“Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης, παρουσιάζει μια μαγική εικόνα”, καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

Συγκεκριμένα στοιχεία παρουσίασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, που δείχνουν τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας και την πλασματική εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Όπως καταγγέλλει: Δεν υπάρχει επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ, δεν δίνεται η ακριβής εικόνα για την διασπορά στην κοινότητα από την κυβέρνηση, καθώς παρά τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα τεστ δεν έχουν γίνει παρά μόλις στο 0,1%.

Καταγγέλλεται η υποστελέχωση της δημόσιας υγείας, καθώς όπως τονίστηκε πριν την κρίση οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονταν στις 30.000 και σήμερα μιλάνε για 4.000 προσλήψεις κι αυτές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Την ίδια στιγμή που το 10% των νοσούντων είναι υγειονομικοί, δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να εξασφαλιστούν εφεδρείες, με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να έχει αποψιλωθεί.

Συνέντευξη Τύπου της ΟΕΝΓΕ έξω από το «Αττικόν»

Κινητοποιήσεις την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απρίλη, εξήγγειλαν γιατροί και υγειονομικοί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου «Αττικόν». Διεκδικούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των σημερινών τραγικών ελλείψεων, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην Υγεία και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζει η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναλυτικά:

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο