Αστυνομική επέμβαση ακύρωσε συναυλία στην Καισαριανή!

Στο πλαίσιο της γενικότερης καταστολής και επιτήρησης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε ολόκληρη την κοινωνία, αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν το βράδυ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής όπου είχε προγραμματιστεί συναυλία της κολεκτίβας 440 Sound. Συνέλαβαν 4 μέλη τους και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής. Οι κατηγορίες που τους αποδίδουν είναι αυτές της παράβασης των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Ο κόσμος που είχε προσέλθει στη συναυλία, συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις καταγγέλλουν την αστυνομική επέμβαση, ζήτησαν την αποχώρηση της αστυνομίας, καλώντας σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

Όπως αναφέρει η Ανυπόταχτη Καισαριανή: Έξω η αστυνομία από τις γειτονιές μας και το Σκοπευτήριο. Με αφορμή τη συγκεκριμένη συναυλία η κυβέρνηση «προβάρει» μια πρακτική που πατά στην γενικότερη πολιτική καταστολής – επιτήρησης και στη συνολικότερη αντιλαϊκή της πολιτική. Τροφή σε αυτό δίνει η απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παραχωρεί κανένα χώρο του Σκοπευτηρίου από τον Αύγουστο του 2020 ακόμη και στους φορείς της πόλης μας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι: Το Σκοπευτήριο ανήκει στους πολίτες ως ελεύθερος χώρος στον οποίο μπορούν να πραγματοποιούνται πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με σεβασμό στα δικαιώματα κατοίκων και περιοίκων κόντρα στα σχέδια επιχειρηματικοποίησης και αποστείρωσης που επιδιώκουν ιδιώτες – διοργανωτές, Δήμος και Κυβέρνηση. Καταλήγει δε, ζητώντας την υπεράσπιση των δημόσιων ελεύθερων χώρων.

Μοιραστείτε το άρθρο