Εκδηλώσεις στήριξης και ενημέρωσης για το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη, σήμερα, σε Κέρκυρα, Ξάνθη, Αγρίνιο και Γιάννενα

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, σε καθημερινή βάση πλέον, εκδηλώσεις ενημέρωσης για τον αγώνα των ζαπατιστικών κοινοτήτων και οικονομικής ενίσχυσης για το ταξίδι των ζαπατίστας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αυτό το Σάββατο οργανώνονται εκδηλώσεις σε Κέρκυρα, Γιάννενα, Αγρίνιο και Ξάνθη.

Η Συνέλευση Υποδοχής των Ζαπατίστας Κέρκυρας, οργανώνει καφενείο για την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού των Ζαπατίστας στην Ευρώπη. Μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης και από τον Συντονισμό Ιωαννίνων για το ταξίδι των Ζαπατίστας, ενώ σε Ξάνθη και Αγρίνιο σήμερα το απόγευμα οργανώνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα στις 12.00 σήμερα (24.04) οργανώνεται καφενείο στον χώρο της κατάληψης Αντινομία, στο παλιό ψυχιατρείο. με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού των Ζαπατίστας στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Επιπλέον, θα υπάρχουν Ζαπατιστικά ημερολόγια, βιβλία, μπροσούρες και Καφές από τους Ζαπατιστικούς συνεταιρισμούς καφέ στην Τσιάπας του Μεξικού.

Συνέλευση Υποδοχής των Ζαπατίστας Κέρκυρας

 

Στην Ξάνθη στις 17.00 στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης θα γίνει η παρουσίαση της μπροσούρας: “Σύντομη ιστορία του ζαπατιστικού κινήματος 1994-Αυγ.2018”

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

“…Αυτή είναι η δέσμευσή μας:
Απέναντι στα δυνατά τρένα, τα κανό μας.
Απέναντι στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, οι φλογίτσες που εμπιστεύτηκαν οι γυναίκες ζαπατίστας στις γυναίκες που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο.
Απέναντι στα τείχη και τα σύνορα, η συλλογική μας πλεύση.
Απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, το κοινό μας χωράφι.
Απέναντι στην καταστροφή του πλανήτη, ένα βουνό που ταξιδεύει αξημέρωτα.
Είμαστε ζαπατίστας, φορείς του ιού της αντίστασης και της εξέγερσης. Και ως τέτοιοι, ως τέτοιες θα πάμε στις 5 ηπείρους… “

Στο Αγρίνιο επίσης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 ακόμη μία ενημερωτική εκδήλωση σήμερα για την επίσκεψη των ζαπατίστας στην Ευρώπη που οργανώνεται από τον Ελεύθερο κοινωνικό χώρο στο Αγρίνιο στην κατάληψη Apertus (Καλυβίων 70).

Θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Ζαπατιστική Αυτονομία» και θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση για τον ερχομό των Ζαπατίστας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

 

 

 

Τέλος στα Γιάννενα, ο Συντονισμός Ιωαννίνων για το ταξίδι των ζαπατίστας στην Ευρώπη οργανώσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για το ταξίδι των Ζαπατίστας στις 21.00 στην κατάληψη Αντιβίωση, Παπανδρέου 2 & Μπελογιάννη (παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα).

Μοιραστείτε το άρθρο