Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Άμυνας για την άμεση λήψη μέτρων ενάντια στον κορονοϊό για τους φαντάρους

Της Χαράς Χαρμπίδου

Μέλη του δικτύου Σπάρτακος , της επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης διαμαρτυρία  έξω από το υπουργείο Άμυνας για να ληφθούν ειδικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, όπως άμεση αποσυμφόρηση των στρατοπέδων και ταυτόχρονη παύση κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας και ασκήσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σκοπός της διαμαρτυρίας τους ήταν να καταγγελθεί η τακτική της κυβέρνησης ΝΔ να αντιμετωπίζει τους φαντάρους με την “Ανοσία της Αγέλης”, να τους κρατά εσώκλειστους στις μονάδες διαμορφώνοντας όρους συνωστισμού, κάνοντας ψυχολογικό πόλεμο και ωθώντας  τόσο αυτούς, όσο και τις οικογένειές τους, σε τεράστια έξοδα. «Καταγγείλαμε τα μέτρα για την επικινδυνότητα τους, την ανεύθυνη και κυρίως την άδικη εφαρμογή τους, καθώς το υπουργείο Άμυνας εμμένει στην λειτουργία του στρατού με καθεστώς προσωπικού ασφαλείας μόνο για τους στρατιωτικούς που θεωρεί υπεύθυνους και τους φαντάρους “ανεύθυνους”», αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση.

Για τους ίδιους λόγους, συναντήθηκαν μάλιστα, με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, Θανάση Βάλαρη. Από την συνάντηση αυτή, εκτιμούν πως το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να κινείται στην κατεύθυνση εφαρμογής των μέτρων που έχει ανακοινώσει. Συγκεκριμένα, ως προς την αποσυμφόρηση των μονάδων και των εορταστικών αδειών, τονίστηκε πως υπάρχει μέριμνα για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών. Επίσης δεν θα δοθούν εορταστικές άδειες  αλλά εξετάζεται η χορήγηση αδειών, όταν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το επιτρέψουν. Τέλος, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει καμιά σκέψη για συμμετοχή του στρατού σε σχεδιασμούς επιβολής απαγορεύσεων λόγω του κορωνοϊού.

Πάντως το Δίκτυο Σπάρτακος , όπως υπογραμμίζει δημόσια, θα συνεχίσει να απαιτεί : να δοθούν άγραφες-ειδικές άδειες στους φαντάρους. Να λειτουργήσουν οι μονάδες με προσωπικό ασφαλείας και αν το Υπουργείο Άμυνας τελικά δεν δώσει την εορταστική άδεια για το Πάσχα, να προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση της στρατιωτικής θητείας για όλους. Τέλος, διεκδικεί να υπαχθούν  στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ , όλες οι λαϊκές οικογένειες με παιδιά φαντάρους στο στρατό.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο