Νέα πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα για τη δημόσια υγεία

Καλέσματα από την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών για συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα παράσταση στο υπουργείο Υγείας για να επιδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματα. Στην Θεσσαλονίκη επίκεντρο της κινητοποίησης το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στις 11:00

Μετά την πρώτη κινητοποίηση στις 7 Απριλίου, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ και οι κατά τόπους Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών, καλούν σήμερα σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία και τις συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού. Αυτή  τη φορά περισσότερες ομοσπονδίες, σωματεία και συλλογικότητες καλούν σε συμμετοχή, η οποία αναμένεται και μαζικότερη.

Όπως αναφέρει η  ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της:

Στις 7 Απριλίου η φωνή πίσω από τις μάσκες ακούστηκε δυνατά. Στις 7 Απριλίου το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα», διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα.

Η μεγάλη συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία, συλλογικότητες, μαζικούς φορείς, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Στις 28 Απριλίου προχωράμε σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση!

Καλούμε τις Ενώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία και αυτής της κινητοποίησης. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, με συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των ΚΥ.

Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα BAE.

Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!

Στη σημερινή κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία και τις συνθήκες εργασίας του δυναμικού των νοσοκομείων εξέδωσαν ανακοινώσεις – καλέσματα, ενδεικτικά οι:

ΕΝΙΘ

ΔΕΙΤΕ και το προηγούμενο δημοσίευμά μας

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

(ΕΙΝΚΥΝΚ)

Σύλλόγος Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και Κέντρων Υγείας του Νομού (ΕΙΝΚΥΛ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης

Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

 

Μοιραστείτε το άρθρο