Δύο φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, 13/5 ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη 13/5, φοιτητ(ρι)ες του ΑΠΘ διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην εφαρμογή των διατάξεων και την κατάργηση στην πράξη του αντιεκπαιδευτικού νόμου, αλλά και εναντίον του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση. Κάποιοι εκ των φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν 12:00 στο ΥΜΑΘ, ενώ πολυπληθέστεροι ανταποκρίθηκαν σε καλέσματα φοιτητικών πρωτοβουλιών στο καθιερωμένο τις Πέμπτες ραντεβού 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο (Εγνατία-Ι. Δραγούμη-ΥΜΑΘ-Αγ. Δημητρίου-Ιασωνίδου, Καμάρα, Συντριβάνι, ΑΠΘ) με κατάληξη το ΑΠΘ.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στα πανό στη συγκέντρωση και την πορεία από το άγ. Βενιζέλου ήταν: Κάτω ο νόμος 4777 Κ-Χ, Η κρατική διαχείριση της πανδημίας είναι ταξική, Ούτε σκέψη για το εντεργατικό νομοσχέδιο, Ελεύθερη πρόσβαση όλων σε υγεία και εκπαίδευση, Όχι ενίσχυση στρατού/αστυνομίας/επιχειρήσεων, Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς (πρωτοβουλίες γοιτητ(ρι)ών από: Πολ.Επ., Κινηματογράφου, Θεάτρου, Ψυχολογίας, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογίας, Ηλ/Μηχ, Αρχιτεκτονικής, Μαθηματικού, Βιολογίας, Γεωπονίας, ΜΜΕ) και: Ανατροπή του νόμου Κεραμέως (Κίνηση), Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τους αγωνιστές (Αγωνιστικές Κινήσεις), Νεολαία και Εργαζόμενοι στον Δρόμο του Αγώνα, Κάτω τα χέρια από Υγεία, Παιδεία, Εργατικά Δικαιώματα (Μαθητική Αντεπίθεση, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη).

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα διεθνιστικά συνθήματα που φώναζαν οι φοιτητ(ρι)ες στην πορεία  τόσο για τον Παλαιστινιακό λαό που βομβαρδίζεται αυτές τις μέρες από τον ισραηλινό στρατό, όσο για τους Ζαπατίστας αντιπροσωπεία των οποίων θα φθάσει με πλοίο στις ευρωπαϊκές ακτές και κινδυνεύει με απαγορευτικό, αλλά και για τον λαό του Κουρδιστάν, όπως χαρακτηριστικά: Από την Θεσσαλονίκη έως την Παλαιστίνη ο νόμος της καταστολή εξέγερση να γίνει!

Κύρια συνθήματα στα πανό στην πρώτη συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ ήταν: Ούτε σκέψη για εφαρμογή του νόμου Κ/Χ, Δεν παρατάμε τις σπουδές και τα όνειρά μας, Ασφαλή επιστροφή στις σχολές (από φοιτητικούς συλλόγους: ΣΟΦΕΘ, ΤΕΦΑΑ, ΠΤΔΕ, Πληροφορική, Ψυχολογία, Ιατρική, Ηλ-Μηχ) καί: Καμιά εφαρμογή-ανατροπή του νόμου Κ-Χ, Ανοίξτε τις σχολές, Κάτω τα χέρια από το άσυλο, Παπαϊωάννου παραιτήσου, Κάτω τα χέρια από το 8ωρο (Αρχιτεκτονικής, Ιστ-Αρχ, Μουσικών, Φιλολογικού).

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗΣ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13:00

14:45 Η πορεία από άγαλμα Βενιζέλου ολοκληρώθηκε στο ΑΠΘ.

14:10 Η πορεία βρίσκεται στο ΥΜΑΘ

13:50 Πορεία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή

ΥΜΑΘ 12:00

Ολοκλήρωση της συγκέντρωσης στις 12:45

 

https://new.infolibre.gr/2021/05/12/oi-foitit-ri-es-diadilonoyn-anypochorita-enantia-ston-nomo-kerameos-chrysocho-di-thessaloniki13-5/

Μοιραστείτε το άρθρο