Ο Βασίλης Δημάκης νίκησε! Η αλληλεγγύη νίκησε!

Κέρδισε την επαναμεταγωγή του από τις φυλακές Γρεβενών πίσω στον Κορυδαλλό.

Ο Βασίλης Δημάκης κέρδισε την επαναμεταγωγή του!

Μετά από δύο εβδομάδες απεργία πείνας, και λίγες μέρες αφότου άρχισε και απεργία δίψας, ο Βασίλης Δημάκης κατάφερε να πετύχει την επαναμεταγωγή του από τις φυλακές Γρεβενών πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, ακριβώς για τους λόγους σπουδών που επικαλούνταν.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΝΙΚΗΣΕ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΙΚΗΣΕ.
Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει.

Μετά από ένα δραματικό εξάωρο, ο Βασίλης Δημάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον συνήγορό του Θανάση Καμπαγιάννη ότι από το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών αποφασίστηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους, όπως αιτούνταν. Ο Βασίλης ετοιμάζει τη δήλωση λήξης της απεργίας πείνας και δίψας, που θα αναρτηθεί άμεσα μόλις φτάσει στα χέρια μας!

Η ζωή νίκησε. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΗΣΕ!

Κατόπιν επικοινωνίας του συνηγόρου του Βασίλη με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιήθηκε έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο: “Το Συμβούλιο των Φυλακών Γρεβενών κάνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου, ήτοι τη μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης πλησίον του ακαδημαϊκού ιδρύματος στο οποίο σπουδάζει”.

Από:  Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη

Ανάρτηση Θανάση Καμπαγιάννη:

“Δεν αποδεχτήκαμε την ‘προφορική δέσμευση’, δεν επιλέξαμε να γίνουμε αγωγοί της πίεσης προς τον Βασίλη να σταματήσει χωρίς απόφαση Συμβουλίου. Και ναι, έχουμε απόφαση του Συμβουλίου!”.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ infolibre ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Β. ΔΗΜΑΚΗ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Γιατί γδέρνετε τα όνειρά μου;!

 

Μοιραστείτε το άρθρο