Ημέρα δράσης το Σάββατο για να φύγουν τα κάγκελα από τη Νέα Παραλία

Να διεκδικήσουν το άμεσο άνοιγμα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης και του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών προφυλάξεων, καλεί τους κατοίκους της πόλης η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα». Συγκεκριμένα, καλεί τους πολίτες, το Σάββατο 25 Απρίλη, να κατακλύσουν τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες και μηνύματα με τα οποία να ζητούν την άρση της «παράλογης απαγόρευσης κυκλοφορίας» στους δύο δημόσιους χώρους και να στηρίξουν το αίτημα αυτό συνυπογράφοντας τη σχετική φόρμα

Ο περιορισμός κίνησης στη Νέα Παραλία έχει παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ισχύει τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ στο Σέιχ Σου δεν επιτρέπεται η κίνηση μέχρι να βγει νεότερη ανακοίνωση. «Η Πόλη Ανάποδα» σημειώνει ότι «η απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο Σέιχ Σου και τη Νέα Παραλία δεν προστατεύει τον πληθυσμό, ενώ θίγει βάναυσα και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν οι κάτοικοι της πόλης, καθώς βασίστηκε σε παραπλανητικά ρεπορτάζ που είχαν μικρή σχέση με την πραγματικότητα».

Υπενθυμίζει μάλιστα την ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης που αποκαλύπτει ότι «ο αποκλεισμός των χώρων αυτών επιδεινώνει την κατάσταση της υγείας των κατοίκων της πόλης, ενώ τους αναγκάζει όντως να στριμώχνονται για την άσκησή τους σε πολύ στενότερους χώρους και πεζοδρόμια».

Για το λόγο αυτό, τα μέλη του σχήματος «Η Πόλη Ανάποδα» σημειώνουν την ανάγκη να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των κατοίκων και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως η ΔΕΘ, η πλατεία Ελευθερίας και τα πρώην στρατόπεδα. Παράλληλα, τονίζουν ότι οι αποφάσεις για τη Νέα Παραλία και το Σέιχ Σου πάρθηκαν για να ενισχυθεί το επικοινωνιακό προφίλ των τοπικών αρχόντων. Και καταγγέλλουν τις διοικήσεις του δήμου και της περιφέρειας για ολιγωρία στην προστασία των εργαζόμενων σε εργοτάξια και μαζικούς χώρους εργασίας, υπενθυμίζοντας το εξοργιστικό περιστατικό στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, όπου εργοστάσιο συνέχιζε να λειτουργεί παρά τα κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό και την τραγική κατάληξη εργαζόμενου.

Μοιραστείτε το άρθρο