέρωση της επιτροπής Μεγάλης Παναγιάς για την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία.

Η 8η μέρα του δεκαημέρου περιλαμβάνει εκδήλωση με θέμα “υγεία και περιβάλλον” και το βράδυ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Mετανοείτε” απο την ομάδα Tσιριτσάντσουλες.

Συνέλευση 10ήμερου Αγώνα και Ελευθερίας – Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7 – 8Η ΜΕΡΑ

18.00: Υγεία και περιβάλλον.

Αυτοδιαχειριζόμενη Δομή Υγείας Εξαρχείων / Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης.

Βράδυ: Οι Τσιριτσάντσουλες κλείνουν 20 χρόνια ζωής και παρουσιάζουν σε καθήμεν@ς τη θεατρική παράσταση ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, κηρύσσοντας το δόγμα της νέας Τσίρι θρησκείας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ:

Άρχισε το 10ήμερο αγώνα και ελευθερίας στο δάσος των Σκουριών 24/7 – 2/8

Μοιραστείτε το άρθρο