Ολικός αποκλεισμός ΑΠΘ από τους φοιτητ(ρι)ές! Ανάχωμα στα σχέδια Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη να εγκαταστήσουν πανεπιστημιακή αστυνομία

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΜΠΤΗ 15/4

Οι χιλιάδες φοιτητ(ρι)ές του επανοικειοποιημένου ΑΠΘ έχουν προχωρήσει από το πρωί σε αποκλεισμό όλης της πανεπιστημιούπολης στην Θεσσαλονίκη – προπύργιο του πανεκπαιδευτικού αγώνα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καταλάβει όλες τις σχολές, δημιουργώντας “Ζώνη ελεύθερη από την αστυνομία”! – κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια να εγκαταστήσει πανεπιστημιακή αστυνομία, όπως έχει εξαγγελθεί για σήμερα.

Δυναμική και με παλμό πορεία

Παλμός, δυναμισμός, συνθήματα και οργή εναντίον των κυβερνητικών  πολιτικών με αιχμή το νόμο Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως στη σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη φοιτητ(ρι)ών, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών, αλληλέγγυων. “Ούτε 15 Απρίλη, ούτε και ΠΟΤΕ, η αστυνομία μέσα στις Σχολές”, “Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία”  από τα βασικά συνθήματα των φοιτητών στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Ημέρα που σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό είχε προαναγγελθεί η ανάπτυξη αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Προσυγκέντρωση στις 11:00 στο πανεπιστήμιο – Συγκέντρωση στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου 13:40 σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονικίκης. 15:00 Η πορεία ολοκληρώνεται στο ΑΠΘ. Ένταση στο τέλος της πορείας, με την αστυνομία να προχωρεί σε ρίψη δακρυγόνων, πνίγοντας το κέντρο της πόλης.

Κινητοποιήσεις σε: Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Ξάνθη, Χανιά, Γιάννενα…

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

15:20 Οι φοιτητές μέσα στο κάμπους ανασυντάχθηκαν και τώρα ένας μεγάλος αριθμός βρίσκεται μπροστά στο κτίριο της Πρυτανείας, υπερασπιζόμενοι το Πανεπιστήμιο.

15:10 Στη δυναμική στάση κάποιων μετά το τέλος της πορείας η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων. Με αποτέλεσμα να πνίξουν το κέντρο της πόλης στα χημικά

15:00 Η κεφαλή της πορείας φτάνει στο ύψος του ΑΠΘ

14:45 Ξεχειλίζει η αποφασιστικότητα των χιλιάδων φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών, αλληλέγγυων, να καταργηθεί ο νόμος Χρυσοχοϊδη – Κεραμέως

14:05 “Με ΜΑΤ και Βία δεν γίνεται Παιδεία…”

13:45 Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία χιλιάδων φοιτητ(ρι)ών από το Άγαλμα Βενιζέλου

13:20 Η πλατεία είναι γεμάτη…. Άγαλμα Βενιζέλου

13:00 Η πορεία έφτασε στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

12:50 Καμάρα – Ιασωνίδου – Αγίας Σοφίας

12:35 Ξεκίνησε η Πορεία απο την Πρυτανεία και κατευθύνεται στο άγαλμα Βενιζέλου

12:15 Προσυγκέντρωση στην Πρυτανεία

8:00 Έχουν αποκλειστεί όλες οι είσοδοι – πύλες της πανεπιστημιούπολης, αφήνοντας ανοιχτή μόνο την πρόσβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν αποκλείσει το κτίριο της πρυτανείας

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, CSD, Ιατρικής, η Επιτροπή Φοιτητών Μαθηματικού, Εκλεγμένοι από Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΤΥ πραγματοποιούν από το πρωί αποκλεισμό της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας στη 1 μ.μ.

Όπως αναγραφόταν και στο πανό των Συλλόγων, οι φοιτητές μέσα από τις δράσεις τους δηλώνουν ότι η αστυνομία είναι ανεπιθύμητη στο Πανεπιστήμιο, ότι θέλουν να γίνουν ξανά φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια και ότι διεκδικούν Πανεπιστήμιο για τις δικές τους ανάγκες και όχι των επιχειρήσεων.

Διεκδικούν:

  • Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης που φέρνει ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, διαγραφές και πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα υγειονομικά μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια.
  • Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μην εφαρμοστεί!!! Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο!
  • Να ξεκινήσουν τώρα ενιαία όλα τα εργαστήρια (και τα ΕΛΜΟ).
  • Να ξεκινήσουν τώρα με όλα τα αναγκαία μέτρα οι κλινικές ασκήσεις!
  • Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης των σχολών μας, πρόσληψη μελών ΔΕΠ, βοηθών, να σπάσουν τα τμήματα των εργαστηρίων σε ολιγομελή κλιμάκια, απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αντισηπτικά, προσωπικό καθαρισμού), ώστε 10 Μάη που επιστρέφουμε Ηράκλειο να μπούμε κανονικά στα εργαστήριά μας διά ζώσης και να ολοκληρώσουμε τα πειράματά μας πριν την έναρξη της εξεταστικής.
  • Με ευθύνη του Τμήματος και του Πανεπιστημίου να ανοίξουν άμεσα οι βιβλιοθήκες.
  • Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, όρια φοίτησης, διαγραφές φοιτητών και βάση εισαγωγής.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των Πανεπιστημίων.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις στα 3 νοσοκομεία της πόλης, επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών.

https://new.infolibre.gr/2021/04/14/se-foititiko-apokleismo-to-apth-kai-panekpaideytiki-kinitopoiisi-pempti-15-4/

Μοιραστείτε το άρθρο