Συγκέντρωση αντίστασης στις γειτονιές… αντιμέτωπη με φασίστες και αστυνομικές δυνάμεις, Σάββατο μεσημέρι στην Ηλιούπολη (Θεσσαλονίκη) – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί πέριξ και μέσα στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη (ΒΔ Θεσσαλονίκη), όπου συλλογικότητες (Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών Τμήματος Κινηματογράφου) είχαν καλέσει σε συγκέντρωση από τις 12:00 ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας και την αστυνομοκρατία. Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την παρουσία φασιστών σε καφετέρια και η αστυνομία βρήκε την αφορμή να παραταχθεί επάνω στην πλατεία και να αποτρέψει τη συγκέντρωση.

Υπήρξε μικροένταση, αστυνομικοί επιχείρησαν να αποσπάσουν έναν εκ των συγκεντρωμένων, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε, αν και έκαναν κάποιους ψεκασμούς με χημικά. Οι δεκάδες συγκεντρωθέντες φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα και ενάντια στην ταξική διαχείριση της πανδημίας, ενώ από την πλευρά των φασιστών μόνο βρισιές και σεξιστικά συνθήματα. Οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες μετά από δίωρο αποχώρησαν συντεταγμένα, παρά τις προκλήσεις των ακροδεξιών στοιχείων και οργανωμένων φασιστών.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

 



Μοιραστείτε το άρθρο